söndag 27 juli 2014





Sommaren rullar på
5 mm regn igår, lördag. Idag väntas mer regn och åska.
Även hagel hotar SMHI med! Det vill vi inte ha!
Hur mycket regn har Du fått det senaste dygnet?



                                                      Tack för titten!            

17 kommentarer:

  1. Regn! Vad är det? Här hos oss i Wales har det inte regnat på veckor! Ja, det är faktiskt sant!!!! Däremot bara några km bort, över på e´den engelska sidan har det regnat några skurar de senaste dagarna. Idag kan jag se några moln, men det är bara skönt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja Lena! Vi har det kruttorrt och bara väntar och väntar på det där utlovacde regnet. I granskommunerna har man fått så mycket att det blivit översvämningar.
      Måste säga att jag klarar inte att vara ute i 30 gradigt värme.
      /Anja

      Radera
  2. Täällä Suomessa ei ainakaan pääkaupunkiseudulla ole tullut tällä viikolla yhtään vettä. Aika tuskaa olla ulkotöissä näillä ilmoilla....

    SvaraRadera
    Svar
    1. Moi Velma!
      Me emme ole saaneet kunnon sadetta koko kesänä. Täällä on rutikuivaa ja on myös kastelukielto.
      /Anja

      Radera
  3. I Torslanda kom det 6 mm i går kväll. Men vi har fått 107 mm sedan 27 juni då det kom rejält (42 mm). Så det är ganska frodigt faktiskt.

    SvaraRadera
  4. Här har fortfarande inte kommit en droppe regn. Det är så man längtar efter det. Man orkar verkligen ingenting i denna värme.
    Må så gott!

    SvaraRadera
  5. I går kom det ÄNTLIGEN regn :) Det kunde dock ha kommit lite mer tycker jag, 14 mm förslår inte långt i denna torka men jag hopas på lite mer i veckan som kommer:) Ha det gott/Monne

    SvaraRadera
  6. Inget regn alls. Tur det finns vatten i brunn. Tack för dina fina kommentarer.
    /Anette

    SvaraRadera
  7. Vi fick en liten skvätt igår. Hoppas det kommer hit snart!
    Ulrika

    SvaraRadera
  8. Vi fick en hel del regn igår eftermiddag och kväll. Verkligen välbehövligt! Åskan som gick var inte lika kul. Du undrade om klematis Rooguchi. Färgen stämmer ganska bra som på bilden. Annars är det svårt att få rätt färg när man fotograferar,tycker jag. Planterade den förra året och blomman var några dagar gammal på bilden, men har hållit sig bra.
    Kul att se katt skylten hos dig. Jag har en likadan:))
    Kram

    SvaraRadera
  9. Regn har vi i stora mängder. Trädgården tycker inte alls det är roligt längre. Min H älskar statistik och han har en över regnet dem senaste 8 åren här i Frankrike. Den här julimånaden är värst och än har vi några dagar kvar som kommer att bjuda på fler mm.

    SvaraRadera
  10. Inte är det många mm som kommit den senaste tiden. Glad över att det finns vatten i kranen. När jag inte vattnar i trädgården passar jag på att bada. Det är underbart varmt i havet. Längesedan jag badat så mycket som den här sommaren.
    Ha det gott.
    Birgitta

    SvaraRadera
  11. Vi med egen, privat och delad brunn med grannen kan inte använda kranen till bevattning.
    Dessutom råder det ett generellt förbud att slangbevattna från åar och mindre vattendrag Västsverige. Jag fyller vattenkannor från sjön och räddar på så sätt krukplanteringar. Dock måste jag fylla kannorna med slang - vilket kan missuppfattas av redan ogina grannar...
    /Anja

    SvaraRadera
  12. Ja er vi også hatt en sommer med sol og varme i ukesvis. Nå er vi på vei mot normalen og temperaturen har sunket og vi har fått noen skikkelige regnbyger :-)) Litt deilig. Det blir ikke mye haging i sånn varme! Og jeg er stadig innom og koser meg med bloggen din! Bare ikke så flink å kommentere i sommervarmen :-)) Alt vel!

    SvaraRadera
  13. 0 mm. Här är kruttorrt. Jag har sett stora upptornade regnmoln både i norr, öster och söder - in över land - men här precis vid kusten kommer det inga efterlängtade droppar. Ibland är det riktigt riktigt bra att ha en pytteliten trädgård.

    Kram

    SvaraRadera
  14. Vähäistä on vedentulo täälläkin.
    Lauantaina ja sunnuntaina saatiin vähän vettä.
    Eiköhän ne sateet pian tule. Toivotaan ettei ihan kuivuta.
    Voikaa hyvin♥

    SvaraRadera
  15. It's really nice to read.
    thanks.

    SvaraRadera