torsdag 14 juli 2011

                                           


                                    INNESITTARVÄDER
           när kuling sliter i buskar och träd.


Då är liten stjärnflocka betydligt tuffare - ute i ur och skur;)))!

Denna gigant till stjärnflocka måste vara sinnebilden av perfekt färg och form.

Ödleblad (eller kameleontblad) beskrivs som en växt som vill växa mycket fuktigt. Min sprider sig i vanlig surjord och trampade, rätt torra gångar.

Gula skuggliljan är nästan osynlig mot grönskan

Nu har jag gjort i ordning mina nya tråg. Ser inte mycket ut för världen, men i den runda har jag alpiner som jag hoppas kunna rädda livet på.  Det här är mitt första riktigt 'seriösa' trågodlingsförsök. Känns riktigt pirrigt. Tänk om jag misslyckas....?
Taklökens blomma
Vet inte namnet på den här två centimeter höga växten som sprider sig till en matta på mitt Berg. Har fått den av Alpinodlarna
Haa! Nu fick jag namnet (finns i bilden) Tack Bernt  och Gun-Britt!

Inte är jag väl den enda på denna jord som faller för en urna som denna i gjutjärn?

Ett överbevuxet skrotupplag?
Man skulle kunna beskriva maken och mig som eld och vatten - eller varför inte som  krom och rost.....(det är alltså jag som är rosten...)...;)!


Det skall blänka!
Det går ändå bra att samsas inomhus när det blåser kuling ute ....:)


Till sist, men inte minst:
En lovsång till de anspråkslösa problemlösare i trädgården. Utan detta gulbladiga ogräs skulle Bergets fulaste punkt lysa i ögonen. Nu lyser underbara penningblad där i stället! 

21 kommentarer:

 1. Oj så mycket vackert du visar! Gjutjärn och rost, två underbara material höll jag på att säga men det är ju ETT material =) Gjutjärnskrukor har jag köpt med mig sex stycken från min lilla butik (hittills) Kan liksom inte få nog av dem... "fniss"

  SvaraRadera
 2. Du har så rätt, en del växter tar sig väldans stora friheter och växer precis där dom vill själva. Alltså utan att ta hänsyn till vad dom "egentligen" borde växa!
  Gillar knutten, men har han någon spätta eller får han grensla hojen ensam!?

  SvaraRadera
 3. Vad vacker stjärnflockan är! Du visar så mycket fint, jag hade inte heller kunnat motstå urnan. Synd att det blåser så mycket där hemma, jag är långt söderut nu med helt annat väder:).
  //Maria

  SvaraRadera
 4. Sinulla on taas niin kaunis postaus.
  Tähtiputki on kaunis kun katsoo läheltä.
  Ruoste on kauniin ruskeata.
  Vai tuli ja vesi?
  Kivasti kirjoitit.
  Mukavaa sadepäivää sinne teille Anja ja Anders

  SvaraRadera
 5. Kauniita kuvia sateisena päivänä ... meilläkin sataa nyt vettä ja olemme juuri istuneet ulkona - katon alla ja lasin takana - ja ihailleet luonnon omaa taulua. Sade tuo esille paljon sellaista mitä ei näy auringossa.
  Luin juuri Sylvin kommentin - onko stjärnflock sama kuin tähtiputki? Kaunis nimi siinä tapauksessa.
  Ja sekä ruoste että kromi on kaunista, omalla tavallaan.
  Hienoa viikonjatkoa sinulle Anja!

  SvaraRadera
 6. Anja ,bože to je nádhera Daja.

  SvaraRadera
 7. Skulle bli förvånad om du inte lyckades med tråg-odling - OCKSÅ!!! Stjärnflockan är verkligen speciell! Set tyckte säkert även Linné på sin tid!

  Snygg hoj! Det skulle vara kul att se dig som spätta!!

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 8. Som vanligt, mycket vackra bilder! Nu har ovädret nått oss även om vi slipper riktigt hård blåst. Gillar fjärilen på slutet. Själv har jag penningblad som ogräs i gräsmattan.
  /Karin

  SvaraRadera
 9. Inspirerande bilder, vit stjärnflocka, så glad att jag köpte den i år, hoppas den kommer att trivas. Visst är det härligt med "ogräs perenner" på rätt plats! Ha det gott

  SvaraRadera
 10. Jag håller med Ruben, det skulle vara kul att se dig som SPÄTTA!
  Snygga tråg ;-)
  zzz
  Birgitta

  SvaraRadera
 11. Sv: I så fall är det något fel på mig också - jag gillar inte dahlior...

  Ödlebladet, däremot var snyggt!

  SvaraRadera
 12. Din trågodling kommer att bli finfin, ser redan spännande ut. Ja, jag gillar ju också rost...men undrar om jag kommer att skaka på huvudet om sisådär 10-15 år och undra hur jag tänkte...men snyggt är det iallafall! :o)
  Ha en riktigt fin helg,
  Lydia

  SvaraRadera
 13. Ohh det vill jag också se men jag vet ju att du har samma dilemma som jag med balansen.
  Staffan bytte sin mot en fyrhjuling så han kan hjälpa mig lite mera i trädgården - tror jag iallafall..
  Ja idag har det varit sova middag väder och ilite shopping av sådan som saknades hemma i skåpen.

  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 14. Heisann Anja!
  Jeg planta Ödleblad i fjor, men har ikke sett mer til den. Trodde den kunne klare seg bra gjennom vinteren. Den er så vakker med alle de flotte farvesjateringene. Ville ikke miste den...
  Jeg planlegger å se utstillingen til Wenche før den tas av plakaten.
  Er det mulig å treffes på en kafé? Håper det!

  Beste sommerhilsen Bjørg Nina

  SvaraRadera
 15. Urnor som har den där tunga härliga stilen går bara inte att motstå. Det är liksom power i dom. Finfina bilder du visar!

  SvaraRadera
 16. Alltid så kul att hälsa på hos dig och få upptäcka nya växter och gamla i ny tappning, som penningbladet. Snygg urna och fina tråg. Jag har bestämt mig för att börja gjuta i sommar. Vi får väl se hur det blir, det har jag tänkt på i ca tio år... Kram Eva

  SvaraRadera
 17. Åh så mycket fint! Stjärnflockorna, dina rostiga ting och fjärilen som ligger i penningbladet. Jag höll på att glömma din kromade hjälte...kör du också?
  Hoppas vädret är bättre idag!
  Ninni

  SvaraRadera
 18. Vilken tur att du visar lite fina bilder nu när regnet öser ner och man inte kan göra så mycket i trädgården! Hade tänkt sätta upp staket idag så att lilla Ozzyvovven kan få springa fritt, men det hällregnar så man får snällt sitta inne!!!
  Ha det skönt och kram från Växthusmadam

  SvaraRadera
 19. Ljuvligt underbart, Anja! Penningblad är en av mina favoriter, just för att den är så anspråkslös och samtidigt så enormt användbar i alla möjliga sammanhang!
  Sommarkram!

  SvaraRadera
 20. Hälsa gubben din att jag hittat en hoj :) behövs nog putsas upp endel för att blänka lika fint som hans hoj :) Kram Suss

  SvaraRadera
 21. Beautiful photos of your striking flowers and objects d'art. I love the rust and you could never fail. From what I see you are a magician with plants. Your troughs will become lovely in time. There is so much interest here. Do you ever ride on the back of the shinny bike?? Kram Carol

  SvaraRadera

Sidvisningar förra veckan