måndag 3 oktober 2011

       
                    JAG ÄLSKAR ÖPPNA LANDSKAP,

    men i trädgården vill jag ha många rum!
    Bilden överst från Krukträdgården och underst från Skogskorridoren.
    Att odla mångfalden i mina sex  rum gör att jag verkar  inte riktigt passa in i den trädgårdsvärlden som vill kategorisera trädgårdar under en bestämd rubrik   - konstigt nog?!  Jag som tycker att allt är viktigt i en trädgård: Växtval, drivandet av växter från frö och sticklingar, färg och form, kunskaper, trivseln, sittplatserna, höstfärgerna, det ätbara, proportionerna, pyntet, ljuset, kreativiteten, samlandet, den ekologiska trädgården, besökarna....min lista kunde bli hur lång som helst.   Själv tycker jag att mångfalden i trädgården bjuder på många överraskningar och roliga  miljöer, allt från samlardelen till köksdelen (köksdelen i mitt fall är under uppbyggnad) 
Trädgårderi är en livsstil. Det är så jag vill ha det.


                                             Ha det gott  - gott folk

25 kommentarer:

 1. Du har en vacker trädgård!
  Jag tror som du vill ha det.
  En kram vän!

  SvaraRadera
 2. Vem säger att du inte passar in i trädgårdsvärlden? Skulle det vara omöjligt att ha vackra, välmående växter OCH en vackert anlagd trädgård med fina och finurliga lösningar och pynt? jag ser ingen motsättning i detta - tvärtom. fast det kanske inte är så du menar? Hur som helst ser jag dig och din trädgård som en stor inspirationskälla ska du veta. Keep it up!

  Kram Anna Vattenkanna

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 3. Åh, jag håller helt med Anna! Varför skulle det vara en motsättning..? Jag strävar verkligen efter att få till många fler rum i vår trädgård. Är inte alls förtjust i öppna ytor där man ser allt på en gång... Din trädgård är en riktig förebild och jag kikar ofta på de bilder som var med i GP för en tid sedan. Och välmående plantor vill väl alla ha..? Eller så har jag missförstått ditt inlägg, kära Anja!?
  Ha en finfin kväll!

  SvaraRadera
 4. Det är ju precis det jag gillar. Alla ingredienser till en trevlig trädgård. Så vill jag ha det här såsmånng om när jag kommit lite längre på färden;)

  SvaraRadera
 5. Rummen är underbara- både på bild och live!

  SvaraRadera
 6. Vilka är det som sagt att du inte passar in i trädgårdsvärlden? Tala om vilka det är så stryper vi dem!
  Gillar verkligen idén med rum i trädgården men min är så gigantisk att en sådan plan skulle kräva minst tre liv!
  Kram

  SvaraRadera
 7. Jag vet inte riktigt hur du menar med att du inte passar in i trädgårdsvärlden... kanske upplever du att det finns en speciell mall som du inte följer? Att du har mångfald i dina rum...
  Hur som helst så har du en helt fantastisk trädgård, det jag sett av den. Krukträdgården är så snygg!

  Tack snälla Anja för att du talade om för mig att det är svårt att se den gröna texten 'kommentar' på min sida. Jag håller på och ändrar på det nu. Och då blev jag inspirerad till att ändra lite mer, så vi får se hur det slutar:))).

  Ha det bra!
  Kram Maria

  SvaraRadera
 8. mon-jardin-en-ik3 oktober 2011 21:05

  Det roliga med en trädgård är väl att man skapar sin egen värld!? Inte skulle det vara något om alla gick efter vissa ,fasta regler. Brrrr så trist.
  Jag tycker du har en vacker trädgård och den är nog mycket Anja. Vacker,genomtänkt,stämningsfullt m.m.m.m.
  Och du är en otrolig bra fotograf. Njuter så av dina bilder.
  Anje

  SvaraRadera
 9. JAmen din trädgård är ju en sådan underbar förebild för mig som håller på att skapa rum,, i kombination med allt annat, visst passar du in,,fattar inte vem som påsatår annat,, din blogg ger mig inspiration till tusen!
  Kram Monica

  SvaraRadera
 10. HEJSAN ALLA!
  Jag har ändrat lite texten i inlägget. Det är inte min avsikt att vilja väcka sympatier för 'stackars mig'. Jag anser själv att jag är en hyfsat bra representant för trädgårdare och jag är stolt över vad jag har åstadkommit.
  Vad jag däremot inte gillar är att man som trädgårdsbloggare måste anpassa sig efter mallar som någon helt godtyckligt har skapat.
  Jag är inte det ena eller det andra utan jag representerar växt- och idémångfalden i trädgården.
  /Anja

  SvaraRadera
 11. Så underbart mysigt du har i krukträdgården. Där skulle jag vilja sitta en hel eftermiddag på fårskinnet och bara njuta.

