onsdag 20 maj 2009

LITE BLANDAT!

ULF NORDFJELL fick utmärkelse igen i Chelsea Garden Show !
(DET ÄR ROLIGARE ATT TITTA PÅ STÖRRE BILDER - KLICKA PÅ DEM!)


Portalen till Berget. Snart skall jag väl få till det och fotografera även annat än Berget. Ni som läser min blogg får säkert en känsla av att det är det enda jag har. Nejdå. Jag har många rum i trädgården med olika teman, men det mesta är inte städat än och kokett och fåfäng som jag är vill jag inte visa dem förrän jag har städat klart och det går trögt. Skruttan tog med sig väldigt mycket av min mentala ork - det är riktigt kämpigt att komma igen.....

Måste bara visa hur vacker en blomstjälk kan vara. Här skimrar stjälken röd av den röda behåringen. Blomknoppen som så sakteliga börjar öppna sig visar en aning av den rosa blomman. En mycket raffinerad färgkomposition av Naturen själv! Denna pampiga näva har sina naturliga breddgrader på Kanarieöarna och i norra Californien. Frösådd av en trädgårdsvän som jag sedan fått en liten planta av. Förra året delade jag den och kommer att göra så även i år. Fröerna kommer från SRGC.
Den är väldigt storvuxen i kruka - ca 50 cm hög just nu. Bladen ä stora och handflikiga.Krukorna har jag i ögonhöjd och de röda stjälkarna lyser som rubiner när solstrålarna träffar dem.

Klok och gammal? Jag? Ja. Lite klok och definitivt det där andra;))! Tänk att jag inte frestades speciellt mycket att spendera pengar på Lisebergs Trädgårdsmässa. Dock fick denna lilla, vita vildpelargonsky följa med hem. Bedårande vacker! Namnet P. australis skvallrar om att den härstammar från Australien - vilket många av pelargonerna gör.

Här i Sjömagasinet i Klippans kuturreservat var jag och åt lunch igår med forna kollegor från Karl Johanskolan i Majorna. En årlig, trevlig tradition då man får lite "skvaller" från skolan, får höra hur det står till med kollegorna och meningen är att man skall få en god lunch i detta, rätt exklusiva havsmiljö.
Dessutom är det två av kollegorna som jobbar för detta genom att ringa runt till var och en och ordnar det hela med restaurangen. Det är mycket jobb att samla 20-30 st och att få det hela att fungera.
Sjömagasinet är inte någon billig krog då en lunch för oss var och en går på 175 kr + 10 kr för garderob. Då tycker jag att man kan få ställa lite krav.
Uppriktigt sagt var maten rätt vidrig och servicen var medioker. Det värsta jag vet när jag går på krog är en stressad servitör!
Fisken jag åt var inte genomkokt. 'Några riskorn', med ung. en matsked exotiska frukter och sötsur sås på tallriken. Någara torra salladsblad och bröd med smör till förrätt . Jag som glutenintolerant erbjöds bröd när huvudrätten var uppäten, dvs. det jag kunde äta utan att kväljas. Kaffe med en matsked svartvinbärssorbet som efterrätt - det enda goda i hela lunchen. Men 185 kr för kalaset för en "fattigpensionär"? Usch så besviken jag är på maten!
Desto trevligare vad det att få prata med alla gamla kollegorna!

15 kommentarer:

 1. Underbar översiktsbild av ett av dina rum. Ja, du har rätt, ibland glömmer jag att du har så otroligt mycket mer än alpinerna – jag är nog en sådan som blir helt påverkad av vad jag ser på bild, nästan oavsett vad som sägs i ord ;-), iallafall innan man sett något "live". Vad trist med restaurangen och maten, om man inte går ut så ofta heller blir det förstås extra plågsamt att betala så mycket för en lunch man inte alls gillade. Känner igen det! Arg blir jag när jag känner mig lurad, också.

