onsdag 25 april 2012

NOSTALGI

i bemärkelsen tillbakablickande och en stänk melankoli23 september 2007 gjorde jag mitt första riktiga inlägg. Då hade Randi i bloggen BLAND ROSOR&TISTLAR  hjälpt mig via telefon att komma igång efter att jag hade gjort ett par misslyckade försök själv . Så otroligt att bli involverad i en alldeles ny värld, 'sajber'världen,  genom en medmänniska som jag inte hade en aning om vem hon var/är.
Jag bryr mig inte om att visa den första bilden - det är ju inte den 23 september...
Nostalgi i bemärkelsen av en stänk melankoli är däremot den längtan jag bär med mig sedan barnsben att få förverkliga min dröm om att skapa en trädgård. Den chansen fick jag sent i Livet som jag verkligen har tagit till vara.
Trädgården handlar inte bara om odlande utan om hela uttrycket. Nästan som att visa mig själv: Det här är jag.
Trots en del motgångar och bakslag av olika slag kommer jag på 'bakbenen' varje morgon och gör mitt värv efter bästa förmåga...
Så här ser det ut på sina ställen....för  att visa något som inte är ett kaos...

....och så här ser det ut på andra ställen där kaos härskar... 


Håll tummarna för mig så att allt är klart och fint till mitten av maj...:)))!


Ha det gott - Gott Folk!


13 kommentarer:

 1. Fin beskrivelse av livet, som det nok er mange som kan kjenne seg igjen i. Jeg holder tommelen opp for deg! Og hvem ser vel litt rot i en krok i din ellers så flotte tregård?! Tenk at du har blogget så lenge. Det er jo helt utrolig flott! God uke til deg :)

  SvaraRadera
 2. Jag är ju inne på min tredje trädgård och den här äger jag inte ens..ja plantorna men inte marken men vad gör det??? Jag får ju odla,skapa och ha en oordning som heter duga emellan åt ...men samtidigt får jag ju också förmånen att ha svarta naglar, se det växa och känna glädje över att det gör det.Sen detta med bloggandet och forumet har ju gett mig så många trädgårdsvänner över hela Sverige och norden som berikat mitt liv.
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 3. Här har du en som håller tummarna :)

  SvaraRadera
 4. Pidän peukkoa!
  Kivasti taas kirjoitit.
  Kaunis on puutarhaelämäsu.
  Hyvää loppuviikkoa sinulle Anja ja terkkuja Anderssille!

  SvaraRadera
 5. Oj, Anja - har du bloggat så länge!! Jag var tvungen att se efter när jag började, och det var i februari 2008, så vi är jämngamla i blogosfären (fast i verkligheten är ju du mycket yngre, i alla fall i sinnet)!
  Jag gillar din blandning av perfektion och kaos, men jag antar, att kaos-andelen är försvinnande liten!

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 6. PS
  Händer det något särskilt i mitten av maj? Trädgårdsbesök?
  /R

  SvaraRadera
 7. Ordning och kaos - vi kämpar med att skapa ordning och naturen strävar efter kaos. Nåja - allt i "naturen" är ju inte kaosartat utan enbart vackert. Såklart hinner du! Dina kaoshörnor är nog inte så stora?

  Kram

  SvaraRadera
 8. Jo Ruben. Det kommer några på trädgårdsbesök.
  Jämnåriga nästan i 'blogosfären' men, inte till åren ;)!
  Och då är det jag som har ena benet i graven;)!Men,du har rätt, jag har så lätt att glömma det!
  /Anja

  SvaraRadera
 9. Vad fint att du kunde förverkliga din dröm om en trädgård.Och av de bilder du visat här på bloggen så har du lyckats jättebra.Klart du kommer att får klart i trädgården till mitten av Maj.Lycka till.MVH

  SvaraRadera
 10. Vila i kaoset det är en konst. Jag är inte bra på det. Är du?
  Du har så fint, säkert på de flesta ställena i din trädgård. Det kommer att bli snyggt till mitten av maj överallt, tro mig. Bilden med ljusen var så stämningsfull och fin.
  Småländska hälsningar från Eva Linnea

  SvaraRadera
 11. Du kommer säkert att få ordning till mitten av maj.Jag har faktisk mer kaos än ordning känns det som just nu men det beror för en stor del på vädret vi har här.
  Det allra bästa med bloggandet är alla trevliga människor man möter.
  ha det gott
  Anje

  SvaraRadera
 12. Krásná nostalgická zahrada,také se těším jak zasadím květiny na jejich kěty a vůni!Přeji Ti milá Anja aby ti Tvá zahrada dělala jen radost Daja.

  SvaraRadera
 13. Härligt att se ditt o-kaos och ditt kaos! Vi tror väl ibland att "det är bara hos mig" det är fullkomligt kaos, hemskt, ibland! Skönt att det inte är så!
  Ha det gott!Lena

  SvaraRadera

Sidvisningar förra veckan