onsdag 30 december 2009

JAG TOLKAR MIN OMVÄRLD

GENOM EGNA ÖGON


KONTRASTERNA TILLHÖR FAVORITERNA.......

.....LIKSOM ATT SE DET VANLIGA MED LITE NYFIKNA ÖGON.....

......ELLER ATT UPPTÄCKA DETALJER SOM NATUREN SKAPAR......

.....SÅ SOM "GRANAT"SMYCKEN I DIKESKANTEN....

.....ELLER SE DET LILLA I DET STORA.....(ÄR DET STORA McDonald's SOM GÖR SMYGREKLAM HÄR I LITET FORMAT;))?)


NU BJUDER NATUREN PÅ SIG SJÄLV FRÅN DEN DEKORATIVA SIDAN. MAN BEHÖVER INTE VARA EN UTPRÄGLAD ESTET FÖR ATT UPPLEVA FROSTSTJÄRNOR OCH ALLT SOM GNISTRAR OCH GLIMMAR ELLER SE SILHUETTERNA FRAMTRÄDA MOT ALLT DET VITA.
MÅNGFALDENS NATUR ÄR ATT LIKHETERNA ÄR STÖRRE ÄN OLIKHETRNA OCH DET SYNS SÅ TYDLIGT NU NÄR ALLT I NATUREN HAR SAMMA BEHOV - MOBILISERINGEN MOT KYLAN
-10 KÄNNS SOM MITT RÄTTA ELEMENT - KAN DET VAR FÖR ATT JAG ÄR ETT JANUARIBARN FRÅN VINTERKRIGETS FINLAND? (VISSERLIGEN VAR DET OERHÖRT MYCKET KALLARE DEN VINTERN)
DET KÄNNS MYCKET BEKVÄMARE FÖR MIG ATT TA PÅ LITE EXTRA KLÄDER ÄN NÄR TEMPERATUREN STIGER MOT 30 PLUSGRADER OCH JAG HAR TAGIT AV MIG ALLT SOM GÅR ATT TA AV OCH KROPPEN ÄR KOKHET ÄNDÅ?

(MIN NYA KAMERA HAR SÅÅÅÅ MÅNGA FUNKTIONER OCH JAG HAR LÄRT MIG BARA EN LIIITEN BRÅKDEL AV ALLT, MEN VAD JAG GILLAR FÄRG-ÅTETRGIVNINGEN!)

36 kommentarer:

 1. What gorgeous photos of your enchanting landscapes and details Anja! Lovely light too! Your first photograph is like fireworks for the New Year! I love the delicate tiny shadows in the snow. Your frost shot is stunning! Do I understand from the translation that you are a January baby? Yes the trick to living comfortably in winter is to wear the right weight of layers. Happy nearly 2010! Kram Carol

  SvaraRadera
 2. Så fina bilder det blir med din nya kamera...och motiv finns det överallt, det gäller bara att se dem. Men det visste du ju redan innan :)
  GOTT NYTT ÅR

  SvaraRadera
 3. Härliga bilder på snön och frosten! Kul med ny kamera, den kommer du få mycket glädje av. Ha ett fint slut på året och gott nytt! Kram Karin

  SvaraRadera
 4. Vilka fina bilder du har tagit med din nya kamera! Jag ser fram mot alla nya vinklar du kommer att hitta under 2010. Blir lite avis, skulle också vilja ha en ny kamera. Men jag har ju köpt ett helt hus så jag får väl hejda mig lite. Kram

  SvaraRadera
 5. Inte ens jag kan förneka skönheten frosten skapar nu. Synd bara att det behöver vara så kallt för att det skall skapas :-)

  Tänk så roligt när du kommit på alla funktioner på din kamera :-)
  Ha det gott!
  Christer.

  SvaraRadera
 6. Gott nytt år!!
  Kramar från mig!
  Linda

  SvaraRadera
 7. Det var verkligen en fröjd att få uppleva naturen genom dina ögon!!! Så vackert!! (Och lite reklam får man väl stå ut med)! ;-) Ha det så gott och all lycka och välgång under det nya året! /Ruben

  SvaraRadera
 8. Bilderna är jättevackra!!! Dom ser ut som fantastiska nyårs fyrverkerier.
  Gott nytt år önskar Carina och Ken

  SvaraRadera
 9. Jisses så fint! ...tur att du är ett januaribarn och stod ut med kylan medans du fotograferade:) Ha det gott!

