lördag 4 juli 2009

LIVSKVALITÉ - MORGONSTUND I ROSORNAS TID

Det har tagit dagar för mig att kunna publicera två bilder! Internet fungerar bara då och då och vad bloggproblemen beror på vet jag inte
Vilken tur att Livet inte bara handlar om internet utan att en stilla, sval morgonstund är verkligen livskvalité med stora bokstäver.
Klockan är fem när jag tar mitt morgonkaffe. Koltrastarna sjunger oförtrutet. Rosdoften är alldeles underbar. Just nu vilar en slags ro över trädgården - vindstilla och solen bryter fram mellan dimmolnen. Daggen glänser i blad och gräs. Vad kan man mer önska sig? Möjligtvis att ögonblick som denna kunde vara längre...ja, länge!

17 kommentarer:

 1. Anja, vi gör sällskap i arla morgonstunden, men på avstånd. Jag går också ut tidigt för att njuta av gryningen med min latte. Enda tiden jag vill fotografera (eller sent - början på natten). Visst är det underbart att få börja dagen på det sättet. Så vackert du har arrangerat dina fina saker! Jag åker nu ner till Cannes, men längtar redan hem igen. Vill inte missa det som händer just nu här i naturen.
  Önskar dig en skön helg!

  SvaraRadera
 2. Visst är det härligt, allt är så lugnt och stilla på morgonen.

  På min morgonrunda upptäckte jag att min ros Lykkefund just slagit ut sina första blommor. Vilken lycka... :)

  Trevlig helg Anja!
  Kram Mia

  SvaraRadera
 3. Ja , morgnarna är fantastiska nu. Har också ätit frukost i det gröna idag.
  Ha det bra.
  Eva

  SvaraRadera
 4. Ja, morgonstunden är den absolut bästa tiden i trädgården, med fågelsång, frisk luft och en kopp nybryggt kaffe! Den tiden får man ta vara på! Ha det gott! /Ruben

  SvaraRadera
 5. Hej Anja! Jag tycker, precis som du, att tidiga morgnar är de bästa stunderna på sommaren. Morgonpromenaden med Nanna, medans det fortfarande är ganska svalt och sedan frukost, med tidningen, i skuggan på tomten. Det är balsam för själen! Jag behöver inga resor, inga nöjen, bara just detta.
  Njuuut av livet!
  Katarina

  SvaraRadera
 6. Jag är också en morgonmänniska...mina dagar brukar dock börja med en timmmes promenad med hunden, gärna vis 6-7tiden. Sedan tar jag kaffe i trädgården när jag kommer hem, ja när vädret tillåter.
  Idag var jag dock sent ute och tänkte lustigt nog att jag hade försovit mig....om man nu får tänka så en ledig lördag, men jag har ju missat de bästa timmarna på dygnet.

  SvaraRadera
 7. Good Morning Anja! Love your poetic post... early morning light and stillness in the garden... wish the translation was better... but I understand and feel the same way. You have two lovely photos that convey such peace and beauty... why more? The candles offering lovely light and your rose so lush and beautiful! Perfection!

  SvaraRadera
 8. Det låter ljuvligt det där...
  Men klockan fem...då sover jag. Jag har fortfarande kvar Brasilientiden i kroppen och somnar sällan före tolv. Tyvärr måste jag säga för jag är egentligen morgonmänniska jag också. Det mesta går bättre att uträtta på morgonen. Men det är ingen större idé att försöka ställa om kroppen eftersom vi har bara två veckor kvar här i Sverige och de här sena vanorna passar bättre in i våra "barns" tider:)
  Här har det åskat, regnat och blåst alldeles förfärligt idag. Inte så skönt men det doftar ljuvligt efter regnet.
  Må så gott!

  SvaraRadera
 9. Jag håller med dig! Det finns inget så härligt som en tidig morgon :-) Jag har öntligen kommit in i min vanliga dygnsrytm igen så att jag kan uppleva dem :-) Dessutom har det ju varit enda stunden på dagen som varit uthärdligt nu under värmeböljan.

  Jag har ibland problem med att lägga in bilder om de är för stora, i megabite hänsyn alltså.
  Christer.

  SvaraRadera
 10. Vi satt också ute och åt frukost idag, men innan dess gick jag en trädgårdsrunda i nattlinnet. Sköööönt!!!
  Carina

  SvaraRadera
 11. Jo morgonstunderna är härliga och underbart är kort. Tur att det finns mycket som är underbart!
  Fortsatt skön sommar
  Birgitta

  SvaraRadera
 12. Jag är egentligen ingen morgonmänniska, men tycker ändå att trädgården är som bäst på morgonen och på tidiga kvällen.Alla dofter och fågelkvitter och humlesurr...
  Ha det bra!
  hälsn
  AnnA

  SvaraRadera
 13. Hm... Morgonstunder blir det mer sällan för mig bland mina växter- för mycket "andra-del-av-dygnet"-människa..... Hm...;-)
  Men oh vad rosor kan njutas på många tider av dygnet - har jag upptäckt!;-)
  Ja, du kan nog ha rätt att det här året varit särskilt gynnsamt för rosorna.
  Så synd att Internet strular för er! Må det lösa sig!!

  SvaraRadera
 14. daggen och solen på lur kan vara nog så skönt och spännadne hopp bildas
  kram sara

  SvaraRadera
 15. Så underbart skönt det låter. Kommer just tillbaka från en lång promenad. Det är så häärligt just nu!

  SvaraRadera
 16. Detta verkar helt underbart, om man endå kunde komma upp.

  SvaraRadera
 17. Det var en poetisk morgonstund! Jag som tyckte jag gått och blivit alldeles morgontidig, uppe klockan 8... ;-)

  Ha det gott bland dina rosor!
  kram

  SvaraRadera

Sidvisningar förra veckan