måndag 11 juni 2018


                                         Man är den man är...?
Vet inte varför, men trots att vi har stor altan med bord och stolar så dras jag aldrig åt det hållet. Vi sitter där bara när vi har gäster och ibland, vilket är mycket sällan, om vi vill sola benen lite ;-). Gillar inte att steka mig i solen, men ibland får jag ett ryck och tänker att benen skulle bli snyggare med lite färg...
;-) "Man" är väl fåfäng...men resultatet visar att de där fem minuterna räckte visst inte..;-)
Däremot dras jag som fjärilen till blommor till min Krukträdgård. 
Där sitter jag gärna i min lilla trädgårdssoffa för två: katten och mig, en soffa som egentligen är mer dekorativ än bekväm...Sitter och  betraktar mina arrangemang, filosoferar, pratar med katten 😂,grillar på kvällarna, äter, lyssnar på fågelkvitter, ser alla lågt flygande småfåglar och förbereder mig mentalt för kommande samtal med maken. Samtal som alltid handalr om politik eller världsläget totalt - väldigt lite om trädgård... Från klimat till "vad Trump har hittat på idag" ventilerar maken hellre än trädgårdsprojekt:-).
Sitter och betraktar oväsentligheter, småsaker som jag ibland måste rätta till...onödigheter som stör mitt öga just ett visst ögonblick. Undrar ibland varför jag är kroppad så? Det hade jag inte medvetandegjort när jag började anlägga trädgården. Det är något som har kommit mer och mer och som uttrycker mej som person.
Gjorde faktiskt en personlighetstest på nätet. Många frågor att svara på och jag försökte vara så uppriktig jag bara kunde. - Du är personlighetstyp protagonist ?! blev svaret. Läste på vad det innebär och kom fram till att förvånansvärt mycket stämde. Men inte får jag ihop det med min detaljnördighet.  
Gjorde samma test på maken som hade en chefs egenskaper! Inte undra på att det slår ibland gnistor mellan chefen och huvudrollsinnehavaren ;-)!

Hursomhelst. Jag trivs med min "roll" i hop med Krukträdgården. Kanske matchar den mitt grandiosa jag? Vi har liksom hittat varandra och spelar olika "pjäser" beroende på humöret och vädret. Att "föreställningarna" är oftast utan publik gör mig bara mer modig :-)! Ett visste jag dock före personlighetstestet: Jag är inte humorbefriad ;-)!Att jag är fixerad vid små detaljer visste jag inte förrän jag fick min Krukträdgård

Att grått var en av mina favvofärger visste jag heller inte...Undrar när jag "måste" ändra här...;-)?

Ser nästan militant ut...Va? Inte jag, inte ;-)!

Här har denna "protektionisten" sin show redan nu. Den otroliga, förförande, bedårande (nej, dofter vet jag inte hur man beskriver)doften vilar över två tredjedelar av trädgården. Föreställningen är oftast inte långvarig, men intensiv och efterlängtad varje år. 

                                       


                             Ha det gott 
och om du orkade läsa hela litanian har jag ju dessutom fått en publik ;-!

11 kommentarer:

 1. Hei Anja.
  Ja, publikum har du fått, og at du har sansen for detaljer viser du tydelig, både her og i tidligere innlegg. Er spesielt fasinert av de små plantene dine, som trives så godt hos deg. Nyt dagene i hagen din. Et perfekt sted for filosofering.
  Jeg filosoferer nok mest når jeg luker, kanskje derfor jeg er så glad i luking..
  Ha en fin dag/Eirin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hejsan på Er! Tack för kommentaren!
   Ja, jag van vid liten publik ;-). Tack i alla fall att ni orkade igenom "litanian". Kanske är det så som ni säger att min vurm för detaljer hänger kanske ihop med dito för småväxter som också kräver ett öga för "detaljer" :-)!?

   Radera
 2. Som jag känner igen mig. Sitta på verandan gör jag/vi så gott som aldrig. Varje år säger vi att "vi kanske borde byta ut de gamla, fula utemöblerna?", men så kommer vi på att det inte är lönt - vi använder dem ju ändå inte:-)
  Däremot använder jag trappsteg, rabattkanter och stenar i trädgården som sittunderlag när jag bara vill sitta och mysa, betrakta eller filosofera. Det är i de stunderna, eller när jag går mina trädgårdsrundor som jag njuter allra mest - vi har mycket att glädja oss åt vi som har turen att ha en trädgård!
  Kram Nora

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Nora! Att kunna sitta lite varstans och "beundra sitt verk" är en sann njutning!
   Du har så rätt i att vi har mycket att glädja oss åt - vi som har privilegiet att förfoga över en bit av moder jord.

   Radera
 3. Haha...känner mig riktigt lat nu. Jag/vi har lyckats sitta på alla fem olika sittplatser och några flera gånger redan.
  Måste nog leta på ett personlighetstest. Vore lite kul o se om jag har samma syn på mig själv som den:)
  Gillar krukorna med spetskanten i lera!!! Skaffade mig två varianter nyligen.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Merja! Visst är det härligt med sittplatser i trädgården? Ibland vill man sitta i skuggan och ibland i solen. Ibland vill man bara glo på allt och intet ;-)

   Jag blev faktiskt förvånad över hur mycket jag kände igen mig!

   Radera
 4. Anja!
  Nej humorbefriad är du inte. Känner igen mig i den där härliga beskrivningen angående trädgårdstankar och världspolitiken.Den gäller här också.
  Precis som du älskar jag min lilla plats här på jorden.
  Ha det gott - ikväll har vi fått lite regn.
  ZZZ
  Birgitta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, Birgitta! Här har det kommit rätt mycket ovanifrån. Och luften känns riktigt kall så här arla morgonstund- bara 10 grader. Men, naturen och trädgården strålar!

   Ha det så gott på riksmötet! Om du besöker Sanda Cottage så hälsa Veronica från mig !

   Radera