lördag 16 januari 2010

ENERGIKNIPPEN!

Present av katten Aramis Morrisson! Tänk att vara så populär att det redan börjar dimpa ned presenter!
Wille gillar dessa invecklade bordsben! Här går det hett till när det leks med tygmusen i snöre!
Ibland, men bara ibland, tar Wille det lite lugnt!
Maija får busanfall allt som oftast och då går varken gardiner eller krukväxter säkra!
Från att ha haft en gammal och lugn katt innan till dessa "illbattingar" - ja - jag är helt "slut".
Vi behövde inte ta Maija till veterinären utan det var jag som fick uppsöka akuten efter att hon under första dagen här överföll mig och bet mig så svårt att jag fick en kraftig infektion i handen.
Nu går jag på penicillinkur och hela armen värker efter stelkrampsspruta.
Det var en lika hård pärs för dem som för mig. Att komma till en ny miljö när de hade sina traumatiska upplevelser i sina kattbagage har inte varit helt okomplicerat, men det har gått jättebra - bortsett ifrån denna lilla incident med bettet.

Maija har lite rosa inslag i sin päls. Hon är så liten trots att hon har fött en kull ungar.
Båda katterna är kastrerade numera, örontatuerade plus chipmärkta.
Inte en lugn natt har jag fått än så länge. Wille håller kattkonsert genom hela natten.
Jag vet inte riktigt när jag vågar släppa ut honom, men han borde snart få springa av sig all överskottenergi.
Båda katterna är mycket kärlesfulla och jag tycker väldigt mycket om båda med sina - mycket olika - personligheter. Hoppas att Wille snart håller tyst om nätterna så att jag kan få sova en hel natt!
De är också mycket svartsjuka på varandra och Maija vill gärna bestämma vad Wille får göra eller var han får vara. I katthemmet kom de bra överens...;))!
Bilderna med min nya kamera är inte alltför imponerande, men jag har "lyckats" att ändra vissa inställningar och har inte haft varken tid eller ork att studera det närmare. Bilderna i detta inslag är tagna i lampljus.

31 kommentarer:

 1. Vad roligt att höra hur de går med katterna! Ojoj..det verkar vara full fart!! Förstår att det är mycket nytt för dom och dig! Ha en fin helg nu och hoppas att du får sova på nätterna! / Irene

  SvaraRadera
 2. OOjjj stackae! Både dig och kissen!!!!
  Hoppas du mår bättre snart.
  Linda

  SvaraRadera
 3. Men vad roligt Anja! Ja, inte att ni hålls vakna under nätterna :) men att du/ni tagit hand om de två katterna. Hoppas de acklimatiserar sig snabbt och du får sova nattetid.
  Ha en skön helg!
  Ninni

  SvaraRadera
 4. Åh, vilken tur Maija och Ville har som får presenter redan.

  Du får kanske anamma katternas filosofi, om man inte får sova på natten får man göra det på dagen ;)/Kramar från oss alla på Jambacken

  SvaraRadera
 5. Dina nya skyddslingar kan skatta sig lyckliga över att få ha kommit till just dig. Klart de behöver lite anpassningstid, men hoppas de snart har acklimatiserat sig så du får din sömn.
  Bilderna är helt ljuvliga!
  Önskar er en skön helg!
  Kram Randi

  PS. Jag har sänt ett mail till din hotmail.

  SvaraRadera
 6. Hoppas du snart får lite vila och att handen läker - snart är det ju dags att så fröerna ;-))
  Söta är de - Vilddjuren!
  Trevlig helg
  Birgitta

  SvaraRadera
 7. Oj,Oj det verkar som om du har fått tonåringar i huset underbart men ibland lite tröttsamt.Måste de vara inne i 3 månader?
  kram

  SvaraRadera
 8. Oj vilken start...men de lugnar väl ner sig. En sån otur med handen...Dina känslor för katterna verkar inte ha tagit skada iallafall.
  Fint med rosa i pälsen. Min Salza är också lite rosa.
  Och bilderna är jättebra...Det är ju inte helt stillsamma motiv :)

  SvaraRadera
 9. Oh dear! OUCH! Anja, I am so sorry to hear you were bitten and had to go to hospital! I do hope things calm down so you can sleep! Hopefully Wille will adjust to your new kitty Maija! Cats are not so social are they? Good Luck! Very sweet pictures ... ;-) Kram Carol

  SvaraRadera
 10. Vilken god insats du/ni gör genom att ta hand om dem! De kommer säkerligen att trivas när de fått boa in sig. Men har hon inte fröstått att man inte ska bita den hand som föder en...

