måndag 25 januari 2010

EN RIKTIG VINTER - EN SÄLLSYNT "GÄST" PÅ VÅRA BREDDGRADER!

VINTERN RASAR OCH VÅREN ÄR "OÄNDLIGT" LÅNGT BORTA. DET ÄR DOCK INTE SÅ SVÅRT ATT KÄNNA - TROTS SNÖ OCH KYLA - ATT DET ÄNDÅ HÄNDER NÅGOT I LUFTEN! DET KVITTRAS EN DEL VID FÅGELBORDET OCH SOLEN ORKAR UPP ÖVER HORISONTEN OCH PÅ ETT LÄ OCH SOLIGT STÄLLE KAN DET KÄNNAS NÄSTAN GOTT....
SOM SNÖBALENS PRINSESSOR VIRVLAR NÅGRA KVARDRÖJANDE NÖT"KJOLAR" FAST I KVISTAR MED NYA HÄNGEN
UTANFÖR VILTSTAKETET AVSLÖJAR SPÅREN I SNÖN HUR HUNGERN DRIVER RÅDJUREN TILL TRÄDGÅRDAR, MEN MIN FÅR VARA IFRED. INTE ETT RÅDJUR PÅ TOMTEN PÅ 10 ÅR!

INNE I DET ISKALLA VÄXTHUSET TYST OCH TOMT. NÄSTAN SAKRAL STÄMNING HÄR INNE. GLASVÄGGARNA TÄCKS MED STJÄRNMÖSTER I ALLA TÄNKBARA MODELLER. DET GÅR INTE ENS ATT BRÄNNA STEARINLJUS DÄR - ALLT SLOCKNAR SNABBT.
HÄR TÄNKER JAG AVNJUTA VARM SOPPA NÄR SOLEN TITTAR FRAM IDAG.
DEN HÄR MILJÖN BETYDER MYCKET FÖR MIG OCH JAG UTTNYTTJAR MITT GLASHUS ÅRET OM - ÄVEN NÄR DET ÄR SVINKALLT - JAG KLÄR MIG DÄR EFTER.

NÄR DET BLIR FÖR BISTERT UTE OCH I VÄXTHUSET HAR JAG JU FAKTISKT ETT HEM MED INOMHUSVÄRME ATT GÅ IN I!
till sist:
KÄNN HUR UNDERBART DET ÄR
ATT HA EN VÅR ATT LÄNGTA TILL...!

23 kommentarer:

 1. Det har du rätt i! men nu är man ganska trött på snö och kyla oavsett hur vackert det är. Mer snö är vi ju lovade under veckan, man kan ju hoppas att detblir vår efter det =) Ha det gott / gittan (i inomhusvärmen)

  SvaraRadera
 2. Ja visst längtar vi till våren. Vad härligt att ha ett växthus att gå in i. ha en fin fin kväll/Gela

  SvaraRadera
 3. Vilka underbara bilder.Visst är det mycket vackert med snö och frost. Men klart att man längtar efter sol och (utom)hus värme. Här är det grått och trist och rätt kallt.
  Men vi har alla något att se fram emot.Våren!!!
  Ha det bra.
  Anje

  SvaraRadera
 4. Det där med att äta varm soppa i ett utfryst växthus har en nästan surrealistisk klang. En vacker bild. Du har så rätt, man ska njuta året runt av sin trädgård (själv är jag inte så bra på det).

  SvaraRadera
 5. Jag har en stor dröm: ett växt-/lusthus! Där ska jag också sitta förhoppningsvis året om...
  Hoppas, hoppas det kan bli verklighet.
  Nu är jag trött på vintern och vill se en vår sakta komma till oss, så där lagom fort, så man hinner se och njuta av alla vårtecken.
  Hoppas det var en god soppstund!/ Lenas trädgård

  SvaraRadera
 6. Varm soppa som är så gott! Du gör rätt som tar tillvara livets glädjeämnen!!! ;-) Och med en, eller två, kattor i knät blir det ju ännu varmare!! /Ruben

  SvaraRadera
 7. Det låter verkligen kallt att sitta i växthuset nu då, om inte änns stearinljuset vill brinna, men med lite varm soppa så går det kanske. Och, jo visst längtar jag till våren men jag tycker också det är skönt att ha tid att odla mina andra interesser, när våren är här går all min tid åt till trädgården. Två månader till vill jag nog ha vinter men sen är det bra..
  Ha en fin vecka :)

  SvaraRadera
 8. Bara det att ljuset är på väg tillbaka gör ju livet lättare. Tänk, idag var förts dagen som det fanns dagsljus kvar när jag kom hem :-)
  Ha det gott!
  Christer.

  SvaraRadera
 9. Snön är vacker!...men nu kan det räcka tycker jag :) Fast man ska väl vara lite glad över att vi har en riktig vinter och inte bara slask och blött. Det är ju inte så ofta det händer menar jag...
  Tjingeling
  Monica

  SvaraRadera
 10. Din vårbild ljuvlig!
  Nu får det gärna vara slut på snö & kyla. Men verkar som vi tvingas lida än ett tag....:-(
  Nå.... Jag sitter helst inomhus just nu - tex. läser, skriver, njuter sommarbilder! Det gör en glad!!;-)
  PS Du frågade om Nils.... Välkommen till Nils hemsida... om du har lust!;-) Titta i högerkolumnen på min blog - där finns länk mitt forskningsobjekt/-projekt.... DS

  SvaraRadera
 11. Kära svärmor! Din son håller på misströsta över denna vintern! Han vill ha mera "normalt vinterväder" för våra breddgrader.

