måndag 18 mars 2013

SMYCKNING AV TRÄDGÅRDEN
väcker ofta tyckanden och känslor. 
Det finns många olika bestämda uppfattningar om vad som 'får' finnas i trädgården. Trädgårdstomten tror jag är en av de mest diskuterade. En del tycker att det är höjden av dålig smak - supervulgo. Andra 'blåser liv' i sina tomtar som får till uppgift att skydda trädgården från....???....något oönskat ;)!
Vad min trädgårdstomte gör för nytta vet jag inte - han sover ju bara under granen!
Själv är jag inte så himla rädd för vad andra tycker och tänker om saken utan jag tillför trädgården det 'skräp' som i mina ögon förvandlas till något vackert och till något som förhöjer trädgårdsupplevelsen - ungefär som en god krydda förhöjer smaken på mat.
Här tycker jag att mitt klot förhöjer dagliljans färg. En av sommaren -12  regnvåta bilder.
Armeringsmattan kan förvandlas till  konstgalleri...

En 'vill ha'-klassiker måste en vacker, robust urna av lergods vara. Det finns väl ingen som inte skulle vilja ha åtminstone en i trädgården?
Själv letade jag länge - svindyrt att importera och jag hittade inga i Sverige  - förrän förra året -
Dessa har jag
När pärlbusken blommar

Jag föll pladask för deras antikpatinerade amforas och urnor...
skulle såå gärna ha en tredje... ;)!
Bild: Cadabra Design
Någon av dessa skulle jag vilja ha....
(Jo, jag vet att den minnesgoda kommer ihåg när jag skrev om detta förra våren)

Kanske är det rätt att betrakta mig som krukoman....;)))!
Märkligt eller hur: Pengarna kommer fram när det handlar om rätt produkt även om min plånbok är modell mindre;)))?!
Nästan som kommunens kassa...;)))!

9 kommentarer:

 1. Stora vackra krukor i trädgården tycker jag är så fint.Förhöjer intrycket mycket om den står på rätt plats.Skulle också vilja ha några av de där stora.Kram.

  SvaraRadera
 2. Rekvisitan till trädgården ger personlighet och helhet. Dina är jättefina ihop med allt det andra./Luna

  SvaraRadera
 3. Det är ju just därför det är så härligt med trädgård, att man får bestämma alldeles själv! På min kolonilott har jag kvar ett blått klot för att det fortfarande passar där även om många tycker att det är helt katastrofalt ute nu för tiden! Blått är flott, speciellt på min koloni!
  Vet du var våren håller hus?
  Växthusmadam

  SvaraRadera
 4. Aspelut. Trädgården är ju bara din egen, så den blir smyckad efter egen smak. Precis som jag aldrig skulle bry mig om inredningsmoden. De där amfororna ser ju verkligen läckra ut! :-)

  SvaraRadera
 5. Sinulla on niin kauniisti koristettu puutarha.
  Kuitenkin pääasia on että itse viihtyy pihassaan.

  mukavaa viikkoa sinulle!

  SvaraRadera
 6. Det märks att jag är från stenåldern - hur skulle man annars få till ett så ointressant inlägg som t.ex.. detta?;)!/Anja

  SvaraRadera
 7. Sinulla on kauniita koristeita. Minusta tontut ovat ihan ok. Sehän on pääasia, että tykkää itse puutarhastaan.

  Koirapuistoista... Kyllä minua aina välillä hirvittää, ettei joskus Mikille satu siellä jotain. Katson aina tarkkaan, millaisia koiria siellä on ja millaisia lähestyy aitausta. Jos on tulossa rottweilereita (jotka ovat ihania, mutta eivät todellakaan koirapuistokoiria) tai dobermanneja, lähdemme kipin kapin pois. Vieressä on pienten koirien aitaus, minne voi myös mennä, jos meno isojen joukossa on liian rajua.

  SvaraRadera
 8. Tack för din klapp på kinden Anja! Det var säkert den som bidrog mest till tillfrisknandet :) Men nu har jag tagit mig ur min svacka. Ibland får man ta pekpinnen, peka på sig själv och säga "skärp dig", det fungerar :)

  Fina ting i trädgården förhöjer det fina, precis som du skriver. Klart vi får göra som vi vill i våra täppor, vår smak sätter prägel och personifierar trädgården.

  Fniss.... när jag var i blomsterbutiken för ett par veckor sedan, kunde jag inte låta bli att köpa svarta betongkrukor ifrån rea-stället - lite skavanker var det men å andra sidan så är det bara charmigt :) Kanske skrot för en del, men guld för mig - nu väntar jag på att fylla dem med penseer!!! Rosa, blå och vitt!!!! Åh vad jag längtar!!!!! Kram ♥

  SvaraRadera
 9. Kanske tror någon att jag gör reklam för för egen vinnings skull. Tyvärr är jag inte så smart utan gör det för egen glädjes skull och det blir man inte rik av...;)))/Anja

  SvaraRadera

Sidvisningar förra veckan