onsdag 2 september 2009

IDAG HAR JAG HAFT TRÄDGÅRDSBESÖK!


Kul med spår efter fika i växthuset. Denna gång var det Karin A och Karins mamma som förljuvade min tillvaro som trädgårdsmänniska! Sedvanlig 'Karinbukett' och denna gång även jättegoda blåbärsmuffins som Karin hade bakat och hade med sig. Tack, tack Karin!
Trädgårdsbesökare ger en ny näring och det är så roligt när även någon annan uppskattar det man har gjort.
Höstgentianorna börjar äntligen visa lust att öppna sina kalkar!

Otroligt nog så finns det lite blomning trots ett evigt regnande och brist på ljus.
Nu börjar de första björkarna fälla blad hos mig - tidigare än i övriga Göteborg. Lite vemodigt, men i trädgården skulle det inte kännas så höstigt om vi kunde få en vecka med sol! Det finns många knoppar lite här och var i trädgården som vill slå ut, men då måste det till lite mer ljus än i november....;((.....vilket är ungefär det vi har nu!

18 kommentarer:

 1. Så vackra blommor!
  Trots den senaste tiden regnande måste jag gå ut och stödvattna i rabatterna här. Första gången på de nio år jag bott här. Marken är hellt torr bara några centimeter ned.
  Ha det gott!
  Christer.

  SvaraRadera
 2. Mmm... härliga blombilder. Fin bukett och smarriga muffins, kan det bli bättre? Förutom trevligt sällskap då förståss. Har ni fått så mycket regn? Här är det torrt värre och jag hoppas (nästan) att vi får den utlovade regndagen imorgon. Fast ärligt talat har jag ju hellre sol och vattnar själv när det behövs. Hos oss har det varit en väldigt torr sommar. Ha en fortsatt fin vecka / gittan

  SvaraRadera
 3. Det verkar nästan som att sommarens allt regn har fallit hos dig, men vädret är ju sällan rättvist. Kul att så många kommer och tittar på din fina trädgård i alla fall. Jag önskar jag också hann till dig innan det blir höst på riktigt.
  Allt gott och lite mer sol på dig önskar
  Eva

  SvaraRadera
 4. Ser verkligen ut som om ni haft en underbar dag tillsammans.
  Vilka ljuvliga koppar du har där på bordet.

  Jag önskar dej en fortsatt skön vecka.

  SvaraRadera
 5. Tack själv Anja! Det var så trevligt att få komma och titta och höra dig berätta om din fina och spännande trädgård. :) Hoppas muffinsen smakade! Tack för de fina plantorna. Kram Karin

  SvaraRadera
 6. Besök är alltid kul.
  Fantastisk blå färg på gentianan. I Malmö har det knappt regnat något alls, jag vattnar en hel del...

  SvaraRadera
 7. Hej igen,

  om du kommer på vad den vita phloxen kan heta får du gärna hojta till. Min mamma blev väldigt förtjust i den så jag ska hålla utkik efter en sådan planta till henne. :)

  SvaraRadera
 8. Som sagt vad jag har ju mitt underbara kvar.
  Kul att karin och hennes mamma kom och så fint du hade gjort. Kakor har jag inte med mig men lite krukor och ett glatt humör.
  Sov gott
  Annika

  SvaraRadera
 9. Regnar det så mycket uppe hos dig? Här är det torrt som fnöske för det blåser så mycket att all fukt försvinner känns det som.

  Underbar blå färg på din höstgentiana.

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 10. Åh, så trevligt det såg ut med fikan och buketten, Anja!
  Sedan fick jag "VILL-HA"-begär när jag såg din härligt blå gentiania(stavning?).
  Ha en bra dag!
  hälsn
  AnnA

  SvaraRadera
 11. Gillar kommentaren "Härligt kaos" ;-)och viss är det härligt men kaos? Nej, det är det inte. Men visst rymmer trädgården mycken kärlek och mycken påhittighet. Ett riktigt paradis!! Alla som besöker din trädgård blir garanterat inspirerade. /Ruben

  SvaraRadera
 12. Tycker det är fantastiskt att du har blommor på gång trots att vädrets makter ställer till det! Här har första riktiga höstsormen kommit – redan! ALldeles för tidigt!

  SvaraRadera
 13. Roligt med besök! Det vore väldigt spännande att se din trädgård någon gång ... Fina bilder!
  Mina bilder på bloggen är klickbara. Klicka på den... och sedan på 'all sizes' så blir den större.
  Ha det gott & hoppas på mer sol i Göteborg i september! Här i Mariestad (är i skolan nu) öser det ner just nu.
  Nanna

  SvaraRadera
 14. Vad roligt att du fått besök av Karin och mor, och visst är Karins buketter söta! Och hon bakar gott, det vet jag för jag har smakat på hennes bullar en gång :)
  Usch vad det regnar därute nu Anja - sniglarna kommer fram och jag har slängt ut lite blåa korn idag, stora och feta är de uschlingarna!!
  Såg du att jag köpte en Gentiana? så fin blå färg den har :) Mycket inspiration fick jag hos dig. Och vet du - fotografen Thomas V B ringde häromdagen och ville hälsa på men jag skrämde nog bort honom.... sa att när han varit hos dig, så blev han nog besviken om han kom hit... ;) skoja bara, nä, jag har lite grejor kvar att fixa innan jag är med på den grejen, till våren kanske sa jag..... fast han sa att han skulle tjuvkika in en dag ;) Så nu vill jag bli av med min tennisarmbåge så jag kan gå ut och gräva. Ha en skön helg Anja, kram =)

  SvaraRadera
 15. Det kanske är förklaringen då till det tidiga gulnandet - bristen på ljus. Genitianan är underbar och snart slår också mina ut.

  SvaraRadera
 16. Hej igen: På Odla,nu står följande: "Succisella p. går mer mot lila medan Succisella inflexa "frosted pearls" går mot det rosa, men det är väldigt liten skillnad." Så jag förmodar att det rör sig om två olika sorter av Succisella.

  SvaraRadera
 17. Hej Lillebeth!

  Märkligt. Varken SKUD eller RHS Plantfinder har S. petteri på sin artlista. Jag är å andra sidan ingen expert, så att jag vågar definitivt inte vara påstridig;))!

  mvh, Anja

  SvaraRadera
 18. Så mysigt med trädgårdsbesök, önskar jag hann med sånt där på vardagar men det är verkligen fullt upp nu när skolan har börjat.. Skulle gärna suttit där och tjattrat lite blommor med er.. Ha en skön helg Anja.. Kram/Monica

  SvaraRadera

Sidvisningar förra veckan