fredag 10 maj 2013

- Det är tufft att älska dig ibland,

sa min dotter till sin son när han strulade  i tonåren.

Jag säger det samma till min älskade trädgård. Den suger ibland all kraft jag har och jag  har en tid att passa då allt skulle behöva  vara klart. Det klarar jag inte ensam...
MEN! Ibland undrar jag om det är en Högre Makt som ser till en när man som bäst behöver  tröst. När jag  trött och stressad tittade på två gamla krukor där jag hade sått Trillium år 2005 så var de fulla av kirs. Tänkte i mitt still sinne att jag måste vara den enda människan på vår jord som odlar kirs i kruka,,,tills jag såg detta:
Som en gåva åt en som just nu inte riktigt orkar älska sin trädgård... Etiketten är borta sedan länge. Skall bli riktig spännande att se vilket treblad som blommar ett 'vackert' år där...
Dock har trädgården blivit som ett barn för mig. Det kan man inte sluta att älska även om det är tufft ibland...
Jag skulle uppskatta en cyberkram just nu...

17 kommentarer:

 1. Skickar en bamsekram Anja.Kramar/Gunsan.

  SvaraRadera
 2. Det är ju så med trädgård som du beskriver, ibland sköter den sig och man älskar den jätte-mycket, när man sedan är trött och krasslig och trädgården krånglar, så känns det jobbigt...men man älskar ju sin trädgård ändå. Kanske är det inte så tokigt att odla Kirskål i kruka ändå, man kan ju faktiskt använda den till sallad har jag hört, så det gäller att se det positiva i saken. Hoppas ditt Treblad blir extra vackert för att trösta dig lite! En stor kram från mig till dig!/ Titti

  SvaraRadera
 3. Exakt så känns det ibland!! Det är tufft att älska den ibland, helst då man känner att man inte riktigt hinner med och det blir ett stressmoment istället för njutning.I år har jag jag bokat in 5 visningar av trädgården och lovat mig själv (om jag nu kan hålla det) att inte stressa och ha den pedantisk till visningarna.Men jag vet hur jag är ..så nog blir det stress innan om man kunde släppa det och visa upp trädgården som den är här och nu som jag tror både du och jag borde lära oss. Ingen dör om det är liite ogräs i rabatterna.
  Jag har mailat dig ang. bytesaffär!!
  Ha en underbar helg!!

  SvaraRadera
 4. Här kommer en stoooor kram från mig, vet hur det känns ibland. Vilken överraskning men trebladet:)) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 5. Klart du får en styrke/tröstekram från mig. Det ordnar sig säkert igen och trädgården blir vackert och klart när det är dags.
  I början,när vi hade kommit hit tänkte jag att jag bara skulle göra det som behövs för vi ska ändå sälja men sedan dess har det blivit en hel del planering och nya växter i alla fall. Visst känns det vemodigt men när jag håller på därute glömmer jag bort det.
  Spännande vad som kommer i dina krukor. Jag älskar sånt som visar sig utan att man vet vad det kommer att bli.
  Anje

  SvaraRadera
 6. Kram, kram, massor av kramar till dig Anja :=)

  Ja, det händer ofta att tiden inte räcker till för allt man vill göra i trädgården. Men, om än en klen tröst så är det nog så för alla som har en trädgård och ett liv vid sidan om.

  Fina bilder och stort GRATTIS till den fina frösådda Trillium.

  Önskar dig en härlig dag!

  SvaraRadera
 7. Massor av kramar skickar jag till dig! Hoppas och tror att det snart känns bättre igen!

  Vilken lycka att hitta en Trillium bland kirskålen! Jag rensade bort kirskål under några buskar igår, men det enda jag hittade bland dem var ett par sniglar och det var INTE så kul.

  Hoppas du får en skön helg!

  SvaraRadera
 8. Å! Var beredd - här kommer en fluffig kram. Poff! Inget är kul när man känner att man inte riktigt orkar. Inte ens en underbar trädgård. Men - tror nog att det vänder. Det gör det alltid förresten. :-)

  SvaraRadera
 9. Här kommer inte bara en, utan flera! Jag kan tänka mig att det är stressigt med en deadline som ska hållas och hoppas och tror att du fixar det!

  Trebladet är nog ett tecken - det ordnar sig!

  Kramar i massor!

  SvaraRadera
 10. Duktiga lilla trilliumfrö som grott och vill trösta lite. Här kommer flera bamsekramar susandes från mig...kram, kram och kraaam.

  SvaraRadera
 11. :) blir så glad av ditt inlägg :) visst är det tufft ibland man det brukar ju faktiskt lösa sig Kram Suss

  SvaraRadera
 12. Jo, ibland känns trädgårdsarbetet övermäktigt. Men om man sänker sina krav lite så brukar det vända tycker jag. Här kommer flera cyberkramar från mig också!
  Kram x många,
  Carina

  SvaraRadera
 13. Stora kramar från mig, hoppas det lilla underverket i krukan ger dig ny energi där mitt bland allt som känns mindre kul.
  Den spanska ramondan du skickade hit till mig förra året har nu tinat fram och har gröna blad. Kanske den ännu är vid liv. Jag hoppas det.
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 14. Jag behöver också en, så vi kan ju byta en med varandra!
  KRAM
  Maria

  SvaraRadera
 15. Trädgård är precis som med barn som du säger. De kan gå sina egna vägar, men finns alltid i vårt hjärta. Gäller att ha tålamod och sänka lite på våra krav. Fast vi kan bli trötta, det blir alla ibland, särskilt när de ska växa till sig.
  Efter en sådan här vinter är det många av oss som känner igen sig. Stor KRAM och heder åt dig och alla andra som som orkar värna om trädgårdskulturen. Misskötta, överväxta eller sterila trädgårdar ger verkligen ingen energi på sikt heller.

  SvaraRadera
 16. Og en virituell godklem kommer sporenstreks fra Bergen! Alt vel til deg Anja! Ingenting er som å finne frø som har brukt en generasjon på å spire!

  SvaraRadera
 17. Skickar dig flera bamse kramar! Odla kirs i krukla låter som mig:) Kul att du blev tröstad med trillum också.
  Ha det gott! Kram

  SvaraRadera

Sidvisningar förra veckan