  SvaraRadera
 2. Vacker vy över dina planteringar.. tycker jag också.. =). Ser fram emot mer bilder sen när du har städat..*ler*. Jättevacker närbild och visst är det så att man ser saker så mycket bättre när man ser det på dator.. lite svårt att ligga ner och se alla små vackra hår. Trevligt med lunch med gamla arbetskamrater men trist då med dålig mat på ett så fint ställe.. Ha det gott Anja../Kram Monica

  SvaraRadera
 3. Har Ulf Nordfjell varit hemma hos dig och fått inspiration? Verkar nästan så!! ;-) Men din trädgård är mysigare!! /Ruben

  SvaraRadera
 4. Nämen RUBEN! DÄR har vi det! ATT jag inte fattade det;))!/Anja

  SvaraRadera
 5. Usch så tråkigt med maten och servicen på sjömagasinet. Betalar man såpass mycket vill man ju ha en upplevelse utöver det vanliga även om det bara är en lunch.

  Hihi, har du mer än ditt berg? Det hade jag ingen aning om! ;D Otroligt läcker och fin översiktsbild! Kram Karin

  SvaraRadera
 6. Så kul att se översta bilden!! Hoppas du visa fler sådana. Ser alldeles underbart ut, så lummigt och fint.

  SvaraRadera
 7. Det var ju tråkigt med lunchen, men fin portal har du. Och visst är Ulf duktig, jag gillar hans stil.

  SvaraRadera
 8. Tjohej så roligt att hitta till dig. OJ! så mycket vackert du visar från trädgården, heja på!!
  Må gott Hannah

  SvaraRadera
 9. OOOh din trädgård är underbar som vanligt!!!
  Jag vet inte om du minns mig, jag har legat i träda ett tag!!
  Men det är kul att hitta tillbaka till dig och att du bjuder som vanligt på underbara gottebilder som man bara vill ta på!
  Bilden du har längst upp i din rubrik, är det rosa maskros? Jag har sått den i år och hoppas att den gror...inget tecken på uppkomst än ;)

  SvaraRadera
 10. Oj , där är ju min stiliga Geranium på bild!!
  Tack för att jag fick en i retur. Den gör sig bra i en zinkkruka på trappan. Tack för idag dessutom. Jag har planterat nästan allt jag köpte.
  Lena

  SvaraRadera
 11. Vad det ser fint och lummigt ut hos dig! Roligt att få se lite översiktsbilder också även om det är svårt att göra sig en föreställning om hur det ser ut.
  Den ludna nävan är så läcker! Vacker bild också!
  Hoppas du får en skön helg!

  SvaraRadera
 12. Fortsätt du att visa Berget! Det är ju så fint.

  Jo, när man betalar ett högt pris förväntar man sig att det skall vara BRA - jag blir också så där förargade snarare förbannad när man betalar mycket för något och så är det inte BRA.
  Jag köpte en gång ett väldigt dyrt dusch draperi för jag ville verkligen ha det i just det badrummet - visade sig efter ett tag att det inte tålde vatten!!!!
  Trevlig helg ,
  MB

  SvaraRadera
 13. Dina närbilder får mig att verkligen uppleva växterna. Det där riktigt nära som inte går att få med blotta ögat. Tack!

  SvaraRadera
 14. Kamilla!
  Kommer visst ihåg dig! Har faktiskt undrat ibland var du finns!
  Kan dock inte kommentera ditt inlägg i din blogg - det dyket upp en blombukett i pekdonet och den går inte att öppna ett "skicka kommentar"! /Anja

  SvaraRadera
 15. P.australe blir en riktigt stor rugge med tiden alldeles fylld av blommor. En av mina favoriter bland pelargoner! Min är inne på tredje året nu och har klarat en tuff vinter i min kalla källare. Lätt att sticklingsföka dessutom.
  Christer.

  SvaraRadera

Sidvisningar förra veckan