måndag 11 oktober 2010

JAG HAR ETT PROBLEM....!


 2,50 M  HÖG...

....KRONAN 1,50 CM ÅT ALLA HÅLL OCH KANTER ...

...OCH INGEN ANNANSTANS ÄN I VÄXTHUSET RÄCKER TAKHÖJDEN...
SKULLE ETT INNEVÄXTHUS AV BUBBELPLAST KUNNA VARA RÄDDNINGEN NÄR DET ÄR -15 UTE OCH VÄXTHUSET ÄR ETT KALLVÄXTHUS PÅ VINTERN?
JAG SKULLE VARA ENORMT TACKSAM FÖR FÖRSLAG FÖR ÖVERVINTRINGEN AV DENNA GIGANT FRÅN  NYA ZEELAND - FAST NÄR JAG SKAFFADE DEN VAR DEN JU BARA 20 CM HÖG...
JO, JAG VET. NI HAR SETT DEN HÄR FÖRR I MIN BLOGG, MEN NU ÄR DET KRIS! JAG TYCKER JU SÅ HIMLA MYCKET OM DEN OCH VILL INTE ATT DEN DÖR!
OM NÅGON SKULLE KOMMA PÅ NÅGOT ANVÄNDBART LOVAR JAG SKICKA NÅGON VäXT SOM TACK OCH SOM DU SJÄLV FÅR VÄLJA BLAND DET JAG HAR.
KLICKA PÅ BILDERNAS NEDRE KANT SÅ SER DU HELA BILDEN
HA DET GOTT I HÖSTMÖRKRET!/Anja 

13 kommentarer:

 1. OJJJ! Det var ingen lätt uppgift att lösa lokal till denna gigant...Kan nog inte hjälpa till där...
  Men ståtligt vacker är den allt.
  Så fina bilder du visade i förra inlägget. Ja visst har man mycket använda saker omkring sig. Men så vackert använda kanske inte alla ting är...?
  Ha det gott i höstsolen, som jag hoppas du har hos dej.
  Lenas trädgård

  SvaraRadera
 2. Tyvärr kann jag inte hjälpa dig att lösa dit problem. Jag förstå att du skulle bli ledsen om den inte klarade sig.Hoppas att någon kommer på en lösning till dit problem.
  Ha det gott.
  Anje

  SvaraRadera
 3. Oj, vilken jätte ...vacker växt! Jag tror du kan klara den om du har ett tält av bubbelplast runt om och en frostvakt där inne.
  Tjingeling
  Monica

  SvaraRadera
 4. Verkligen gigantisk men fin. Hm, NYZ - blir det inte liiite vintrigt där också (då kanske den klarar växthusvistelse)? :) Lycka till!

  Kram Karin

  SvaraRadera
 5. I Apotekarens trädgård i Simrishamn (tror jag det var) bubbelplastar de in sitt olivträd, som står ute hela vintern. För att tillföra värme har de "dekorerat" växten med en ljusslinga, alltså innanför bubbelplasten, och det verkar räcka. Samtidigt blir det en sorts ljusinstallation! Smart vad???!!! Förstår, att du inte vill mista den för den är verkligen praktfull!
  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 6. RUBEN! RUBEN! DU "MIN" BEGÅVADE GENTLEMANNE-BLOGGVÄN! VAD SKULLE JAG GÖRA UTAN DIG??!!
  DETTA KOMMER JAG ATT PRÖVA! OM DEN KLARAR SIG IGENOM VINTERN KAN DU BARA "PEKA" VILKA VÄXTER DU VILL HA OCH DE ÄR DINA!
  Nu när du säger det så kommer jag ihåg att det har stått i trädgårdstidningar om detta.
  TUSEN TACK RUBEN OCH NU FÅR DU EN JÄTTEKRAM AV MIG!/Anja

  SvaraRadera
 7. Vilket synnerligen angenämt problem:) Ser att Ruben redan ryckt ut till undsättning;)
  Ha det gott,
  Charlotta

  SvaraRadera
 8. Vilken gigant! Ser att du fått hjälp, tur att det finns hjälp att få. Spännande, hoppas du visar bild senare:)
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 9. Men vilken tur att problemet är löst! Jag hade ändå inget att komma med. Jag funderar själv över vad jag ska packa in min clematis i som jag har på balkongen...
  Anja, vad smart du är! Det hade ju varit en fin lösningen till rivningsobjektet. Det är bara en liten detalj som det hakar upp sig på...Vi har redan ett litet (lättskött) hus där och skulle nog inte klara av att renovera det där stora. För där behövs stora insatser och massor av pengar.
  Det skulle inte heller förvåna mig om kommunen har planerat att bygga något annat där istället ;)
  Ha det bra!
  Kram NInni

  SvaraRadera
 10. HejAnja.
  Herligt med blog-venner der kan løse ens problemer... Flot plante.
  Kh Lone

  SvaraRadera
 11. Du får rapportera framemot våren om Rubens råd var goda. Det låter fiffigt & piffigt med en ljusslinga innanför bubbelplasten. Snyggt? Nja, jag vet inte! Visa bilder så vi får se.
  Kram

  SvaraRadera
 12. Vilken jätte! Ser väldigt exotisk ut och jag hoppas att Rubens förslag kan rädda den. Visst är bloggvärlden underbar!
  Stilig ljuskrona bredvid jätten! Egentillverkat antar jag.
  Du berömde närbilden på gurkört men det är inte jag som ska ha berömmet utan barnbarnet Emmy! Fattar inte hur hon bär sig åt, bilden är tagen med min kamera men inte får jag till sådana bilder. Ska lägga till att hon är fotograf, rätt ska vara rätt.
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 13. Men Anja, vad du har varit duktig. Ditt exemplar är ju megastort. Min dog i vintras i orangeriet, så jag har tyvärr inga råd att ge dig. Undrar om inte den här växten är känsligare än olivträdet, eftersom mitt olivträd alltid har överlevt vintrarna hos mig. Håller tummarna att du hittar ett bra sätt att få den att övervintra.
  Kram
  Randi

  SvaraRadera

Sidvisningar förra veckan