söndag 28 november 2010

HUR GÖR DU MED 
                                         JULROSOR I KRUKA?
MINA JULROSOR FÅR VARA INNE NU NÄR DET ÄR SÅ FRUKTANSVÄRT KALLT UTE.
JAG HAR TUREN ATT HA ETT RIKTIGT BLOMSTERFÖNSTER DÄR ALLA KRUKVÄXTER TRIVS UTAN NÅGRA EXTRA ARRANGEMANG. FÖNSTRET VID MATPLATSEN  ÄR LJUST OCH  SVALT. PÅ KVÄLLEN HAR JAG EN EXTRALAMPA  ÅT NÅGRA SOM GILLAR LITE LÄNGRE DAGAR ÄN VAD NOVEMBER - DECEMBER KAN ERBJUDA NATURLIG.
                                               (KLICKA PÅ NEDREKANTEN!)
EFTER EN VECKA INNE I FÖNSTRET SER DE GLADA UT OCH KNOPPAR VILL SLÅ UT.

EN AV MINA JULROSOR HAR ÖVERLEVT BORTGLÖMD I EN  PERENNRABATT.    FÖR TVÅ-TRE VECKOR SEDAN UPPTÄCKTE JAG DEN FULLT AV BLOMKNOPPAR. DEN FÖRSTA BLOMSPIRAN RESER SIG ÖVER DE VITA ISBEGONIER PRECIS SOM OM DEN VILL SÄGA ATT: "VILL NI SE EN STJÄRNA - SE PÅ MIG! NI FÅR MYCKET GÄRNA - SE PÅ MIG...."


NI BLOGGARE SOM "LIDER" AV IDÉTORKA, VARFÖR INTE TA FASTA PÅ LINDAS (TRÄDGÅRD, DRAKAR OCH LITE ANNAT....) UTMÄRKTA IDÉ OM ATT LETA FRAM LITE FÄRG"HETA" SOMMARBILDER FÖR ATT VÄRMA OSS I DENNA ALLT FÖR TIDIGA VINTERN (FÖR TIDIG FÖR OSS HÄR PÅ VÄSTKUSTEN)? !!

LÅT DET HETA VÄRMA I VINTERKYLAN!
                                                                                           /ANJA

13 kommentarer:

 1. Underbart med lite färg i allt detta vita.

  SvaraRadera
 2. Ja det var en stjärna som kan sträcka på sig, så snyggt till isbegonier. Mina julrosor i kruka står just nu i växthuset med bubbelplats över och filt. Tar in lite efter hand men på natten får de stå i kalla hallen. Härligt att se blommande bilder från trägården man kan knappt förstå att allt det där finns under snön.
  Tack Anja för de fina orden de värmer ända in i själen... så nu är vi varma båda två.
  Kram
  Annika

  SvaraRadera
 3. Sicket bra fönster du har! Där har du mycket att glädjas åt! Tack för att vi också fick vara med och dela den glädjen med dig!;-)

  SvaraRadera
 4. Det skall vara du, Anja, som fixar julrosblom på fönsterbrädan!!!1 Dina fingrar är inte gröna - de är magiska!!!!
  Ha en riktigt mysig advent!!
  /Ruben

  SvaraRadera
 5. Åh, blommar de redan! Mina som jag hade i rabatten i min gamla trädgård behagade inte dyka upp förrän tidigast i mars. Nu har jag inga alls. Men kanske köper jag en till jul och skänker den till någon trädgårdsägare sedan om den överlever.
  De är så vackra! Passar ju jättefint till isbegonian.
  Må så gott i vintervädret!
  Kram Ninni

  SvaraRadera
 6. Ett väldigt fint fönster du har. Låter kattorna dina blommor vara i fred. Mina är hopplösa när det gäller växter och blommor.
  Ha det så gott.
  Anje

  SvaraRadera
 7. RUBEN! RUBEN!

  Nej då! Det är inget märkvärdigt alls, utan fönstret blir rätt svalt under natten - tydligen tillräckligt för att julrosen skall trivas.
  /Anja

  SvaraRadera
 8. Vilka härliga bilder du visar! Och lite sommarbilder piggar verkligen upp!
  Ha det bra!
  Christina

  SvaraRadera
 9. Ett stort ljust svalt fönster - kan det bli bättre?! Ser att även du har minus 14 idag. Då kan man behöva värma sig med bilder från i somras, jag tittar på mina nästan varje dag...
  Planerar att lägga ut en massa örtmedicinartiklar den närmaste tiden men saknar egna användbara bilder. Du råkar inte ha några bra bilder på maskros, snärjmåra, våtarv, kardborre?... Misstänker att jag måste googla runt och be om tillstånd att använda andras bilder i väntan på att så småningom ersätta dem med egna.
  Ha det gott i stugvärmen!/Laila

  SvaraRadera
 10. Den var fin den, julrosen. Och det där med heta sommarbilder var inte dum idé alls, det värmde i kylan, -12 har vi idag.
  Lisa/Lisas trädgård

  SvaraRadera
 11. Hej Anja!
  Vilken lycka att ha en blommande Julros i sitt fönster, vackert!
  Har faktiskt tagit fasta på Lindas utmaning i dag :=)
  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 12. Oh, Anja! I love that first photograph!! Did you bring in your Hellebore? From your garden I mean? So lovely!!! Kram Carol

  SvaraRadera
 13. Hej där :) Så du var smart och tog in din julros, det var inte jag..... suck... Däremot fick jag idag, bära in mina känsligaste överlevare ifrån växthuset för nu vågar jag inte utmana kylan längre, de fick flytta in i tvättstugan, varmt men mörk, men så får det bli, hoppas de överlever utan ljus, får väl tala om för dem att de skall sova på vintern :)

  Har ni verkligen -15 som det står på din blogg? Hua mig!!!!

  kram ♥

  SvaraRadera

Sidvisningar förra veckan