måndag 2 november 2009

NOSTALGI I HÖSTMÖRKRET

Barockträdgården nu och förr. Det är ca 10 år mellen nu och förr bilderna. (DE NYA BILDERNA HAR JAG ANVÄNT I TIDIGARE INLÄGG)

Inte vet jag om det är intressant för någon annan att se på dåliga fotografier från pappersbilder i mina före- och efter bilder. Själv har jag glömt hur mycket maken dokumenterade av våra projekt. Det är så mycket drtömmar och visioner som döljer sig i bl.a. dessa bilder.

Jag brukar skryta att jag har gjort allt ensam, men det är inte riktigt sant.Utan makens grävinstaser för olika projekt skulle jag ha varken Barockträdgården eller ett vettigt växthus.Eller dammar eller Paviljong...bl. a. Han har burit på tunga slipers alldeles ensam och grävt bort tonvis med blålera! Utan hans arbetsinsats skulle det se väldigt annorlunda ut i trädgården...! Och det viktiga i sammanhanget är kanske att han har gjort allt för min skull - själv är han måttligt intresserad...;))!

Bilden är från perennrabatten som jag kallar för Sydgaveln. Vi har eget vatten med trekammarbrunn och du kan ta fasta på den stora rundeln på den nedersta bilden och ligusterhäcken på den översta - den runda brunnen gömmer sig innanför.

Jag är nog en riktig "periodare" när det gäller att titta igenom gamla papperskort. Just nu känns det faktiskt riktigt roligt att jämföra före och efter.

Bilden ovan är 10 är gammal pappersbild - alltså före digitalkamerans tid. Själv började jag fotografera 2004, när jag fick min första digitalkamera (bortsett ifrån några enstaka bilder med en Kodakkamera på barnen när de var hemmaboende o.dyl.).

HAR ÄVEN DU FÖRE- OCH EFTERBILDER? KAN DU INTE VISA NÅGRA I SÅ FALL?
Det skulle vara riktigt roligt att få se även andras! Några har redan visats, men de flesta har varit från årets projekt och inte som i mina bilder, där skillnaden är så jättestor tack vare den långa tiden mellan bilderna.

20 kommentarer:

 1. Vad roligt att se dina före-efter bilder med så långt mellanrum, vilken skillnad. Det finns nog en hel del män som får slita och släpa för att behaga sina fruar/sambor/vänner.Jag förmodar och hoppas att de får något annat i utbyte. Nöjda och glada fruar kanske....

  SvaraRadera
 2. Jag håller med, före efter är riktigt intressant att reflektera över. Du har verkligen åstakommit vackra förändringar.(lustigt nog har jag precis bloggat i exakt samma tema)

  SvaraRadera
 3. Mycket snyggt och bra jobbat av er båda! Tur att man kan får hjälp med det tyngsta jobbet, trots intresse brist;)Det är lika här.
  Jätte kul med före och efter bilder. Då finns det ännu hopp för min trädgård att få ummigt och fint. Gillar lilla häcken rund rabatterna på första bilden.
  Undrar om jag ska chansa och gräva ner min Sedum också...får fundera ett tag. Ha det gott Anja!

  SvaraRadera
 4. Jag gillar verkligen din renässansträdgård - också!!! Det har blivit en sorts smakförskjutning hos mig och jag gillar renässans mer och mer. Och engelska breda blomstergator mindre och mindre. Roligt att se före och efter, även om jag inte fick ihop det riktigt. Är det en nivåskillnad mellan gräsmattan och gången på första bilden? Du får förklara litet mer nästa gång för dummingar som jag. ;-)
  Sedan vill jag säga, att man ska naturligtvis skriva om det som intresserar en själv.
  /Ruben

  SvaraRadera
 5. Du har så fint. jag lovar att leta i arkivet om jag finner något.
  kram sara

  SvaraRadera
 6. Vad mycket ni gjort tillsammans! Det är väl en av fördelarna med att vara två: var o en gör det den är bäst på! Här har inte varit alls så stora projekt, men man vet aldrig...Maken har styrkan och traktorn, jag har ideérna och visionerna...
  Ha det gott i hösten!
  Lena ( Lenas Trädgård )

  SvaraRadera
 7. Jag älskar att se före och efter och det spelar ingen roll om det är avfotograferade pappersbilder eller vad.
  Jag älskar din barockträdgård!!!
  Tyvärr hade jag inte ens det i tanken när vi fick våran trädgård. Har några enstaka bilder - tror jag? Skall se om jag göra något med dem.
  Fast det kommer att ta lite tid men håll ut.
  Fortsätt att gräva bland dina bilder det är jätteskolj att se.
  Hälsa maken och tacka.
  Kram på dig
  Annika