  SvaraRadera
 10. Vilka fina bilder! Jag ser framemot ännu flera bilder 2010:-) Gott Nytt År och tack för trevlig läsning i 2009!

  SvaraRadera
 11. Då ser vi fram emot många vackra foton nästa år, med din nya kamera!
  Den översta bilden ser ut som ett nyårsfyrverkeri!!!
  Gott nytt år önskar Växthusmadam

  SvaraRadera
 12. Anja; va kul att du gillar min blogg! Tack för dom fina orden - det värmer!! Och stort tack för att du säger till när jag stavar fel! Det är inte alla som skulle våga göra det, men jag vill ju gärna stava korrekt och blir bara glad när någon säger till. Så säg gärna till igen om du hittar flera fel:-)
  Jag har följt din blogg sedan i våras och har förstått att du (precis som jag) också har en trädgård som är allt annat än platt och fyrkantig. Jag har fått massor av inspiration av dina bilder och inlägg skall du veta!

  SvaraRadera
 13. Anja - dina bilder är superläckra! Du måste inte lära dig alla funktioner på en gång. Jag vet flera proffsfotografer, som ofta endast ställer in på Auto. Vitbalansen fixar de i datorn. Det är enkelt om man fotar i RAW - för det gör du väl nu.
  Kram
  Randi

  SvaraRadera
 14. Gott Nytt År. Jag associerade oxå till fyrverkerier. Fina bilder!
  Karin

  SvaraRadera
 15. Hej Anja!
  Det går ju jättebra med kameran. Visst är det härligt med det som finns i naturen. Inga färger och inga former är fel allt passar ihop.
  Isbilden är isigt berörande.
  Tack kära du för ett underbart år både på bloggen och i verkligheten.
  Så skål på dig/ER ja och så kramen förstås
  Annika

  SvaraRadera
 16. Wow..vilka underbara bilder! Jag önskar dig ett riktigt Gott Nytt År! / Irene

  SvaraRadera
 17. God kväll Anja!
  Wow, vad du varit kreativ med din nya kamera!
  Men visst tar det tid att lära sig alla funktioner, och jag kan inte allt på min senaste kamera, som blev inköpt i somras.(Jag har en Nikon coolpix - en hybrid, med rätt så stor zoom på - ett kamera mitt emellan småbildskamera och systemkamera. Jag ville ha en kamera, som kunde följa med mig i lätt bagage, men ibland önskar jag mig ändå en systemkamera. Jag har en analog systemkamera, men vem vill använda en sådan, när möjligheterna finns i det digitala formatet?...)
  Manualen finns på cd, och jag har inte ens öppnat upp den än...
  Här regnade snön bort på juldagen, och än så länge är gräsmattan fortfarande grön. Inne i Kristianstad, 16 km härifrån, har det blivit vitt på marken däremot. Det kommer kanske lite snö i natt.
  Det är kallt i allafall, och jag är glad att jag passade på när snön hade regnat bort, att kupa runt rosorna, och klä på stamrosorna.
  Ha det gott så länge, och
  GOTT NYTT ÅR!
  hälsn
  AnnA
  PS!
  Tack för att du tittar in och skriver lite då&då hos mig.DS.

  SvaraRadera
 18. Kom tillbaka från snöigt Östersund igår. Skriver mer senare, men vill säga Gott Nytt År! Stor kram (och lycka till med nya, fina kameran!!)

  SvaraRadera
 19. Vilket fyrverkeri Anja. Fantastiska bilder tänk vad härligt det är med digitalkamera :-)
  Jag önskar dej ett riktigt Gott Nytt År Anja!

