måndag 25 december 2017
                                                            Lagerolvon
                           
                                         Julens växter ute
Några frostnätter har vi haft och ett par gånger även snö som legat ett par dagar. Men, i det stora hela: REGN!...och regn! Milt och stormig eller hårda vindar.
För att inte gnälla alltför mycket över omständigheter som jag inte kan påverka - inte ens med sopsortering och avståndstagandet av nötkött m.fl. små åtgärder som jag kan göra för klimatet - väljer jag att se det positiva just nu. Ja, som ni vet - lika bra som jag - allt har ju två sidor :-)!
Gråtmild juldagsmorgon ute, där några krukor med blommor ger tröst, är den ljusa sidan av eländet. Hyacinterna bryr jag mig inte att fota -"alla" har väl minst en? 

             
 Lagerolvon har blommat sedan oktober. När det var frost fick den flytta in i övervintringshuset och där spred den en underbar doft.


                                        Hybridkejsarolvon 'Charles Lamont' frågar efter sol.


Till och med prydnadskålen ser fräsch och fin ut.

En bukett olika thujablad.  Dessa är lika nöjda oavsett väder.


Snö och milt för ett par veckor sedan. Fördelen med julrosen är att den går att odla i kruka året om. Men, den får inte torka ut i krukan någon längre stund. Då är det kört.

                                 Ha en go' fortsättning på årets sista dagar.

16 kommentarer:

 1. Ljuvliga bilder! Fina växter du har i din ägo. Jag har inget mer än en knasig gullviva som börjat blomma ute. Den måste ha fått fnatt!
  God fortsättning!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stackars gullvivan! Vilket trauma årets väder bjuder på. Inte lätt att vara gullviva dessa tider;-(!

   Radera
 2. Vackert med säkra kort i kruka :) Lagerolvon var en aha-upplevelse och om den blommar och doftar nu säkert något jag verkligen behöver. Just nu har de sista dagarna hårda och envisa blåst lagt sig lite men jag ser att det viftar därute...

  önskar dig ett Gott slut på 2017! Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eftersom det råder per definition höst hos oss ännu så går det att ha ute rätt mycket. Nu när det mörkaste har vänt kan vintern dra dit pepparn växer och lämna våra trakter för i år också :-)!

   Radera
 3. Delle belle fioriture invernali, ottime per questo periodo grigio :)

  Buone feste e buona giornata :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Grazie. Ti auguro una buona fine dell'anno e un
   Felice Anno Nuovo!

   Radera
 4. Hej Anja!

  Ja, inte är det mycket till vinter här heller, vi har haft västkustväder sedan innan julen som förövrigt regnade bort. Men du hittar ju alltid något vackert att av bilda, julrosen i snön är jättefin. Här blommar den nu ute i trädgården och fortsätter detta milda väder kommer den att blomma fram tills våren infinner sig på riktigt.

  En God Fortsättning önskar jag dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Avbilda heter det och inget annat.

   Radera
  2. Igår var jag ute och klippte bort en del slemmiga perenner efter allt regnandet. Det var riktigt skönt. Såg att mina hybridjulrosor hade rätt stora knoppar i vid basen och att bladen var utan svartfläcksjuka, vilket är jättekonstigt med tanke på hur andra svampar har trivts i år.

   Radera
 5. Upp- och nedvända världen, snö i Wales igen och sol. Här ska det var regn och i Sverige snö!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaså! Ni har snö. - Ur led är tiden, sa redan Marcellus i Hamlet ;-)!

   Radera
 6. Många fördelar med växter i krukor och annat pynt som kan flyttas runt. Då kan man njuta där det passar för tillfället. Och regnar gör det verkligen...
  //Helene

  SvaraRadera
  Svar
  1. Krukodling är kanske lite underskattad?...fast just nu kom solen en aning. Så ljust det blev en hel timme ;-)!

   Radera
 7. Doft från lagerolvon i juletid, låter som en härlig doftpuff att få i näsan. Julrosor har jag i uterummet, är väldigt noga med att vattna dom. Vet också att det är kört annars. Trist väder här också. Men som sagt, det går ju inte att göra något åt det.

  Tack för kommentaren hos mig förresten. Du frågade om mina bilder försvinner när inläggen börjar bli gamla. Men det gör dom inte. Har alla mina bilder kvar i alla inlägg sedan 2008. Men, jag kör ju wordpress och det kanske fungerar annorlunda. Kan det vara så att det är någon inställning i din profil? Det brukar ju finnas en hel del inställningsrutor att kryssa i eller av.

  Ett Gott Slut på 2017 och ett Gott Nytt 2018 önskar jag dig!
  /Anita


  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror inte att dethar med inställningar att göra. Har kollat precis allt - hundra gånger. Kanske dags att byta leverantör till Word Press. Jag tappar helt inspirationen att göra årskrönika eller liknande - det har jag ju ändå inget för. Måste fråga även andra med blogger.

   Radera