  SvaraRadera
 12. Fortsätt vara stolt. Man ska ha det som man själv vill ha det...
  Ha det bra :)

  SvaraRadera
 13. Jag bara njuter av allt i din fantastiska trädgård.
  Man skapar ju som man själv vill ha det och i din trädgård blir man ju full av ideer och inspiration du är ju fantastiskt duktig på att få allt att passa ihop till en helhet.


  Idag har vi riktigt höstväder .Regn och blåst.

  Ha en fin fortsättning på veckan
  Gunilla

  SvaraRadera
 14. Älskar ditt tänk, du är lite som en rebell i trädgårdsvärlden som går din egen väg. Tror
  att jag förstår dig, men du är mer som en konstnärinna som skapar i din trädgård istället för målarduken.
  Tack för din fina kommentar om rävarna, det är ju så det som naturen ger, det naturen tar....
  ha en fortsatt fin vecka Anja!
  Kram Pella

  SvaraRadera
 15. Det ser så fantastikst inbonat och mysigt ut på dina bilder! // Anna

  SvaraRadera
 16. Nä, vi får nog hitta på en egen kategori till din trädgård, Anja - och den kategorin skall heta FANTASTISK!!! Jag säger som dansken "pytt" med kategorier, om man inte själv väljer.

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 17. Din krukträdgård... vad mysig =) Som Helen sägen där vill man sitta och mysa.
  Kram Mari

  SvaraRadera
 18. För varje bild du visar av din trädgård så vill jag ännu mera se den irl:) Det är ju ett gott tecken att det "lilla" jag ser vill jag se ännu mer av:) Hoppas att jag får möjlighet att komma till dig nästa säsong;) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 19. Har ju aldrig själv brytt mig om vad som passar och inte passar andra personer i trädgårdsvärlden utan "kör mitt eget race" helt och hållet!
  Min trädgård är kanske därför precis tvärtom mot det som är "inne" just nu; Jag har inte en enda grönsak, jag gillar när det är snyggt och prydligt - inte "vildvuxet och frodigt", jag har inga "rum" i trädgården osv.
  Sen om dom som kommer hit och tittar ibland gillar trädgården så blir jag naturligtvis jätteglad, men den är i första hand till för mig och min gubbe!!

  SvaraRadera
 20. Åh, så klokt sagt, Anja! Jag håller med dig! Jag gillar heller inte riktigt kategoriseringen, även om man kan ha intressen som drar åt ett eller annat håll! Ha det fortsatt gott i höstvärmen! :) Mia

  SvaraRadera
 21. Och en sund livstil kära du. Jag njuter alltid av dina bilder från trädgården, hos dig måste alla rum vara en fantastisk upplevelse man kan leva gott en hel vinter på :)

  SvaraRadera
 22. Det där rummet med ätbara växter tror jag Anders har hand om :-)
  Förstår inte vad du menar med trädgårdsvärlden som vill kategorisera trädgårdar under en bestämd rubrik.
  Vi ses på fredag - hoppas jag!
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera
 23. Länge leve mångfalden och viktigast är att man trivs med sin egen trädgård:)
  Kram

  SvaraRadera
 24. visst är det så om man öppnar en tidning eller ser på ett trädgårdsprogram på tv så ser det ut som alla ska ha samma stil och att man borde ha så och så för det är"inne" att ha just så nu...Men tack och lov så är vi trädgårdsnördar inne på en helt annan linje..vi skapar för oss själva i den stil och den oredan vi vill.Och det du skapat så konstnärligt är så fantastiskt så det är så kul att du delar med dig din trädgård till oss.
  Ha det gott!!

  SvaraRadera
 25. Jag säger bara:Du verkar ha en fantastisk vacker trädgård.Många vackra rum o mycket små detaljer o pynt!!!Me like:-))
  Vore trevligt att få se den "live":-))

  Vänligen M-L

  SvaraRadera

Sidvisningar förra veckan