söndag 23 mars 2014


Vårteckensutmaning den 23.3

Nu händer allt i snabb takt. Naturen omkring våra trakter är bara några dagar från en vitsippsexplosion ;-). Blåsipporna ute i naturen tycks ha tagit skada av förra våren och det var inte många jag hittade.Grodorna har samlats i vattendrag i "min" underbara alkärrskog.
Ungerska tandroten i trädgården har slagit ut 11 dagar tidigare än det tidigaste förr om åren. 
Uppkrukade vivan som kallas för göteborgsvivan blommar fint. De som växer ute i rabatten slår också snart ut. 
Jag driver varje år några göteborgsvivor och ungersk tandrot i krukor. Det är trevligt att ha egenodlat och inte bara köpeblommor i Krukträdgården.
Nu är det vår på riktigt och tecknen för årstiden blir bara fler och fler för varje dag och varje vecka! 
Här kommer några bilder från dagens kameraklickar.
Stjälkarna i krukodlat som jag har drivit i växthuset blir mycket längre än hos dem som växer ute i rabatten.
Se fler vårtecken i bloggen Det grå huset på kullen

                 Med vårhälsningar!
      Hoppas att även Du får njuta av våren!

12 kommentarer:

 1. Grodor är ett säkert och trevligt vårtecken! Här dröjer det nog ytterligare ett tag innan vi får se vitsippor, men den som väntar på något gott......:-)
  Hoppas du får en riktigt skön ny vårvecka! Kram!

  SvaraRadera
 2. Herlig vårlig :-)) Frosker har jeg ikke settvenda, men vi har ikk frosker i hagen så da må vi ut på ekspedisjon :-)) I morgen skal solen komme til Bergen og da er det bare å glede seg til enda mere vår! Ha en flott ny uke Anja!

  SvaraRadera
 3. Det är ju så mysigt att se hur de stackars växterna kryper fram en och en fast det är kallt och lite sol. De är tuffa minsann
  Önskar dig en fin vecka
  Kram Meta

  SvaraRadera
 4. Fina vårtecken! Hundtandroten ser spännande ut, som en grov vitsippa på långt håll. Nu går vi mot den finaste tiden och man kan se hur det slår ut bara under dagen. Härligt!
  Ha en bra vecka
  /Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ursäkta mig Anette: Växtens svenska namn är ungersk tandrot enligt SKUD. Är hundtandroten möjligen något lokalt namn på Cardamine glanduligera? /Anja

   Radera
 5. ps
  Anette
  Här en kommentar från AoT forum:
  "OWE J (SLÖINGE); / ZON 1 / APR 03 2012 / 09:20
  Ungersk tandrot är det korrekta namnet för C. glanduligera. Hundvarianten måste som Kenneth säger vara något missförstånd/sammanblandning. "
  ds

  SvaraRadera
 6. Vackert, vackert! Tänk när vitsipporna exploderar.. OJ!
  Min blekgula tandrot (Cardamine kitaibelii, har jag fått som latinskt namn av den som sålde plantan på växtloppis) visar många knoppar som kommer att slå ut när som helst.
  Ha det gott!
  /Katarina

  SvaraRadera
 7. Så härligt att våren har kommit nu. Fina vårbilder du visar. Nästa vecka blir det bilder från Mon Jardin. Undrar så....
  Anje

  SvaraRadera
 8. Ser så fram emot vitsipporna men dem får gärna hålla på sig nån vecka eller så. Tandroten och 'Johanna' var fina tillsammans. Vackra bilder allesamman och vårkänsla - härligt.

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
 9. Så härligt det ser ut!! Inga sippor här i sikte än, fast har en rosa viva i rabatten som börjat blomma. Njuter fortfarande av många snödroppar:)
  Igår blev det några timmars trädgårds fix hos mig också.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 10. Härliga tider! Vi har sköna dagar nu också men fortfarande mest vitt och fruset i trädgården. Lägtar efter allt det där du visar och grodorna, då är det vår!
  //Ulrika

  SvaraRadera
 11. Den Ungerska tandroten fick jag som gåva förra året och den står i knopp nu och det som är så roligt är jag har planterat dem tillsammans med en viss söt Johanna som jag hoppas kommer att blomma i år.

  Och... sen undrar jag om du har möjlighet att ta en långfika med mig på Trädgårdsföreningen på onsdag?
  Jag fick helt plötsligt en massa timmar ledigt i Gbg innan planet flyger hem igen ;)

  Kram

  SvaraRadera