söndag 3 januari 2010

GOD FORTSÄTTNING!
Kylan har tagit ett järngrepp över nejderna och småfåglarna har det kämpigt nu.
Bofinkarna rör sig alltid i stora flock. Nu sitter de och väntar medan jag fyller på fröer och jordnötter...

Fullmånen lyste på nyårsaafton och här syns resterna av den. Bilden tog jag tidigt i morse i svag gryning.
Vi kan inte minnas när vi har haft det så här kallt så här länge. Denna sista kylperioden har varat en vecka och enligt väderrapporterna skall den fortsätta minst en vecka till...
Jag är så oändligt tacksam för det en decimeter djupa snötäcket, som skyddar mina småttingar på Berget. Det får gärna komma ett par decimeter till av det vita !

Nu får ja äntligen tid att jobba med fröbeställningarna. I år blir det fröer bara från SRGC .
Jag börjar också spara redan nu till de första dagarna i maj då Peter Korn och Larz Danielsson säljer växter i Liseberg. Snart börjar 'min vår' och i samma takt blir dagarna längre och längre.

Ha en skön början på 2010 och njut i fulla drag av alla frökatalogers förföriska växtnamn och bilder! Snart har vi mycket frösådder att prata om.


21 kommentarer:

 1. Så vackra vintriga bilder du visar!

  Här kämpar småfåglarna också och hälsar tacksamt på i körsbärsträdet där maten hänger!

  God fortsättning Anja!

  SvaraRadera
 2. Hej *Anja!
  Här är det också kallt som bara den. Fast så vackert som ni har det har inte vi.
  otroligt fint med fåglarna framförallt.
  Vykortbild tycker jag.
  Hoppas att du hade en bra dag igår?
  Ha det gott och klä dig varmt.
  Annika

  SvaraRadera
 3. Det ser ut som Jämtland gjorde, där hos dig. Smått fantastiskt. Jag har insett att ska det vara snö alls, så ska det vara rejält! Njut!

  SvaraRadera
 4. Otroligt vacker gryningsbild!
  Jag tyckte väl det var bofinkar jag såg vid fågelbordet idag. De brukar aldrig synas här på vintern.
  God fortsättning!
  Christer.

  SvaraRadera
 5. God fortsättning Anja! Kylan håller oss verkligen i ett fast grepp men ljuset är sakta på väg tillbaka vilket känns underbart. Skynda dig med fröbeställningen! Min har redan gått iväg. (inte bofinkar på bilden utan bergfinkar)
  Lena

  SvaraRadera
 6. Härliga bilder.
  Ja fy så kallt, men tänk på alla mygg och fästingar och sniglar som stryker med nu... ;)

  God fortsättning på nya året!

  SvaraRadera
 7. LENA! Tack! Du har så rätt så!
  Vi brukar ha en massa bofinkar och bergfink är rätt lik så att jaq har inte ens tänkt att de inte var bofinkar - men nu ser jag det!
  Häftigt!
  Jag väntar också på domherren som vi brukar ha under sommaren men på vintern ratar de fågelbordet/Anja

  SvaraRadera
 8. Anja
  God fortsättning på dig. Visst är det fint nu men tusan så kallt. Idag har jag bara varit ute med soporna.
  Precis som du har jag suttit med fröbeställning idag. Mycket träd och buskar blev det men jag har också börjat med grönsaker igen och en och annan perenn ;-)) fast jag tänkt låta bli.
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera
 9. Oh Anja!! These are stunning photographs! Remarkable really!! Love the little birds in your tree. The moon ... the light and crispness in your pictures is beautiful! Happy New Year! A new year of blogging. It is very cold here too ... with frigid chilling winds. May we all have an early spring. Kram Carol

  SvaraRadera
 10. Ja, nu går det åt åtskilligt med fågelmat. Det är roligt med fåglarna som kommer på besök, vi har massor med domherrar just nu, honorna är så fina tycker jag.

  Hälsningar
  Ingela

  SvaraRadera
 11. Vackra bilder....Sitter här och fryser..Det är tofflor på och eld i kakelugnarna. Jag och Ken satt i går och åt frukost...Vi föll i skratt..för vi satt helt tysta, hörde klockans tick tack...och stirrade ut genom fönstret, på fåglarna som också åt frukost på fågelbordet. Börjar vi bli gamla nu frågade vi oss??!! För bara nått år sen så stömmade musiken från hela huset. Nu är det tyst, lugnt och vi glädjer oss så över att mata våra fåglar. När jag var liten och bodde i Göteborg, då var vi alltid i Slottskogen på helgerna och matade fåglarna. Jag älskade det !!! Jag har hittat tillbaka till det nöjet.
  Kramar Carina och Ken

  SvaraRadera
 12. Vilka vackra vinterbilder.
  Jag vågar inte mata fåglar i trädgården av rädsla för att våra katter skulle se det som ett dukat bord för dem istället. Det är väl oundvikligt att de tar en och annan fågel även om de har pingla i halsbandet men jag vill inte bjuda in fåglarna under de omständigheterna.

