tisdag 21 september 2010

HÖSTFÄGRING INNE OCH UTE


I VINTRAS KÖPTE JAG DEN BLÅ BLOMMAN FRÅN HORNBACH BARA FÖR DEN MAGISKA BLÅ FÄRGEN (BILDENS FÄRG GÖR INTE RÄTTVISA). DEN BLOMMADE SNÄLLT HELA VINTERN OCH FORTSATTE AV BARA FARTEN UTE I TRÄDGÅRDENS HALVSKUGGA. NU ÄR DEN PÅ FÖNSTERBRÄDAN  IGEN. SNART KOMMER JAG ATT FÅ VETA VAD DEN HETTE NÄR  HORNBACH HAR DEN BLAND SINA INNEKRUKVÄXTER.KÖRSBÄRSBENVEDENS FRUKTER ÄR HÄRLIGT UTTRYCKSFULLA OCH FÄRGGRANNA

BLOMNINGEN ÄR KATASTROFALT SEN HOS MIG. KLÄTTERKLOCKAN BORDE HA SLAGIT UT FÖR EN MÅNAD SEDAN. MEN, MEN! JAG ÄR TACKSAM ATT DEN HANN BLOMMA INNAN FROSTEN HANN SKÖRDA DEM!

          

HÖSTSILVERAXEN OCH SKUGGLILJAN HAR ÄVEN DE BÖRJAT BLOMMA EN MÅNAD SENARE ÄN VANLIGT.
EFTER VECKOR AV REGN OCH HÅRDA VINDAR SKINER SOLEN IDAG OCH VINDARNA HAR MOJNAT.
EN SÅDAN HÄR DAG ÄR HÖSTEN BARA SÅ LJUVLIGT UNDERBAR!
(SÅ SYND ATT DET INTE GÅR ATT LÄGGA TVÅ BILDER BREDVID VARANDRA HÄR I BLOGGER)

HOPPAS ATT NI ALLA FÅR UNDERBARA, SOLIGA HÖSTDAGAR ATT NJUTA AV!/Anja

14 kommentarer:

 1. Oj vilka granna färger! Förstår att den där blå färgen är något alldeles speciellt.
  Hos mig har inte silveraxet slagit ut ännu...det har det aldrig hunnit innan frosten kommer. Jag brukar plocka in blomstänglarna så den får slå ut inne i stället.

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. Jaa jag ska säga dig att jag njuter så jag nästan skäms,haha. Vilka underbara bilder. Titta gärna in till mig och se mitt höstpyssel jag gjort idag, av det underbara som bara hösten kan ge.

  SvaraRadera
 3. Anja Anja Anja vilket sortiment du har!!!

  Den blåa färgen är verkligen läcker tycker jag!
  Jag har inget blott hos mig. Märkligt!

  SvaraRadera
 4. Fattar jag fel eller har du redan haft frost? Även här på östkusten har blomningen varit sen när det gäller vissa sorter, exempelvis skuggliljan du visar, trodde nästan att den inte skulle hinna slå ut. Den där blå krukväxten vill jag gärna ha namnet på!
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 5. Vilka blommor du har!! Den ena vackrare än den andra. Skuggliljan och silveraxet är ju bara så fina. Fantastiska bilder också.
  Må så gott!

  SvaraRadera
 6. Blått är oerhört flott! Varma hösthälsningar från Eva Linnea

  SvaraRadera
 7. Vilka snyggingar..... Wow.....

  Tror du det beror på två saker om du inte kan lägga bilder bredvid varandra... Dels måste du nog välja en mindre storlek på bilderna, dels kan det bero på själva bredden du har på inläggsrutan. Om du exempelvis bara skulle ha en sidorad skulle inläggsrutan kunna göras bredare och då skulle du lättare få plats med flera bilder bredvid varandra... men dom måste nog ändå väljas i i mindre storlek.

  Kram Charlotte

  SvaraRadera
 8. Vilka färger i rött blått och lila! Nog är det en färgrik höst - även i rabatten!! Körsbärsbenveden tycker jag är jättefin. Det kanske blir ett sådant i trädgården så småningom.
  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 9. Det var blåaste blått jag sett på länge. Höst silverax står på min önskelista länge men det har inte blivit av att jag köpt den när den har dykt upp, får nog bli ändring på det.

  Om jag vill ha två bilder bredvid varandra väljer jag liten storlek och lägger den ena till vänster och den andra till höger sen (ibland beroende på fotots storlek) kan jag öka till mellanstorleken. Kanske det funkar hos dig med även om du har tre spalter.

  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
 10. Tycker mig minnas att det var någon som sa att det blommar dåligt på berget i Gunnilse. Inte kan det väl varit du? ;-)
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera
 11. Anja vilken färg.. förstår att du fastnade för den. Du är ju för himla duktig med kameran.
  Vilka närbilder du fångar!
  Solen skall skina i flera dagar nu - hoppas jag för sjutton gubbar vad glad man blir av den.
  Glad blir man också av din mittbild längst upp, iallafall jag. Jag känner igen mig liksom

  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 12. Hi Anja! You have such jewels still blooming in your gardens. Your photographs are fabulous... the richness in the colors and the play of light is enchanting. Gorgeous!! Kram Carol

  SvaraRadera
 13. Hej Anja!
  Härliga bilder på höstblommande växter.
  Nog blommar det massor av växter i din trädgård även om dom är sena :=)
  Höstsilveraxet hinner aldrig slå ut sina blommor innan frosten tar dom hos mig.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 14. Tack för tipsen ang att få två bilder bredvid varandra: Jag har gjort som många av Er säger och det har sett bra ut i utkastet men inte vid publicering. Kanske har det ändå att göra med mina trespaltsblogg.
  Jag få göra det via bildredigeringsprogram även i fortsättningen./Anja

  SvaraRadera

Sidvisningar förra veckan