fredag 3 maj 2013

Lisebergs trädgårdsdagar- ingen höjdare för mig

Visst fanns där massor av växter att köpa, men för en som redan har rätt mycket fanns det inte så mycket att fästa blicken vid.
Mina förväntningar på "Västsveriges största trädgårdsmässa" var att få inhämta inspiration och att inte bara förväntas öppna plånboken.Men icke! Inga roliga, inspirerande arrangemang. Bara växter till salu rakt upp och ner.
Hade jag inte haft trevligt sällskap av Birgitta skulle jag kanske åkt hem redan efter en timme. Vi stannade där ett par timmar med fika och strosande i fint väder.
När jag väl öppnade plånboken var det för 5 kraftiga, fina jätteverbenor vilka jag inte har lyckats att övervintra i källaren. 

Ett fint exemplar av smalbladig lungört 'Blue Ensign' vars färg jag inte riktigt kan återge på bild, men lite åt detta håll, hamnade i kassen också.
Och,  en söt rödbladig stranddrift som blommar med mörkrosa blommor i maj -juni fick också plats i kasse! Denna tänker jag odla i kruka - fast inte i den som den står i för fotografering just nu ;)!.

Tack Birgitta för en trevlig dag! Önskar dig en mysig kväll med nära och kära!

11 kommentarer:

 1. Utflykt med trevligt sällskap piggar alltid upp:)
  trevlig helg!

  SvaraRadera
 2. Så ni var där idag, jag brukar gå på fredagar, tror att det brukar vara mindre folk och trängesel då men i år skall dottern med (hon anlägger trädgård i sitt hyrda hus i Hyssna), så det blir lördag för min del. Det verkar vara som vanligt, något brukar slinka med hem och ibland träffar man någon bekant :) Roligt att läsa lite "rapport" om hur det var. Tack för dina råd om Magnolian. Följer dina råd, låter den få bo kvar hos mig i ett år till. Kanske är det kylig lerjord som gör den grinig men jag skall pyssla om den :) Ha det så bra, kram :)

  SvaraRadera
 3. Tack för rapporten! Fina växter du köpt.
  Jag har inte bestämt mig ännu hur vi ska göra... Har egentligen inte tänkt köpa något...
  Kram Maria

  SvaraRadera
 4. Tur du hade trevligt sällskap :) håller med om att man inte alltid är ute för att handla :) då går man ju trädgårdshandlaren, nä går man på mässa är det väl mest för inspiration tycker jag oxå kram Suss

  SvaraRadera
 5. Litt handling ble det jo :) Jeg fikk jo med meg hjem litt forskjellig etter turen til Gøteborg :) De frister karantenetid i kjelleren enn så lenge. Ute er det nærmest vinter så jeg tenker de er glad til :) God helg Anja!

  SvaraRadera
 6. Det är väl tyvärr nästa alltid så!?
  Köpa, köpa...trist men sant!

  Men fika med trevliga väninnor betyder mycket, mycket! Och lite fina köpe-växter kom du hem med ändå :)

  Ha en härlig helg i vårvärmen !

  SvaraRadera
 7. Hm, låter lite som Nordiska trädgårdar. Jag har i och för sig inte nog med växter :-D men tyckte ändå att föreläsningarna på nordiska var det som tog priset. Jag blir så virrig och stressad när det är fotbollsplaner av grejer att köpa. Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 8. Lisebergs Trädgårdsdagar har tyvärr blivit sämre för varje år:( Vi åker inte dit i år alls. Tur att ni hade varandra du och Birgitta så att dagen blev lyckad i alla fall:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 9. Några fina växter blev det i alla fall. Har aldrig besöktven trädgårdsmässa. Tror inte att dem finns i Holland. Men vi har otrolig fina plantskolor som säljer allt man skulle önska sig till trädgården och lite till. Då är det inte enbart växter men ochså allt annat i en fin utställning.
  Önskar dig en riktig fin helg. Här regnar det igen. Inget att göra åt.
  Anje

  SvaraRadera
 10. Hörde redan förra året att det var så men tur ni fick en bra dag tillsammans du och Bigitta iallafall.
  Jag har gett en stafettpinne till dig..kolla min blogg det är om att rädda humlor.
  Ha en underbar helg!!

  SvaraRadera
 11. Visst tenderar svenska trädgårdsmässor att bli bara tråkigare och mer kommersiella för vart år. Jag går sällan på dem numera. Det jag vill köpa köper jag ändå. Lisebergs egenodlade jätteverbenor kan jag dock rekommendera. De brukar bli superfina.

  SvaraRadera

Sidvisningar förra veckan