  SvaraRadera
 13. God fortsättning och skönt att se att din dator fungerar igen. Här är också djup snö och stark kyla och frökataloger som jag idag kanske får tid till. Härliga tider framåt. Ha det gott!

  SvaraRadera
 14. Hi there! I just love your photos and the way you catch the light. The one with the moon peeking through is great too!!
  Take Care
  Ulrike

  SvaraRadera
 15. Täydestäkuusta olen minäkin täällä nauttinut! Upeita öisiä tunnelmia lumista pihaa ikkunasta kurkkiessa. Samoja mietteitä, odotan Kasvitieteellisen puutarhan kasvimyyntiä, liityin juuri puutarhan ystäviin. Ja eikun säästöpossut esiin! Hyvää uutta vuotta sinulle!
  eeva

  SvaraRadera
 16. Hej och God Fortsättning Anja!
  Du är en hejare på att ta vackra bilder. Maken hänger ut mat till småfåglarna i trädgården men någon Domherre var det många år sen vi såg här...
  Tjingeling
  Monica

  SvaraRadera
 17. Julkortsbilder! Jättefina bilder, nu är julkorten för 2010 klara :)

  Ja det är kallt! Men mysigt tycker jag, det där regnet vi brukar ha, är jag så glad att slippa. Mer snö kom så nu är växterna väl skyddade.

  Det blir säkert en fröbeställning de närmsta dagarna men eftersom jag försöker hålla det jag lovat - att vet var växterna skall planteras innan jag köper fröer - så blir det lite svårt ;) Provar säkert på lite grönsaker men annars blir det de klassiska sommarblommorna, att så perenner tar tid - jag har ju så bråttom så jag tror jag köper istället :)

  Jag fick en salvia av dig i somras och den mår så bra i vinkastet! Den får lite fukt i form av smältande snö och frostfritt med hjälp av värmefläkt. Visst går det åt lite extra el nu när det är kallt men som jag sa till maken igår: "min elförbrukning är mycket, mycket mindre än vad segelbåten kostar i skötsel, varvskostnaden för vinterförvaring är mycket hög". Så jag värmer på i mitt vinkast (+4°)och går in en stund varje dag och myser :)

  Ha det så gott, kramen =)

  SvaraRadera
 18. Vackra bilder och visst är det härligt på sitt sätt just nu, med snö o allt. Ja du hoppas verkligen de där sniglarna far riktigt illa denna kalla vinter, snötäcket är bra för växterna men är de bra/dåliga för alla hemska sniglar?.. ja det är frågan det.. =). Mina fröbeställningar försöker väl hålla mig lite, men några kataloger ligger på hög och väntar på att bli riktigt tummade.. =). Växtförsäljning på Liseberg av nämda män låter roligt, ska se om jag kan komma på det också. Lite udda och nya saker är så himla kul.. Kram och ha det gott Moa

  SvaraRadera
 19. Heisann!
  Du behøver ikke skrive mye i kommentarfeltet ei heller lese alt jeg skriver på bloggen. Det kan til tider være en del ord og uttrykk som er spesifikt for det norske språket på innleggene. Jeg elsker å være litt "språkhistorisk gammeldags" der det passer, også.
  Tusen takk for komplimentet for akvarellen, enkel og rask som akvareller skal eller bør være.
  Er det en tur verdt å dra til Liseberg å kjøpe planter? Jeg tar en titt på linkene du har lagt inn... Ha en fin helg. Til mandag presenterer jeg Wenche på bloggen min ;:OD)

  SvaraRadera
 20. Hej Anja!
  Det är så kul när du ringer!!
  Vad bra att ni hittade en.
  Förstod inte riktikgt vad du sa idag för mina öron är så dåliga just nu. Jag ha feber i ena örat varje dag och 3 tinnitus ljud och jag tror att jag håller på att bli tokig....
  Hoppas att du har det bra..
  Kram
  Annika

  SvaraRadera

Sidvisningar förra veckan