söndag 3 mars 2013INTE EN SAK I RÄTT ORDNING
Våren har gjort mig både matt och yr idag. Jag brukar kunna vara rätt disciplinerad när jag går ut för att jobba, men idag kunde  jag inte bestämma mig ens OM jag skulle jobba i trädgården eller bara skutta runt som någon vårgalen 'ungdom' ;)! Det blev mera "skutt" än något vettigt.
Tjälen har släppt idag ett par-tre cm och genast börjar vårblommornas tävlan om vem som hinner först ut trots att det råder is och snö ännu på många ställen..
Långpipig majviva, Primula halleri sitter som en ljusgrön krona i ett svall av gyllenbruna slingor. En tjusig blickfång i en slumrande rabatt.Den har tagit tävlan med mina blåsippor. Undrar om den 'vet' att tävlan är förlorad? Blåsipporna kommer att vinna tävlingen trots att det inte ser så ut just nu.

Kopparbjörken ser nästan ut att gå på 'catwalk' och stannar för att visa publiken det vackra fodret i sin kappa. Vi suckar beundrande.

Ensam med min våryra är jag inte i trädgården. Förutom Maija och Wille i hasorna har även fåglar börjat söka både bomaterial och extra fet mat för att ha kraft att kunna sätta till världen en ny generation.
Min 'fula' (den är felplacerad) koreagran, restaurangen för många småfåglar, är kaläten från miljoner kottfjäll. Ett svartmespar har varit särskilt flitiga i februari. Här har vi herr eller fru Svartmes (ÄR det en svartmes? INTE talgoxe som man kanske skulle kunna tro så här uppifrån)  mitt i stressätande av de sista resterna som finns kvar av kottar. Nu ser kottskeletten  ut som vassa spikar.

Till sist, men inte minst: Jag har redan ett antal olika arter av julrosor, övervägande del av hybridjulrosor, Helleborus x hybridus och  MASSOR av frösådda dito. Tänk den dagen ALLA blommar.Alltså alla de som idag är små - både krukade och de på 'fri rot'.
Den här har hittills varit den vackraste och nu har den massor av blomknoppar - mer än någonsin. En spontanhybrid som kommit till i min trädgård.

 Med hälsningar från Anja
ps
 Under etiketten Vårtecken har jag samlat några från f.o.m. 2010
Märks att det är jag som har gjort inläggen...om ni fattar hur jag menar;)))!
                                ds

14 kommentarer:

 1. Minä olisin niin onnellinen keväästä! Täällä on ihan talvi. Lunta enemmän kuin laki sallii ja pakkasta.

  SvaraRadera
 2. Visst blev man extra yster idag i vårsolen:) Började att grundmåla trädgårdssofforna som ska få ny färg:) Sedan blev det lite plock i en rabatt också, mina blåsippor har dock inte kommit så långt ännu men snart så............ Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Men ah, vad härligt! Så mycket vår hos dig alltså. :-)))))

  SvaraRadera
 4. Et tarvitse enemmän suunnitelmia, kaikki näkyy toimivan aivan itsestään. Nauti vaan! Ihana kevät! Meilläkin on ollut aurinkoinen kevätpäivä ja lumi sulaa aivan silmin nähden mutta vielä ei ole juuri mitään ilonaihetta puutarhassa. Mutta varmaan kohta ...

  SvaraRadera
 5. Härligt med den första riktiga trädgårdsdagen:). Så mycket hopp i dina bilder.
  Vilken vacker syn när alla julrosorna blommar.
  Jag har fortfarande lite is på sina ställen i trädgården, hoppas den ger med sig i veckan
  Kram Maria

  SvaraRadera
 6. Vilken härlig fart du har bland dina vårblommor.Här ligger snön fortfarande.
  Kram Gunsan.

  SvaraRadera
 7. Så fint, jag blir våryr av dina bilder, så kul när det blir bart och man ser vad som börjar titta fram. Så här års ser man verkligen hur stor skillnad det är i Norden, från norr till syd, öst och väst. Nu får jag njuta era bilder och sucka längtansfullt i en månad till, ljuvligt :)

  SvaraRadera
 8. Herlige vårtegn, og jeg skjønner godt at du blir våryr :) Det er ikke fritt for her heller :) God ny uke Anja!

  SvaraRadera
 9. Att du som bara bor lite lite längre ner i landet kn ha så mycket mer vår. Här är det isig snö som ligger ända in till husgrunden, men det luktade faktiskt vår idag, fåglarna kvittrade och söderberget har tinat :-) Hurra!

  SvaraRadera
 10. Ahhhhhhhhhhhhh, våren är en härlig tid! Det liksom spritter i både ben och jord.
  Kram från EvaLinnea

  SvaraRadera
 11. Du har då verkligen vår:) Härligt med olika julrosor. Kul att de trivs och fröar av sig!
  Här blev det en lång promenad ute i vår solen och kaffe på altan idag:)
  Akta så du inte trampar på vårtecknen när du skuttar omkring;)
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 12. Vad kul det ser ut med de kal-ätna kottarna! Småfåglarna måste bli super-lyckliga att få käka korea grankotte....
  Förövrigt så blir jag faktiskt lite sjukt avundsjuk på att ni inte har snö längre!

  SvaraRadera
 13. NÄÄÄÄÄÄ vad avundsjuk jag blir, jag villockså se lite vårfägring ute. Jag dansar vårdanser och försöker blåsa bort snön som faller ute men inte skrutt hjälper det, den far inte bort:)
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 14. Härlig vår hos dig.
  Precis som du skuttade jag runt igår och tittade på blåsippor och julrosor. Den vitblommande H. transsylvanican har kommit längst här och börjat visa en riktigt stor vit knopp.
  Hoppas det blir lika vårlikt ute idag :-))
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera

Sidvisningar förra veckan