tisdag 17 februari 2015
                  VÄXTKATALOG
är något som jag försöker få till just nu, Jag har hundratals arter och namnsorter i min trädgård och vill så gärna skapa en bildkatalog med namn.
Har kommit "så långt" som att skapa en mapp dit jag lägger bilder från Picasa fotredigering. Det ska bli riktigt spännande att se vilken siffra jag landar på när alla växter är bokförda. Just nu, när jag är bara i början av projektet är siffran 103...
Allium tycks vara den första som tar plats i katalogen när det gäller den alfabetiska ordningen. Kommer inte på just nu om det finns något namn som skulle komma före Al...?  Åtminstone 10 Allium till blir det i katalogen...det här är bara början ! 
Låter jag skrytig nu ;-)? Förlåt i så fall ;-)! Det är inte så mycket annat jag har att skryta över ;-D!

Undrar om inte Ypsilandra thibetica blir katalogens sista växt. Denna raritet räddade jag från döden på vårvintern 2013 då den hemska växtdöden härjade i Västsvenska trädgårdar. Har den just nu i kruka för tillväxt. Ska plantera ut den i vår.

Ja. Då vet ni vad jag pysslar med just nu i datorn ;-))! Men, något som jag definitivt inte kan skryta med det är datoranvändandet. Jag tar jättegärna emot alla möjliga tips (enkla, fattar trögt !) på hur man gör/skapar växtkatalog.


                                                                  Tack på förhand!

7 kommentarer:

 1. Du är rolig du! Hur länge tror du jag tänkt göra samma sak? Jo jag har börjat och gett upp men tänker att jag borde osv... Vet inte om det är något bra tips men Open Officel/ Kalkylblad brukar jag använda för listor, då kan man sortera efter kolummerna. Excel går lika bra. Du kanske redan använder det? Hör gärna av dig om du vill ha mer tips.

  SvaraRadera
 2. Kul idé, började för många år sedan att katalogisera alla våra växter men det var för tidskrävande då den skulle uppdateras varje gång en växt "gick ut" samt andra som tillkom. Men får man det att fungera är det ju en jättekul katalog att ha:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Oj, vad synd att man inte fick det här tipset tidigare! Visserligen gör jag så att jag sparar alla taggar och bilder på allt jag införskaffar och så sätter jag in det i fotoalbumsfickor i en speciell pärm. I den har jag också alla fakturor och beställningar jag gjort under åren, så för det mesta lyckas jag hitta alla växter jag har. Men inte allt tyvärr! Dessutom har jag en del ritningar över rabatter - som jag gjorde till första visningen - men det är ju faktiskt så att rabatter förändras hela tiden. Det är lättare med buskar och träd! *fniss*
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 4. On sulla vara kehuakin kukista.
  MEILLÄKIN ON OLLUT AJATUS MUTTA EI OLLE SAATU AIKASEKSI.
  SULO ALOITTI KIRJOITTAMAAN MITÄ ERI LAJIA MEILLÄ ON NIIN PÄÄSI VÄHÄN YLI 350 SITTEN VÄSÄHTI.
  ONNEA MATKAAN KATALOGIN TEKOON.♥

  SvaraRadera
 5. Vilket berömvärt projekt! Ording och reda och överblick är något jag verkligen saknar här. Borttappade växtlappar och rabattskisser bidrar till den hopplösa röran - och ända har jag inte på långa vägar så många växter som du!
  När det gäller att hitta ett bra datoriserat system skulle jag fråga Helen med bloggen Tankar om och från min trädgård!
  Kram

  SvaraRadera
 6. Måste tyvärr göra Er besvikna! Jag tänker inte göra något avancerat utan enklast tänkbart så att det blir gjort: Jag för över bilden från Picasa i en mapp på skrivbordet och skriver namnet under. Inga andra uppgifter. Inte nu i varje fall. Om jag skulle "kosta på mig" högre ambitioner än så - ja, då blir den aldrig färdig eller ens gjord. Jag känner mig ;-)))! Då borde jag har gjort så från början. Nu har jag flera hundra arter och sorter. Jag är glad om jag fullföljer denna enkla projekt.

  Tack för tipsen - "so far" - !

  SvaraRadera
 7. Jeg kunne også tenke meg å lage en oversikt over hagens planter men jeg føler ikke at jeg har tid til dette nå :-)) Lykke til med arbeidet!

  SvaraRadera

Sidvisningar förra veckan