måndag 6 mars 2017
                                 

                                                 VÄDERDOKUMENTATION
                                             ( Med "tillhörande" gnäll....)

Inte för att jag tor att någon bryr sig om mina vinterbilder, men jag gör det för min egen skull. Alltid roligt efter ett par år att gå tillbaka och se hur vädret var då. Jag brukar inte egentligen glömma, men det gör maken. Då gäller det att ha bevis...;-)!
I fredags höll jag på med att vårstäda rabatter - idag får jag ägna mig åt snöskottning. Vintern känns lång. Det har snöat ett dygn och det bara fortsätter...Att gnälla över vädrets makter är så kontraproduktivt. Istället för att se det positiva- över en decimeter snö skyddar växter som har hunnit upp en bit, nu när även kylan har slagit till - klagar jag och deppar över vädret. Suck! Man är inte mer än människa med brister och fel. Solbristen känns akut! 
Nu tänker jag ta en tupplur och drömma om vårvärmen och solen....
Kontrasten mellan saintpaulian  och den snöiga bakgrunden blev nästan obefintlig. Bara ett fönster mellan blomman och snön.
Det dröjer innan det blir frukost här.

Fästmanssoffan känns inte inbjudande för fästfolk

                 Vackert är inte alltid lustfyllt.


                                                      Det här gillar jag mycket bättre!

                                                            Ha en fin vecka
och förlåt mig, min arma varelse, som inte kunde låta bli att vädergnälla!18 kommentarer:

 1. Du får gärna gnälla men du får ännu hellre slänga hit en del av den där snön, här behövs mycket mer nederbörd, vattenbrist hotar annars. Vår torra isiga blåst kan gärna någon annan få! (Kan också gnälla...)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Snön får jag nog behålla själv. Den skyddar just nu de uppstickande växterna mot minusgrader och hårda vindar. Däremot när vår "regnperiod" börjar så skickar jag gärna hälften till dig ;-)!

   Radera
 2. Det behövs lite snö så växterna får lite skydd.Här blåser det hårda vindar men solen tittar fram då och då.Tycker du kan gnälla så mycket du vill det har vi rätt att göra.
  Ha det gott Anja.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag får nog vara lite tacksam för den snön;-)

   Radera
 3. Men visst sjutton måste man få gnälla :) Även om man vet att det fortfarande är vinter och snöfall och kyla är att vänta så VILL man ju att det ska bli vår NU;) Blir både grinig och på dåligt humör men vad hjälper det. Himla tur att jag har köpt en massa böcker som jag kan Läsa i soffan framför brasan :) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blir ju så rastlös och vill bara UT! Så här dags är det väldigt bra att ha tålamod så som du ;-)!

   Radera
 4. Vilken ljuvligt söt Saint paulia :) Jag har varit ute och gått både igår och idag och det känns skönt. Ljuset gör verkligen skillnad. Det ser ut att bli fint till helgen. Du får hoppas och glädjas åt det.

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi hade en "midvinterhelg" med allt vad det innebär. Inte jättekul.

   Radera
 5. Har förstått att ni fått en massa snö söderöver och nu när jag ser dina bilder behöver jag inte tveka. Oj, oj! vackert men inget man längtar efter nu. Vi har ingen snö men kallt och blåsigt är det. Inte så mycket vårkänslor än precis men förr eller senare kommer den nog :)
  Underbar saint paulia och otroligt fin header. dom blev man glad av.
  Med förhoppningar om mera vår och mindre snö!
  Anna-Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. TYckte själv att headern blev fin men du är den första som kommenterar den..! TAck för den komplimangen :-)

   Radera
 6. Ack ja som man längtar till det senare- det gröna!! Tur att det finns vackra bilder- som dina- att drömma sig förbi snö-eländet!! ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kära nån så länge sedan vi sågs här på bloggen :-)! Börjar du igen? (Ska kolla om du har hittat på något nytt!)

   Radera
 7. Du gör precis som mig, gnäller över vintern som helst plötsligt slog till! Igår kom det väl c:a 10 cm idag har det kommit ännu mer - och allt ligger kvar trots att vi har runt nollan. Det är faktiskt bara 3 gången vi har vinter. Den första var en vecka i början på november(!), den andra veckan var för någon/några (kommer inte ihåg riktigt) månad sen - men då var det samtidigt lite kallt. Nu behöver vi ingen snö, växterna klarar sig alldeles utmärkt utan skydd. Vi har varken kallt eller tjäle i marken - men blåst har det gjort. Fruktansvärt!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man skulle kunna tro att vi bor grannar. Exakt så som du beskriver har vi haft och har...;-(

   Radera
 8. Nog har det varit fram och tillbaka väder här också. Senast idag kom det lite snö. Men jag försöker ta det med ro och intalar mig att jag vilar upp mig till allt arbete som komma skall;)) Läser böcker, tittar på serier och tar en och annan middagslur.
  Finaste krukan till Saintpaulian!
  Håll ut! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag borde på kurs hos dig du kloka dam!

   Radera
 9. È triste quando pensi che sia arrivata la primavera invece arriva ancora la neve. Ci vuole ancora un po' di pazienza e anche da te sbocceranno i primi fiori!

  Un saluto e buona settimana :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehhe! Non ho pazienza marzo ;-)

   Saluti!

   Radera

Sidvisningar förra veckan