onsdag 3 november 2010

NUET
                DEN 3 NOVEMBER
                                                     KAN SE UT SÅ HÄR

'SUN GOLD' HAR FÅTT STANNA SÅ HÄR LÄNGE I VÄXTHUSET. VILKEN TAPPER TOMAT MED SÅ OTROLIGT SÖTA OCH GODA FRUKTER.

UNDRAR OM JAG KAN HA ÄNGLATRUMPETEN INNE? NÅGON SOM HAR PRÖVAT( SPINN KANSKE JAG KAN KLARA MED PROVADO?)
DET VORE JU SÅ SYND ATT INTE FÅ ÅTNJUTA BLOMNINGEN - I KÄLLAREN ÄR DET JU INGEN SOM SER DEN.
HELIOTROPEN FORTSÄTTER ATT SPRIDA SIN UNDERBARA DOFT I VÄXTHUSET. SYND ATT JAG INTE RIKTIGT FÅR TILL DET MED ÖVERVINTRINGEN AV DENNA LJUVA SOMMARBLOMMA. MEN, SKAM DEN SOM GER SIG - JAG PROVAR IGEN!

ÅTTA KRUKOR EGENSÅDDA MANDARINPLANTOR. HM. VAD 17 SKALL JAG MED DESSA I VÅRT KLIMAT? ÄN SÅ LÄNGE HAR DE VARIT MINA LEKSAKER I TRÄDGÅRDEN OCH I SOMRAS FICK DE LEKA HÄCK ;)!
                                                 (klicka på bilderna om du vill se hela bilden)
                                                 HA DET GOTT I HÖSTMÖRKRET/Anja

14 kommentarer:

 1. Jag håller med om att Sungold är en supergod tomat.Den ska jag ha även nästa år.Varför inte ta in Änglatrumpeten och ha den inne så länge den blommar så där fint och sen sätta den i källaren.Tror det skulle fungera bra så.

  SvaraRadera
 2. Åhh ja ge mig inspiration. Har en groende plan på nästa års köksträdgård. Hmmm ska bara få ut den ut huvudet och få energi att gräva;)

  SvaraRadera
 3. Åh, här talar vi odlarglädje! Ett par milda höstar har jag t.o.m haft slanggurkor i november och då smakar det gudomligt med egen skörd. Änglatrumpeterna tror jag nog att du kan ta in. Jag vill minnas att jag läst om någon som alltid förvarar dem i vardagsrummet under vintern. Visst är den andra bloggen om min affär =)

  SvaraRadera
 4. Gratulerar till 17 små söta 'barn' De är så fina! Härligt du har det i växthuset och det är i november, otroligt. Sungold är fantastisk! Jag odlar både F1 och kulturarvsorten Sungold select II och båda är enastående, de smakar nästan som smultron.
  Ha det gott/ Tyra

  SvaraRadera
 5. Va, har du tomater fortfarande? Visserligen i växthus men i alla fall. Du måtte ha illgröna fingrar!? Jag har också några citruskärnor som har tgait sig som jag inte vet vad jag ska göra med. Det beslutet får vänta. Kanske det ger sig själv, om de försvinner på naturlig väg. Kram

  SvaraRadera
 6. Tomter fortfarande det var som sjutton.
  Hos dig är det verkligen odlarglädje till 110%
  Sveriges ända mandarinhäck skull jag tro där slåt du Apotekarne i Simrishamn Anja det bar bra jobbat.
  Hörs
  Annika

  SvaraRadera
 7. How snug everything is in your glasshouse Anja! Yummy tomatoes and I can imagine the fragrance of your Heliotrope. Lovely red bells too. Beautiful! Kram Carol

  SvaraRadera
 8. Inte vet jag hur det går med änglatrumpet inomhus, men i orangerier brukar den finnas. Synd att inte får njuta länge av den! Tror nog du kan göra ett försök. Inte dumt, att fortfarande ha tomater. Alla våra är sedan länge både skördade och uppätna.
  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 9. Nä nu flyttar jag in hos dig!

  SvaraRadera
 10. Tomater än!! Oj. Vissa kan:) Sun gold sätter jag varje år. Kan inte vara utan dom!! Men mina ligger på komposten sen länge.
  Vackra blommor på din ängla trumpet.
  Ha en fin allahelgona!

  SvaraRadera
 11. Haha..lekte de häck i krukorna eller i jorden? ;))

  SvaraRadera
 12. Otroligt att du fortfarande har tomater i ditt kallväxthus! Det måste stå väldigt skyddat. Sungold måste jag testa nästa år. Häftig änglatrumpet har du också. Alternativet till att ta in den är kanske att göra ett tält av bubbelplats med "inbyggd" ljusslinga som dels ger lite värme dels ser ganska tjusigt ut i vintermörkret...
  Kram/Laila

  SvaraRadera
 13. Stilig ängel du har! Min står i garaget och blommar till ingen nytta! Där står även Heliotroperna som jag fick av dig. Jag hoppas att de ska klara vintern där, ca 10 gr och belysning 12 timmar.
  Kram Lena

  SvaraRadera
 14. Oh how I wish we could have had tomatoes! The red trumpet flower is so beautiful too. I am going to move mine to a different site although it is a pale yellow and not that beautiful vibrant red. How nice to have a place to keep everything.

  SvaraRadera

Sidvisningar förra veckan