måndag 24 november 2014En endaste liten kvist
av koreagran triggade igång adventstänk hos mig.
Jag är inte riktigt vän (Tur vi är olika!!!!) med de överdådiga julpynten och absolut inte den som längtar att få sätta igång heller, snarast pliktskyldigast. Men, härom dagen, när jag skulle fylla på mat i fågelrestaurangen råkade jag stöta till en gren som gick av.
En helt makalöst fantasieggande liten gren med uppätna kottar. Bara "ljusen" kvar med en nätt ljusmanschett under.
Kolla!

Sen rullade det bara på. Har börjat samla på prylar som kan tänkas få äran att pryda ett bord eller dylikt. Ett litet startkit ;-)!


Ute fortsätter det milda och fuktiga vädret. En vecka kvar till första advent och ormhasseln har många blad kvar.


Stora höstbräckan fortsätter att blomma


Ettårig säsongsväxt som inte ännu lagt av


Glömd chile som verkar må prima i rgnet

Undrar om min hortensia från sensommaren även blir min adventsblomma ute?
Än så länge är den helt fräsch med nya, halvt utslagna "blommor".

Nu önskar jag bara att dagens hårda vindar torkar upp lite i rabatterna så att det går att jobba lite ute. För närvarande är det så geggigt att jag ids inte sätta min fot i rabatter.

Ja, bästa bloggvänner. Denna dag är en alldeles vanlig vardag i slutet av november. 
Det märkvärdiga är att man hittar något att fota ute som inte har med jul att göra.

Ha det så mysigt i novembermystiken!

10 kommentarer:

 1. Det är mycket som är märkvärdigt denna höst inte minst din vackra trädgård. Jag som har lite problem med att hinna med allt denna höst när trädgården inte riktigt vill gå till vila, undrar i mitt stilla sinne hur det blir hos dig. Kommer ormhasseln att fälla sina blad innan det är dags för nya och kommer chillin helt enkelt att sätta ny fart till våren. Förstår att det inte kan bli så många julkänslor i den frodiga miljön. Det har varit motigt här också, men eftersom jag planerar att delta i julmarknad har jag tagit sats med kransar och hyacinter i långa banor i hopp om att känslan ska infinna sig.
  Mycket vacker gren från koreagranen, färdigdekorerad och allt!
  Kram Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jess! Ormhasseln kommer att tappa sina blad och den tar ingen skada. Däremot är jag lite konfunderad över en del vedartade perenner så som rosor. Hinner de förveda sig och mogna inför vintervilan?
   Chilen får ta plats i lite varmare "breddgrader" .
   Lite "frodigt" är på sina håll i trädgården även om mycket ser brungeggigt ut tack vare enorma mängder vatten från ovan.
   Lättprovocerad som jag är greps jag av adventskänslor när jag läste om dina kransar och hyacinter ;-)!

   /Anja

   Radera
 2. Ibland behövs inte så mycket för att inspirationen ska infinna sig. Det var ju en rolig kvist från koreagranen. Kan undra vem som hjälpt dig att få till den så?!
  Må så gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, oj! Det är talgoxar, svartmesar, blåmesar och....kommer inte just nu på fler.
   Koreagranen är en riktig pippihak och raggningsställe...,-)...alltså för pippisar ;-)))!!

   /Anja

   Radera
 3. Underbar gren med uppätna kotter,Kram

  SvaraRadera
 4. Vilken tur att vi alla är olika, jag älskar julen och allt "pysslande" som man kan dona med innan:) Kommer att hålla på med "skyltningen" inne fram till söndag då både stakar o annat tänds. Tar fram allt till första advent även granen (har plastgran) har där emot inte lika mycket smått julpynt som jag hade när barnen var små men det är ändå en hel del. När sedan Nyår passerat är jag verkligen less på allt vad tomtar heter:) Hade varit överlycklig för en så fin gren som du hittade :) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 5. Vilka läckra halvt-upp-ätna kottar du har hittat! Det kommer att bli ett succépynt. Håller med dig. November är mystiskt i år. Eller har vi bara glömt bort när det var så här sist? Allt gott till dig Anja!
  /Eva Linnea

  SvaraRadera
 6. Vackra kottar, granen är ju färdigdekorerad.
  Precis som du är jag förtjust i det som naturen bjuder på just nu. Har samlat på mig lingonris, björnmossa och andra mossor som växer på stenarna, kan någon av dem heta väggmossa kanske? Efter stormen förra veckan hittade jag så många nerblåsta torra grenar med lava på, så fina. Allt detta tillsammans med lite smågranar från landet kan kanske skapa lite adventskänsla hos oss. Får se i morgon för då är det pysseldag i trädgården.
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera
 7. Jätteroligt när man ser att naturen "pyntar" sig själv. Och mycket fint kan man ju plocka och ta in. I kväll är det kallt och kanske blir det första natten med minusgrader här i stan
  Kram

  SvaraRadera
 8. Det är verkligen en märklig vinter vi har! Blommande hortensia? Jag såg idag att bokharabindan fått nya blad!!
  Nu är det ju advent och man "måste" pynta. Jag är som du vet inte så pysslig men vill få till det. Så det blir en riktig kraftansträngning för mig det här med advent och jul.
  Enkelt om man har pippisar som hjälper till ;)

  Kram

  SvaraRadera

Sidvisningar förra veckan