onsdag 4 november 2009

KÄRLEKEN TILL TRÄDGÅRDEN ÄR INTE ÅRSTIDSBUNDEN

Det går inte en dag på året då jag inte tar en sväng i tärdgården och tar foton, ibland faktiskt rätt menlösa - det är nog bara jag som ser skönheten i vissa - men var så god i alla fall;))!
Det väcker känslor i mig när lilla rosenpimpinellen försöker en sista gång på året lysa lite bland visset bråte eller när när den vita rosen 'Pascali' så passande har tagit på sig kungakronan.
Själv tycker jag aldrig att trädgården är ful. Det finns alltid något att se och vila ögonen på.
De sista asterkvistarna med knoppar klippte jag till snitt. De öppnar sig snällt. De gula rosorna fotograferade jag igår, men de ser lika fina ut idag trots nästan storm ute - och sviiinkallltt!

15 kommentarer:

 1. Nä inte bara att man tar promenade i trädgården utan att man planerar, läser kollar in inköp m.m
  Så ger trädgården en jobb hela tiden, själavård tror jag det kallas
  kram sara

  SvaraRadera
 2. Någon, jag kommer inte ihåg vem, har sagt: "Det finns skönhet i allt, men det är inte alla som kan se den", eller något i den stilen. Du ska vara väldigt nöjd med att du har den gåvan, den är värd mycket!!!! Men å andra sidan, det är nog svårt för de flesta att inte se skönhet i din fina trädgård. Ha det gott! /Ruben

  SvaraRadera
 3. Är nästan säker på, att det var Konfucius, som sa tidigare citerade kloka ord! ;-) /Ruben

  SvaraRadera
 4. Härligt att kunna njuta året runt!

  SvaraRadera
 5. Mnja, vi är nog fler som gillar dina bilder och din trädgård. Härlig kavalkad av blommor & blader. Tack.
  Kram Eva Linnea

  SvaraRadera
 6. Hej. Tack för titten hos mig. Jag brukar kika in hos dig så fort jag ser ett nytt inlägg... :)

  Tjingeling
  Monica

  SvaraRadera
 7. Jag håller helt med din överskrift sen blir det tyvärr inte så att jag är ute varje dag ibland kan det gå flera dagar innan man kan vara ute när man jobbar och barnen har mycket läxa och det är mörkt tidigt.
  Men allt har sin tid

  SvaraRadera
 8. Finns det nån som tycker att din trädgård är ful??? Du plockar med din kamera fram godbitarna för dem som inte hittar dem själv. Härliga kort. Och jag tycker det känns exotiskt med blad och blommor mitt i vintern :-)

  SvaraRadera
 9. Så vackert!
  Jag måste nog erkänna att trädgården får stå tillbaka en del nu för mig.... Jag hinner inte med att gå runt så mycket och har dessutom problem med mitt ben igen så jag har svårt att gå just nu. Men du har så rätt- det är vackert året om! Jag njuter av framsidan när vi kommer hem... och så planerar man ju hela tiden förstås för nästa års projekt!;-)

  SvaraRadera
 10. Jag håller med - det är det lilla i det stora... och även de små tingen är vackra oavsett årstid. Din flätade stam är så vacker! Det är verkligen det lilla i det stora :) Jag hinner inte alltid se trädgårde i dagsljus men de dagar det sker, är trevliga. Känns som om man lever för helgerna just nu..... fast de dagar som solen lyser, då är det fortfarande ljust när jag kommer hem. Längar efter en solig helg... kramar :)

  SvaraRadera
 11. Det gör du helt rätt i Anja! Det gäller att njuta så mycket man kan. :)Jag tror jag är som du och bara tycker vissa (ibland konstiga) saker är snygga. Läcker sammanflätat stam! Kram Karin

  SvaraRadera
 12. Vilken bild kavalkad??
  Du har så rätt så rätt jag brukar göra det samma.
  Även denna förskräkcligt kalla dag.
  Inge foton blev det men jag hade besök som ville göra trädgårdsbesök. Kul när folk vill komma så här års.
  Tack för rösten.
  Kram Annika

  SvaraRadera
 13. Inte är den årstids bunden inte! Bara man är öppen och tittar sig omkring ser man små saker som man gillar:) Fast jag kan inte påstå att jag gör det varje dag...men önskar att jag gjorde det.Det blir inte så många turer i trädgården hos mig den här årstiden. Du är en sann trädgårdsentusiast Anja!
  Ha det gott.

  SvaraRadera
 14. Lyllos du då som kan gå omkring i trädgården hela året. Här faller mycket snö och stänger alla möjligheter under flera månader.

  SvaraRadera
 15. Oh Anja... How beautiful ... how did I miss this post?? Glad I found it... gorgeous photography and what with so much beauty around you still. I agree the garden is never ugly ... if one just looks about. Your roses, vines intertwined, the lime green fruit? and all the seed pods, grasses and sage ... Lovely All! Kram Carol

  SvaraRadera

Sidvisningar förra veckan