  SvaraRadera
 20. Du är ju fyndig du.. tomtebloss i en frostig tall!! Det var väl en härlig Nyårs hälsning.
  Hoppas det går bra med vinterbilderna och jag tror faktiskt att de kommer att bli över din förväntan nu när du har fått ett nytt grepp.
  Gott Nytt år så hörs vi på det nya
  Annika
  som inte kunde kommenter på det nya inlägger så det fick komma här istället

  SvaraRadera
 21. Åh.. grattis till nya kameran, så roligt för dig..=). Underbara bilder har du tagit på frosten och det är kul att fota vintern, blir som små konstverk =). Önskar dig och de dina ett härligt Gott Nytt År.. kram/Moa

  SvaraRadera
 22. Tittar in för att önska Gott Nytt År och fick se en massa läckra bilder! Tack!
  Allt gott,
  Eva

  SvaraRadera
 23. What stunning photos! I really like the second one with the tree limb and the sunlight hitting the tree in the background. If I could paint, sigh. Anyway, your new camera is taking great shots! What kind is it? I am looking for a different one, but there are so many to choose from. I am a January baby too! The year has flown by, but I wish for you and your family a Happy and Healthy New Year!
  Take Care!
  Ulrike

  SvaraRadera
 24. Vilka underbara bilder du tagit! Jag som du gillar komtraster, alltid lika vackert.
  Gott Nytt År / kram gittan

  SvaraRadera
 25. GOTT NYTT TRÄDGÅRDSÅR och en förhoppning om att kunna besöka din vackra trädgård i det nya året om du har fler visningar. :o)
  kram Lydia

  SvaraRadera
 26. Heisann Anja!

  Din have er vakker som alltid. Nå i vinterskrud full av krystaller. Her mangler bare isprinsessen i eventyrskogen. Dukker hun fram ridende på isbjørnen?

  Jeg ønsker deg et flott, fredelig nytt år med masse kreativitet, overskudd, opplevelser og god helse.
  Besøket hos Wenche sammen med deg er en av de flottetse minnene jeg har fra 2009!
  Stor nyttårsklem fra Bjørg Nina

  SvaraRadera
 27. Vilken fin julklapp du fick och vilka fina bilder du visar! Frost och snö är vackert det också, inte måste det vara blommor ;-))
  Önskar dig ett gott slut och ett riktigt Gott Nytt År.

  Birgitta

  SvaraRadera
 28. Vilka fina bilder du tar. Har saknat den vita julen sedan jag flyttade hit till svearike. Nu äntligen fick vi en vit jul. Med minus och inget slask. Och det är fortfarande helt underbart där ute bara man öppnar ögonen för det. Ha ett riktigt gott nytt år./Gela

  SvaraRadera
 29. Vi måste få till en träff snart Anja - det är alltid så inspirerande att träffa dig! Önskar dig och familjen ett riktigt gott nytt år!
  Kramar!

  SvaraRadera
 30. Underbart vackra bilder, gott nytt trädgårdsår.

  SvaraRadera
 31. Vackra bilder.
  Gott Nytt År!

  SvaraRadera
 32. Om du inte tycker du lärt dig kameran så förstår i varje fall inte jag vad som kan bli bättre, vilka urtjusiga fotografier du avrundar trädgårdsåret 2009 med!!! Dom där isrosorna är helt gudomliga. Ett riktigt gott nytt år till dig :)

  SvaraRadera
 33. Helt fantastiska vinterbilder. Hörde av min syster att ni fått lite snö till slut, hon bor ju som sagt inte så långt ifrån dig. :)

  Hoppas jag får möjlighet att hälsa på dig nåt nästa år.

  Gott slut och gott nytt år!
  Kram Mia

  SvaraRadera
 34. Det är verkligen kul att leka med kameran.
  Vilken Ljuslykta måste över till Lotta och titta också, undra just var du fått blåklockor ifrån så här års, men läste sedan att det var hyasiniter.

  GOTT NYTT, till dig också,
  /MB

  SvaraRadera
 35. Önskar er ett Gott Nytt År 2010.

  Från Fjärran Östern.
  Vänliga hälsningar.
  ruma

  SvaraRadera
 36. Vilka underbara bilder. Du kan verkligen hitta det där vackra i allt. Jag önskar jag hade mer känsla för fotografering.
  Jag lär mig väl.
  Jag önskar ditt nya år med all lycka.
  kram

  SvaraRadera

Sidvisningar förra veckan