fredag 3 augusti 2018
                                           
Så fort det går!
Redan augusti! Det var ju nyss midsommar...;-)
Jag vattnar, njuter och förfäras.
Vart har allt "lagom" tagit iväg?
Är denna sommaren ett undantag eller kommer liknande somrar bli snarast regel? 


Så här kärvänliga har inte dessa två varit någon gång tidigare om åren. 
Bokmärkesvackert tycker jag.

Murbinka blommar som aldrig förr. Den frösår sig lätt. Hos mig har de fröat av sig i närliggande krukor. 

Frilandshibiskusen mår prima. Som den växer och blommar. En underbar buske som älskar sol, värme OCH VATTEN !

Spridaren går mycket!

Jag gillar blickfång med egen karaktär och uttryck

Ha det super!
Fler trädgårdsbloggare hittar du bloggportalen

17 kommentarer:

 1. Hei Anja.
  Så frodig det ser ut hos deg nå. Godt du kan bruke sprederen og vanne:-)
  Ble litt imponert over hekken. Flotte bilder fra hagen din.
  Ha en fin helg/Eirin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack ;-)! Har lyckats att fota parterren från en klädsam vinkel ;-)!

   Radera
 2. Hej Anja!
  Det är så vackert hos dig. Blue Angel är vacker ihop med rosen och den blå hibiskusen är otrolig. Har inte sett en blå förut. Googlar och hoppas att den skulle fungera hos mig, men nej den verkar inte vara härdig här.
  Har du haft din länge?
  Ha en trevlig helg /Marika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hejsan Marika!
   Visst är hibiskusen fin!
   Ja, det står att den är härdig till zon 2, men jag har svårt att bedöma egentligen mikroklimatet på just den rabatten där den står hos mig. Jag skulle vilja påstå att just där är det zon 3 trots att den är en en är sydrabatt. På vintrarna är den ett riktigt köldhål - alltid kallare än överallt annanstans i trädgården. Vi förstår inte varför.
   Men, rabatten är mycket djup och värms upp tidigt på våren. Jag har haft denna i 6-7 år och den överlevde utan problem den katastrofala vårvintern hos oss 2013. Vad som är "hemligheten" att den klara sig här så bra är jag inte så säker på . Men, jag tycker att du ska prova den. Du hittar säkert ett lite skyddat ställe, någorlunda soligt med god, lite djupare jord.

   Radera
 3. Mmmm... visst var kombinationen bokmärkessöt :) Men krukan med murbinkan var ju såååå läcker!! Buxbomshäcken var också inspirerande... Jag börjar nog längta efter arbetsmässigt väder i trädgården - känner jag vill anlägga. Tack för inspirationen :)

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Idag är det "kallt" ;-), bara "ynka" 22 grader och frisk vind. Tänker själv tillbringa tid på att städa berget - om det går för den här hårda vinden. Visst längtar man efter en "normal", mysig sommardag då saker blir gjorda i trädgården. Nu vågar man ju inte plantera nytt eller ha några projekt som går ut på att trädgården till nya "dimensioner". Nu gäller det att hålla liv i det man har.

   Radera
 4. Ja, vilken sommar det varit och jag har ju spenderat ett tag i Sverige och fått tagit del av den. Varmt väder och så tittade man på träden och gräsmattorna och det så ut som höst, konstigt.
  Fina bilder!
  Ha en skön söndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är en sorglig syn med alla bruna träd och buskar. Gräsmattan är inte snygg men den dör i varje fall inte....tror jag ?!

   Radera
 5. Vackert ljus i dina bilder och jag håller med om att Blue Angel och rosen verkligen klär varandra. Mina klematisar har varierande humör i år. Vissa är fina och andra ynkliga. Beundrar din svängda smala häck. Den är grymt läcker.
  Ha det fint
  Helene

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ljuset är nog spridaren :-) Samma här ang klematis. En gladöverraskning är dock att min Cl. 'Summer Snow' försvann 2013 för att i år börja åter visa sig!

   Radera
 6. Hej Anja!

  Underbara bilder som förmedlar en riktig sommarkänsla, nu kan du väl ändå inte klaga på fotografen?

  Har tänkt på dig i sommar och undrat hur det går för dig i värmen, jag tror ni fått mera nederbörd i samband med åska än vi fått här men åskväder är skrämmande i denna onaturliga torka. Jag gläder mig åt de små regnskurar som kommit men åskan kan jag klara mig utan. Att notera, inte ett ända lågtryck har bildats sedan i början av maj utan det regn som fallit har varit i samband med åska.

  Jag har vare sig bloggat eller vistats särskilt mycket i trädgården denna sommar, om jag skall vara ärlig så gav jag nog upp och tänkte att naturen får ta tillbaka det jag en gång tog från den men nu känns det som jag fått lite kraft och lust, redo att kämpa igen. Vi får se om det går att få någon ordning på allt som är förstört men just nu känner jag för att ta itu med det igen. Något uppgivet är det förstås, vi har ju haft en rad med torra somrar men denna sommar tar nog priset.

  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Heja Gunilla! Duktig flicka! Så ska det låta!
   Dock förstår jag så väl hur du har känt det. Men, jag blir uppriktigt jätteglad att kämparglöden har återvänt till dig :-).
   Själv kan jag se att jag inte har varit alldeles dum i min utformning av trädgården. Jag har mina platser i trädgården som inspirerar och sporrar mig.

   Radera
  2. Hej igen!

   Jag glömde en sak, visst är det väl en brakved som skymtar på en av bilderna? Det är en av mina favoriter i trädgården, jag är lite svag för fulsnygga saker som inte är sådär överdrivet uppseendeväckande. Jag har tre stycken men inte lyckats särskilt väl med dem trots att de inte är svårodlade. Jag har en plats som jag avsatt just för inköp av en brakved till, modell Xlarge och när denna värme släpper taget skall jag inhandla ett exemplar till och plantera den med stor glädje och välbehag.

   Kram!

   Radera
  3. Javisst är den brakved, Frangula alnus 'Fine Line'. Ja, inga problem så här länge i varje fall. Jag tycker att den är oerhört snygg, ja tom vacker, med de sirliga bladen. Min växer i god, djup jord.

   Radera
 7. Härliga bilder, inte minst på din fina svängda häck. Allt behöver inte vara rakt, lite krokigt gör livet mer spännande.
  Här har vi njutit av sommaren. Badat, badat och tillbringat mer sammanhållande tid på landet än på länge. Regnet som kommit och komma skall behövs men det känns ändå vemodigt att de varma kvällarna är borta och att mörkret kommer tidigare och tidigare. Men egentligen är det ju härligt att kunna tända ljus och mysa i mörkret.
  Ha det gott!
  Birgitta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vilken sommar! Så synd att inte alla har fått njuta så som du och jag! I morse var det 9,4 grader! Vi har fått från ovan så det räcker för tillfället. Skulle varit så härligt med en solig augusti på dagarna och regn för alla behövande på nätterna :-). Men, man får visst inte allt man önskar sig ;-)

   Radera
 8. Underbara bilder på din trädgård där det blommar massor tydligen! Här ser det dock fortfarande väldigt torrt ut trots att det tydligen har kommit lite regn sista tiden. Att vi inte vevt säkert beror på att vi kom hem från en vecka på fastlandet där vi hade hyrt ett litet hus.
  KRAM/Susie

  SvaraRadera