  Jag tycker det är helt ok när solen skiner och den vita snön gnistrar. Det lindrar min hemlängtan som annars ofta gnager lite i mitt hjärta.

  /Kram från oss på Jambacken

  SvaraRadera
 12. såååå glad att hitta hit, njuter av dina bilder, ser fram emot vår och se vad som händer i din härliga trädgård!
  varmkram lotten

  SvaraRadera
 13. Så du hade också sol i måndags. Hoppas det blev en fin sopplunch i det vackert kalla växthuset.

  SvaraRadera
 14. Åh Anja vilka inlägg du kan bjuda på!

  Trädgårdstokig som jag är har jag ändå mycket tålamod så här års. Jag älskar nämligen vintern! Jag njuter av det vita landskapet, jag njuter av knarrande ljud under fötterna, jag njuter av isig luft i näsborrarna, jag njuter av värmen som trycker mot kinderna när jag kommer in.

  Längtar jag efter våren? Svårt att beskriva känslan, för jag vill inte att våren ska komma nu, men jag ser fram emot fåglarna, färgerna och trädgårdsarbetet.

  Jag hälsar på i drömmarnas rike flera gånger om dagen. Nu har jag för första gången gjort en trädgårdsskiss TILL MIN EGEN TOMT. Det blir tyvärr inget glashus men jag får drömma om ditt i alla fall och njuta här på bloggen!

  SvaraRadera
 15. Det låter underbart med soppa i växthuset. Men idag vet jag inte ens om jag kan ta mig dit så som det snöar!
  (Jag vet inte varför du bara kan läsa ett inlägg i taget på min blogg, för så ser det inte ut för mig. Men teknik är å andra sidan inte minst bästa sida.)
  Eva

  SvaraRadera
 16. Heisann Anja!
  Du skriver så vakkert om det vi alle tenker og lengter etter. Godt at vi har alle årstidene her hos oss. Det bør vi ha i "mente" når vinterstormene raser som verst rundt hushjørnene. Noe å lengte etter er både godt og sundt.
  Så et spørsmål om å være en av "Oss bloggere i mellom":
  Egentlig trenger ikke din blogg å bli presentert, de fleste finner veien hit på annen måte, og du har mange beundrere og trofaste kikkere.
  Men likevel, her kommer forespørselen. Kan jeg få skrive om bloggen din på min?
  Alt jeg ber deg å gjøre, er å vise til to bilder, tenk hvilket grusomt valg, du vil at jeg skal vise på bloggen min. Jeg velger også to. Du får tilsendt teksten til retting dagen før publisering. Hvis du ikke ønsker at jeg gjør det, er det Ok- ikke sur for det!
  Ha en fin kveld!

  SvaraRadera
 17. Winter is the perfect time for hot soup! Your greenhouse does look sacred there and I love your photo of the pendant! Lovely in its death! Yet there are seeds... so new life in wait! Spring is a good ways off! Enjoy your soup and warm house Anja! Kram Carol

  SvaraRadera
 18. Du har så rätt Anja! Visst är vinrött en av mina favoriter och jag niger och tackar självklart ja till ditt generösa erbjudande. Du är en ängel!
  Men vad är det de vackra bruna nötkjolarna?? Så fina de är!!
  Har varit fram och tillbaka till Stockholm med jobbet idag...tåg i snöstormen...så nu känns det skönt att få komma hem och dra på sig raggsockarna.
  Må så gott!
  Kram!

  SvaraRadera
 19. Visst känner man att det börjar ändra sig i ute.. dagarna blir liiite längre och inte lika mörkt på eftermiddagarna.. och som du säger när man stiger upp på morgonen och hämtar tidningen ute så kvittrar fåglarna.. =)..underbart. Ha det gott.. en rapport hur det går med dina nya små katter vore roligt.. =).. kram och ha det gott/Moa

  SvaraRadera
 20. Ja vad vore livet utan längtan Anja! :) Jag längtar efter våren nu men känner precis som du att man märker i luften att våren närmar sig. Men usch vilket väder vi har haft idag.

  Kram Karin

  SvaraRadera
 21. Heisann Anja!
  Malakite
  Ja, det er noe jeg husker best fra Hermitagen. Store grønne bord med flott åringmønster! Det er 35 år siden jeg var der.... oi som tida flyr...

  SvaraRadera
 22. Hej Anja!
  Jag vågar inte säga något om rådjuren för då kommer de. Sist åt de upp mina julrosor när jag sa att jag har inte rådjur så jag säger att jag har...
  Vilken prinsesskjol.....
  Visst längtar man till vår men jag har hellere snö än grått och regn.
  Jag njuter fortfarande av din bukett och funderar på att frysa in den nu när det skall bli kallt så jag har den ännu längre.
  Synd man inte bor i Uppsala elle hur..
  Det var ännu finare än mitt kök.
  Ha bra dag och fortsätt håll utkik.
  Kram
  Annika

  SvaraRadera
 23. Anja, even here in the south we wish for spring, but we do get quite a bit of sunlight. although it seems this year or winter rather we have seen more rain than usual. Tonight it has been sleet/ice/rain. I'd rather have the snow even if just for a few days! Your greenhouse seems to be the perfect place to dream.....
  Take Care!
  Ulrike

  SvaraRadera

Sidvisningar förra veckan