måndag 3 augusti 2009

När jag får vakna till en dag då en liten viva nyfiket ser sig omkring för första gången på mitt Berg spelar det faktiskt ingen roll vad det är för väder - inom mig skiner solen!
Pamirviva, som den heter på svenska, är just nu ca tre centimeter hög!


Rosenpimpinellen ser verkligen ledsen ut. Den vill gärna ha sol för att riktigt leva upp till en söt bakgrundsballerina i perennbaletten ;)!

Visst är det frodigt och grönt och jag som numera har semester jämt ;))! behöver inte förtvivla över vädret. Jag börjar bli riktigt duktig på att vara ute i ur och skur.
Nu är det dessutom varmt även när det regnar

17 kommentarer:

 1. Mycket vackra bilder,fin överskrift

  SvaraRadera
 2. Ja, vilken frodig växtlighet. VAckert! Rosenpimpinellen har jag försökt så flera gånger. Ibland har inget hänt och ibland har det varit andra pimpineller. Men nästa gång kanske!

  SvaraRadera
 3. Vad snyggt det är med häckarna! De tål iallafall regnet, eller hur? Ny vinjettbild igen!!! Vad du är kreativ även på det området! Ha det gott! /Ruben
  PS Idag kommer båda barnen hem - samtidigt. Det är beställt kräftor.

  SvaraRadera
 4. Roligt att se helhetsbilder. Jag tycker rabatterna ser fina ut, regn eller inte. Just nu öser det ner här, men det behövdes för igår var här kruttorrt och många växter slokade. Jag gillar rosenpimpinell, men håller med om att den rufsar till sig i regnet.
  Eva
  PS Håller mig till svenska.

  SvaraRadera
 5. Förstår din lyckokänsla över den lilla vivan som har fått en sådan passande växtplats i ditt berg. Pytteliten och jättesöt!
  Katarina

  SvaraRadera
 6. What lushness and texture along with beautiful color and variety of plants in your garden! Your Rosenpimpinellen looks a bit like an exotic caterpillar! I love your garden!

  SvaraRadera
 7. Lika vackra bilder som vanligt!
  Den lilla vivan tycker jag mycket om!
  Jag irriterar mig inte så mycket på vädret som jag gör på flugorna vi har här :-) Har satt upp flugfångare som börjar fungera ordentligt efter tre till sju dagar med sol. Så jag får väl vänta tills jag börjar arbeta så solen börjar skina på dem :-) :-)
  Ha det gott!
  Christer.

  SvaraRadera
 8. Mycket elegant perennrabatt – ännu en bit ad din helahet. Växthuset ser nästan övervuxet ut, med all grönska kring det! Om regn...här i England regnar det ju en hel del, men eftersom vår- och sommarsäsongen är så mycket längre blir man aldrig väderdesperat. Dessutom, sedan jag börjat fotografera plantor, har jag mindre emot regn – det blir riktigt vackra bilder i regn!

  SvaraRadera
 9. Kära svärmor!
  Det var i jobbet jag var på stan, skulle dels ordna med bibliotekskort på Kurs- och Tidningsbiblioteket inför höstens studier och dels skulle jag träffa en klient på en kvinnorjour. Jag ringer dig nästa gång jag ska på stan för att "nöjes-gå"

  Kramar från oss

  SvaraRadera
 10. Hej du min idol när det gäller bloggis!!
  Nu har det slutat att åska och jag vilat mig hela dagen.
  Det är så kul att se vyer från din trädgård och jag tittat och tittar...
  Flitig är du som byter förstabild vad det nu heter..
  Grattis till den lilla söta vivan. Alla jag planterade i våras har blommat om.
  Varför just de nyplanterade?
  Ha det gott
  Kram
  Annika

  SvaraRadera
 11. En riktigt riktigt snygg header blev din viva förutom att den gav dig solsken (i regnet?)
  Vackra helhetsbilder.

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 12. Vilka vackra perennrabatter! Fantastiska. Jag har problem med ohyra o otrivsel, det får bli lite om/nyplanteringar.
  Hälsn Ann Marie

  SvaraRadera
 13. Den lilla pamirvivan är ju så söt, tänk att den blommar nu! :) Det skulle onekligen (även om jag gärna sitter i växthuset när det regnar) vara trevligt med lite sol igen. Dina perennrabatter är verkligen härligt frodiga! Hoppas allt är bra! Kram Karin

  SvaraRadera
 14. Vilken mysig plats, tur att du hittade vivan.

  SvaraRadera
 15. Så fint du har Anja!
  Frodiga och fina rabatter. Kul med lilla vivan! Söt bild med inramningen av portalen och växthuset!
  Tur du har lärt dig att ta vädret som det blir...har lite svårt för det själv.
  Ha det bra.

  SvaraRadera
 16. Jättefint och frodigt.. härliga färger i rabatterna, =). En del växter har blivit lite ledsna efter allt regn, men nu lyser solen och då förvandlas allt till sommar o sol igen, och blommorna blir glada.. även jag =). Ha en skön helg Anja..Monica

  SvaraRadera
 17. Anja, Porslinsanemonen är underskön! Kommer ihåg att jag sett bilder av den tidigare...och föll i trans redan då. Dina bilder är så fina! (Kan inte kommentera ditt senaste inlägg så det får bli här istället.)
  Katarina

  SvaraRadera

Sidvisningar förra veckan