  SvaraRadera
 11. Det låter som om du har blivit en småbarnsmor, med mäkling, barnpass och vakennätter. Stelkrampsprutan håller i det minsta i 10 år, gott att veta om det sker något igen. Själv har jag en tendens att få in rostiga spikar i kroppen ( är lite klumpig) så varje gång det har gått tio år må den förnyas ( sist ramlade jag med min ädlare bakdel och satt mig på en lång, rostig, hela vägen in i julskinkan, hi,hi..) Det lugnar sig nog etter hvert :) Lycka till vidare!

  SvaraRadera
 12. Tänk vad härligt för dem att det finns hopp om ett nytt liv för dem hos dig! Och så härligt att få strosa omkring i fina trädgården sedan! Men vad händer när de börjar bajsa i mattes rabatter, blir det du som biter dem då månntro??!!!!
  En skön helg tillönskas både matte och missar från Växthusmadam

  SvaraRadera
 13. Vilka underbara kattor. Men vilken otur att du blev biten.Dem kommer säkert snart att lugna sig.Efter en vecka kann man faktisk släppa ut dem.Säkert om man ser till att dem är hungriga. Då kommer dem tillbaka (om dem nu inte hittar en snäll granne som börjar mata dem).
  Ha en bra helg och hälsa dem 2 vilddjur från Bamse, Lila Mu och mademoiselle d'Arfeuilles.
  Anje

  SvaraRadera
 14. Trasiga tonåringar är svåra att få att känna tillit så de kan behöva en ängels tålamod.... Vilken tur för dem att de kommit just till dig ;-) Hoppas armen läker fint o att illbattingarna lugnar ner sig så ni kan
  ha´t himla gôrgôtt
  Nina

  SvaraRadera
 15. Det låter som om du har fått två nya små busiga barn i huset! Illbattingar verkar vara rätta ordet. Krya på armen och snart hoppas jag du får sova hela natten igen.
  En skön helg önskar Eva Linnea

  SvaraRadera
 16. Oj! Likt tvillingföräldrar med sömlösa nätter med mera då?!?!! ;-) (Två-äggs-tvillingar får det vara då... eftersom de har så olika sätt!;-)...)
  Nå.... Ni måste ha underbara stunder av glädje också då ni får "katt-showande" hela tiden!;-) Men kan tro det är jobbigt också! Rädda gardiner med mera!;-) Och du- så otäckt med bettet! Hoppas du snart är återställd! Men förstår också hur skraja de små måste varit de första dagarna! Tur att de nu kommit till ett hem med kattälskare!!
  Lycka till med fortsättningen!;-)

  SvaraRadera
 17. Kan tänka mig att det inte är lugnt långa stunder nu :-) Men de lugnar nog ned sig när de känner sig hemma ordentligt.

  Kattbett kan bli riktigt otrevliga, bra att du fått antibiotika och en stelkrampsspruta nu!
  De är riktigt gulliga!
  Ha det gott nu!
  Christer.

  SvaraRadera
 18. Hej Anja!
  Jag bryr mig väl inte ett dugg om du har fotat i lampljus eller vad. Jag gillar att se dina nya inneboende och din historia och hur det går.
  Aj aj kattbett är inte kul och vilken tur att du fått stelkramp och pencelin. Var nästan lite orolig ett tag när jag läste.
  Du skall se att ett tu tre så sover både du och katten.
  Jag glädjs verkligen åt att du fått två så söta katter till ditt hem och till ditt hjärta.
  Bättre kan de inte få det.
  Ha en skön kväll
  annika

  SvaraRadera
 19. Lyckliga katter som fick komma till just dig, de har t o m fått en egen krukväxt att förvalta. De ser jättefina ut och kommer säkert att anpassa sig väldigt snart. Tänk när de får smyga runt i trädgården och jaga bort alla andra katter, härligt!
  Ha en fin söndag,
  Lydia

  SvaraRadera
 20. De låter som du fått två bebisar, riktiga kattungar, stora som de är. En ny miljö är svår för vem som helst, men nog tycker jag hon misstog sig grovt när hon bet dig.Verkligen en felbedöming av "fienden". Hoppas det läker bra - var rädd om dig.

  SvaraRadera
 21. voi miten ovat maija ja ville kauniita!
  kuulostaa siltä että teillä on ´liv i luckan´ öin
  ja päivin! eiköhän elämä rauhoitu ainakin vähän kun kotiutuvat kunnolla. ainakin öisin kai olisi toivottavaa ;) meidän kaksi kissaa (molemmat narttuja) ovat aina vähän sotajalalla eivätkä ihan täysin varmaan rauhoitu ennen kuin tulevat vanhoiksi...

