onsdag 28 december 2011                            I SJU ÅR 
HAR JAG FOTOGRAFERAT TRÄDGÅRDEN 
Den har aldrig varit så här grön, så här års, under dessa år. 
Först vill jag dock visa min lilla, söta blomslinga som går på batterier. Den har lyst hela julen så att batterislingor har blivit bättre med åren. Jag minns slingor för några år sedan som höll i ett par timmar. Den har små lilarosa/-neonblommor. Kostade 20 spänn i Rusta. 'Mii laik!'


Eldkrasse, prydnadsgräs och fjärilsbuske har inte grönskat så här års hos mig under dessa år jag har fotat i trädgården.
        Hybridjulrosorna har aldrig haft blomknoppar till julen. 


Det verkar som om kylan och snön kommer i början av januari - hur går det med dessa knoppar då?


Jag lägger en lerkruka upp-och-ned över dem (ALLA har blomknoppar!)  och hoppas på värmande snötäcke.  Då kommer det att gå bra!  


                 Ha det fortsatt gott - Gott Folk! 

16 kommentarer:

 1. Ja det är inte som det brukar vara så här års i trädgården.Det börjar komma gröna skott överallt i rabatterna.Vore bra med lite snö över innan det blir riktigt kallt.Tomtenissen Elias är så söt.Ha det gott.

  SvaraRadera
 2. Visst har ljusslingorna blivit bättre med åren, vad fint det blev men en slinga i prydnadskålen:) Håller med dig om att det är ovanligt grönt ute, hoppas att det inte blir för kallt bara i januari och att det bara blir ett liitet snötäcke (som ett sommartäcke) Skall bli så roligt att äntligen få se din trädgård till sommaren:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Drahá Anja,vše krásné do Nového roku 2012!Tvůj vnuk je tak ůžasný ,krásný a veselý žádná orchidea ani růže se mu nevyrovná!!!!!!!!Jeho ůsměv to je nádhera. Mám Tě moc ráda Daja.

  SvaraRadera
 4. Jag älskar också den där rosalila slingan, måste nog köpa en nästa år!
  Var också en tur i trädgården igår och hittade en del smått och gott. Konstigt nog brukar växterna överleva även sådana här underliga vintrar, så jag tänker inte göra något speciellt för dom.
  GOD FORTSÄTTNING
  Susie

  SvaraRadera
 5. Efekt z lampą na pierwszym zdjęciu wspaniały. To miłe, że przyroda się budzi, a może nie poszła w ogóle spać :-). Boję się o rośliny, jak przyjdzie mróz, a nie będzie śniegu. Pozdrawiam

  Effekten av blixt på den första bilden bra. Det är trevligt att naturen är uppvaknande och kan inte somna alls :-). Jag är rädd för växter, såsom frost kommer och inte kommer snö. Yours.

  SvaraRadera
 6. Kara Anja, I love these photographs! I also LOVE the portrait of Elias!! Adorable! If I left a clay pot out during the winter it would crack . . . will your not? We still have no snow here. Kram Carol

  SvaraRadera
 7. Kaunista on sinulle. Ihmeellinen on tämä talvi. Metsässäkin on sieniä vaikka kuinka paljon. Toivotaan että kukat selviävät tästä lumettomasta talvesta. Kaikkea hyvää sinulle!

  SvaraRadera
 8. Oj, oj, oj, ska det bli kallt snart? När det inte blev snö och kallt till julafton kan det lika gärna vara tycker jag. Hoppas dina blommor får ett fint ocg värmande täcke, om det nu ksa bil kallt!!
  GOD fortsättning på jul- & nyårshelgerna önskar Eva Linnea

  SvaraRadera
 9. fina foton..minner om de blomster som kommer...det går mot ljusare tider nu, våren!! Fint det där med slingan i trädgården..den vintergröna..Kram Karina

  SvaraRadera
 10. Det blir tufft för din fina trädgård om det slår till och blir kallt ovanpå denna våraktiga jul! Hoppas krukskydden funkar, Vi kommer att vara på landet över nyår och då ska jag kolla om några av mina skyddslingar behöver en Anjabehandling!
  Kram!/Laila

  SvaraRadera
 11. Nu regnar det ,plus 2 grader allt är ur led.
  Jag hade hoppats på snö men inte en flinga:o(
  Ingen snö som isolerar, bara inte kylan kommer då blir det besvärligt för växterna.

  Ha en fin fortsättning på det gamla året.

  Gunilla

  SvaraRadera
 12. Här har vi en vit trädgård, så lite avundsjuk är jag nog allt:)
  Så himla söt tomtenisse du har!!
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 13. Heisann!

  Fantastisk både på godt og vondt for naturen!
  Fortsatt god romjul ;:OD)

  SvaraRadera
 14. Jag har skaffat mig ett par batterislinger i år. Tror nog jag se mig om efter flera.
  Visst är det grönt för årstiden. Jag har krokusar som tittar upp. Ska försöka att få över dom lite mer jord utifall att det skulle bli kallt.
  Jag tycker att det känns konstigt med det här vädret. Var i skogen för några dagar sedan och såg små "flygfän".
  Ha det gott!!!!!!!!!!!!

  SvaraRadera
 15. Jag håller med dig Anja, det är skrutt med vädret, idag slog det nog rekord! När jag kom hem och gick ur bilen fick jag plocka upp soptunnan (tom tack å lov) från gatan och detta i kraftigt horisontalt regn!!! Himla tur att jag tog en prominix i onsdag, visserligen i duggregn men ingen storm.
  Fint med ljusslinga ute, lite som muntrar upp :) Himla bra tips med lerkruka över växterna, har två jättefina Julrosor som blommar och de får gärna blomma ett tag till. Skulle inte förvåna mig alls om det kommer kall vinter i januari, när vi vill att det skall vara vår! Men först nyår och trettonhelg, sedan skall julen ut och vårblommor in :) eller i alla fall i växthuset! Kram ♥

  SvaraRadera
 16. Ja det är verkligen konstigt väder ute. på ett vis är de tur att det som kommit ner uppifrån har varit regn för tänk vad mycket snö de skulle varit annars Kram Suss

  SvaraRadera

Sidvisningar förra veckan