  SvaraRadera
 8. Vilken skillnad tid gör! Jag kanske kan leta fram några före och efter med i alla fall några år emellan. En annan dag...
  Vad många vackra bilder du visar jag blir alldeles sjuk...
  Karin

  SvaraRadera
 9. Tar det inte mer än tio år att få upp häckarna alltså? Er det boxbom? Har lust på något sån, men den är inte härdig här, tror jag.. Vilken skillnad före och efter, du har fått en härlig trädgård, du:) Tack för hjälpen till surdeg. Mitt första halvt misslyckade försök blev kanske inte allt för bra,så nu går jag igång med din'sats' :)

  SvaraRadera
 10. Vilken jätterolig idé! Jag kan i alla fall gå tillbaka till 2005/6, då jag fick (av mig själv) min digitalkamera. Jag ska kolla och i så fall lägga ut några bilder. Det har hänt massor i min trädgård på de här åren, så det ska bli riktigt kul att se.
  Kram Eva Linnea

  SvaraRadera
 11. Jag gillar verkligen din barockträdgård! Vilken pärla du är gift med Anja! Jag har också en sån :)
  Jag ska kika genom mina gamla bilder för att se om jag hittar några på trädgården jag också.
  Må så gott!/Ninni

  SvaraRadera
 12. Det är fantastiskt kul att se dina före och efter bilder! Man blir inspirerad och tänker kanske kan jag också göra en sådan fantastisk förvandling någon gång. :) Ha en fin vecka! Kram Karin

  SvaraRadera
 13. Vad härligt att se hur en trädgård kan frodas så på 10 år. Buxbumhäck och så ligusterhäcken runt brunnen - skulle aldrig tro att de växter så fort och belv så tätt, måste nog ut och sätta lite i trädgården med en gång.

  Om det är Ok för dig länkar jag till dig, detta inlägg men även till det andra om tillbakablick, i mitt Tisdagstema - funderar på att just ha temat som du behandlar här.

  Och det är så snat som du säger om den spanska sniglen den för allt skyll precis som många andra invandrare.

  Maria Berg

  SvaraRadera
 14. Tur att vi är gifta med så underbara och hjälpsamma män! MB

  SvaraRadera
 15. Ser du att jag är inne hos dig nu?
  Du är ju bara för himla duktig som fick till det.
  Tänk att det skulle ta sådan tid för oss att få till en länk till dig.
  Jag skäms.
  Kramisar
  Annika

  SvaraRadera
 16. Heisann Anja!

  Tusen, tusen takk for hyggelige kommenaterer og tips. Jeg er dessverre helt grønn på HTML, og det hjalp ikke å bytte til PC heller.
  Jeg har nå lagt ut problemet på Hjelp, og regner med at noen nerder der ute, kan forstå problemet og finne en løsning. Det er absolutt ikke pent å se at bildene er kuttet, ute av senter og plassert med ulikt mellomrom. Hadde ikke sjans til å dirigere bildene dit jeg ville. Og jeg som er så pirkete, egentlig. Når jeg skriver, blir det mange skrivefeil. Det kommer av tempoet! Ergrer meg at jeg ikke kan lese korrektur før jeg trykker på send-knappen.
  Det var så hyggelig å treffe deg og Wenche. Håper ikke det ble siste gangen, for jeg følte god kontakt med dere. Alle bloggere virker som koselige mennesker med mange felles interesse, katter f.eks. Hvordan går det med sorgen og savnet ditt etter Skruttan? Jeg gråt uavbrutt i to dager for en kattunge på to dager og sørget i tre måneder da vi måtte avlive Rødhansa (vår første katt, mor og oldemor til Sia).
  Ha deg godt, og hør av deg snart igjen!

  SvaraRadera
 17. Härligt Anja men framförallt en stor elog till din hjälpsamme man!!
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera
 18. Tänk vad man kan åstadkomma när man har en vision!!! Så fint!
  Växthusmadam

  SvaraRadera
 19. Så fick jag se ytterligare en bit av din vackra trädgård. Och lite avundsjuk blir jag på mankraften du har tillgång till.

  SvaraRadera
 20. Hej hopp Anja i regnet, fy sjutton vilket ruskväder det varit idag - gissar att du suttit i växthuset och haft det cosy när regnet strilade ned på glastaket :)

  Jag tycker det är jättekul att se före-efterbilder hos andra - helt otroligt egentligen att det kan förändras så och bli så fint!

  Och ja - makarna skall ha ett stort tack och kram för att de hjälper oss med de tunga och invecklade projekten - själv kan jag endast slå i en spik.....

  Ha det så gott, kramen :)

  SvaraRadera

Sidvisningar förra veckan