  SvaraRadera
 22. Vilka vild bassar du fått till hyresgäster :) Men jag antar att de ger mycket glädje oxå ...snart lugnar de väl ner sig och då får du sova som valigt igen :)
  Tjingeling
  Monica

  SvaraRadera
 23. Hoppas du är bättre i handen och missarna har funnit sig till rätta.
  Tack för tipset ang. min krukväxt:) Läste att den skulle ha kalkfritt...och vi som har en massa kalk i vårat vatten. Men nu vet jag ju det:) Ha det så gott!

  SvaraRadera
 24. Fina bilder med dina nya "bebisar". Härligt att de äntligen har kommit hem!

  SvaraRadera
 25. Men VAD har jag missat här.. två nya katter!! Så himla roligt Anja jag vet ju hur du sörjde när Skruttan gick bort, en stor sorg. Nu har du två nya vuxna att ta hand om och de vänjer sig nog, bara de får lite tid och rörelsefrihet snart. Underbart härligt för dig.. Kraaam... Moa
  ps.. försökte skrolla och titta var du skrivit om denna stora tilldragelse men inte såg jag nåt.. sorry att jag inte hängt med bättre.. ds

  SvaraRadera
 26. Jag har missat något ser jag. Vad härligt att du har skaffat två missor. Vad fina de är.
  Trevlig kväll!

  SvaraRadera
 27. Du är en underbar kattmamma!!!!
  Dina katter är jättefina. Dom kommer säkert att må fantastiskt bra i er vackra trädgård.
  Här har vi också kattopera om nätterna. Dom är nog också trötta på snön.
  Kram Carina

  SvaraRadera
 28. Jag tycker du tagit fina bilder av dina sötnosingar! Speciellt den nedersta där du så att säga befinner dig på kattens nivå. Det lönar sig att krypa ner på alla fyra, även om det känns jobbigt för ryggen när man reser sig! ;-) /Ruben

  SvaraRadera
 29. HEJSAN ALLA KATTSUPPORTRAR!
  NU HAR DE "LANDAT" ORDENTLIGT!

  WILLE HAR REDAN GÅTT IGENOM KATTLUCKAN - JAG HAR LÅTIT INSTALLERA EN FÖR CHIPMÄRKTA. HAN TAR DET "EASY" OCH DRAR INTE IVÄG - ÄNNU (SKALL JAG KANSKE TILLÄGGA)- EN PERFEKT ÅRSTID ATT "INSTALLERA" NYA KATTER I SITT HEM!

  MAIJA ÄR INTE FULLT SÅ DOMESTICERAD OCH ÄR INTE RIKTIGT LIKA LÄTTILLGÄNGLIG SOM WILLE.
  NU HAR DE DOCK FUNNIT VARANDRA OCH HUSET VAR NÄSTAN UPP-OCH-NÄRVÄNT I FÖRMIDDAGS NÄR DE EFTER FLERA TIMMARS JAGANDE OCH LEKANDE LADE SIG UTTMATTADE PÅ SINA RESPEKTIVE SOVSTÄLLEN.

  SJÄLV ÄR JAG TOTALT UTMATTAD EFTER VAKNA NÄTTER OCH LEK MED KATTERNA.JAG PASSAR PÅ ATT SOVA NÄR JAG KAN OAVSETT DYGNSTIDEN DÄRFÖR BLIR DET JUST NU INTE MYCKET TID VID DATORN!
  JAG TROR ATT DET KOMMER ATT LUGNA NER SIG PÅ NÄTTERNA NÄR DE FÅR HÄRJA LITE UTE OCKSÅ - OVANA SOM DE ÄR NU PÅ ETT PAR MÅNADER.

  TACK FÖR ALLA TREVLIGA KOMMENTARER! /ANJA

  SvaraRadera
 30. Hej Anja Detta var underbart trevlig att höra. Har funderat mycket på hur det gick för er.
  Kram

  SvaraRadera
 31. Heisann Anja! Så koselig at du likte "onkel".
  Jeg husker første gang jeg så et "proft" dukketeater "live" - Det var en magisk åpenbaring. Etter det var jeg "frelst" og har siden vært fascinert av dukkenes verden. Hvis jeg vinner i lotto(tar ikke lodder), skal jeg åpne et senter for misbrukte barn der terapien skal ligge i å spille dukketeater!
  Og hvilket katteliv du har... De roer seg nok ned snart- håper jeg for din del!
  Ingen av våre vil sove i katte"kurven"! Ha en fin ny uke ;:OD)

  SvaraRadera

Sidvisningar förra veckan