lördag 22 mars 2014

"Mer stajlish än trendish"(Uttrycket hittade jag i GP)

Krukträdgården får varje år ett nytt färgtema. Jag tolkar på mitt sätt intryck jag får när jag tittar i olika magasin och dagstidningar vad som är gångbart för året från trädgård till mode och inredning. 
I år har jag tagit fasta på det naturliga. 
Folk börjar odla på balkonger och i städernas tomma grönytor. Någon slags urban grön våg.Nära naturen men också nära till kultur. Kanske mer romantisk än pragmatisk trädgårdstrend trots betoning på nyttoodlingar?
Därför blev min utgångspunkt det naturliga i mitt lärkträd som jag har som krukväxt. Det har en naturlig patina som syns extra så här års.När lärken blommar med underbara rosa kottblommor på försommaren och utvecklar ljusgröna barr mot den vackra stammen och grenarna tycker jag att det handlar om ett levande konstverk, långt utöver det banala.Det andra naturliga, säckväven som draperi,svävande, rå och romantiskt spröd...  
Men riktigt trendigt ur färgperspektiv tycks mitt val inte vara. Starka färger dominerar många trendmagasin. Därför får mitt uterum en obstinat lågmäld färgskala som jag kommer att krydda med grönt och sprakande pelargonteater när vädret så tillåter.
Alltså: Mer stajlat än trendigt!
Romantiskt med säckväv eller hur?
I trädgårdens rabatter råder trendförbud och på mitt Berg härskar "odling på växters villkor".
Det fantastiska med den egna trädgården är att man kan få utlopp för alla olika lustar: Från stajling till odling. Från det enkla till det mer komplicerade. Att få uttrycka sig fritt helt enkelt!

                Glada hälsningar!
                    Anja

8 kommentarer:

 1. Gorgeous colored photos of garden !
  Have a nice Sunday :)

  SvaraRadera
 2. Jeg er også helt håpløs på trender.. Urnene blir ellers til litt på slumpen, men det er rart med det, jeg blir alltid like fornøyd :-)) Du den lerken var lekke! God helg :-))

  SvaraRadera
 3. Ser fint ut hos dig! Vilken tur att vi kan ta bitar från det trendiga som vi vill till vår egen trädgård och skippa resten. Var på Trädgårdsmässan i fredags och såg en hel monter med olika alster i säckväv som jag föll för. Funderar just på att ta fram symaskin:)
  Lärk i kruka låter som en bra ide...har en liten en som jag behöver flytta på men vet inte vart...
  Ha en riktigt skön dag! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj då! Jag som trodde att säckväv var min innovation. Där ser man;-)! /Anja

   Radera
 4. Gillar verkligen säckväven, lärken är också vacker och så användbar till dekoration! Trendish eller ej, spelar ingen roll, huvudsaken man trivs med det, tycker jag.
  Ha en skön söndag!
  Ulrika

  SvaraRadera
 5. Niin kaunista sinulla Anja.
  Hyvää pyhäpäivää.

  SvaraRadera
 6. Det härliga med en egen trädgård är faktiskt att man får göra som man vil. Älskar tt kolla tidningar, få ideer och sen använda dem på mitt sätt om det nu är trendig eller ej... Det bryr jag mig inte om.
  Det har blivit fint hos dig. Tänka sig en del pelargoner där..... Underbart.
  Ha en fin vecka.
  Anje

  SvaraRadera
 7. Jag börjar bli så vuxen att jag inte orkar slänga mig på alla trender längre, dessutom så kommer det nya raskare än förr tror jag. Men färg gillar jag och aldrig har jag tänkt på att lärken blommar med rosa kottar. Stiligt :)

  SvaraRadera

Sidvisningar förra veckan