torsdag 14 september 2017


                            Hyllning till bloggen
         och till alla
  fantastiska trädgårdsbloggare
                                         Hjärtranunkel, en underbar växt som har försvunnit från trädgården...Klimatet är nog olämpligt hos mig. Bilden är från 2008.

Så mycket jag får lära mig, se och uppleva genom andras kunskaper, tankar och inte minst kameralinser. Att få ta del av resor och upplevelser både när och fjärran. Få läsa om olika odlingserfarenheter från  norr till syd.
Att se olika trädgårdsprojekt beskrivas med text och foto inspirerar och ger idéer. 
Vi har många olika inriktningar och passioner när det gäller odling.
Den ena bloggen är inte den andra lik utan variationen är stor och alla har något att tillföra oss som älskar trädgård och vill berätta om den. 
Trädgårdsmagasinen har fått stoff genom våra bloggar och bloggare och vår påverkan i odlingssverige bör inte underskattas.
Då kommer jag osökt att tänka på att vi borde ha en alldeles egen dag på året: Trädgårdsbloggarnas dag :-)!? Kanske skulle en sådan dag upprätthålla motivationen för bloggandet och göra oss mer kända för den stora allmänheten? Man behöver sannerligen inte vara någon trädgårdsnörd för att bli underhållen att våra bloggar. 
Kanske borde man instifta en sådan dag? HÄR hittade jag en länk hur man ska gå tillväga.
Själv orkar jag inte för närvarande åta mig att skapa en sådan hemsida, men kanske finns här någon annan som vill och kan? 

                                    

                                                             Må gott!

13 kommentarer:

 1. Vilket bra inlägg Anja!

  Tack för din kommentar hos mig förresten. Jag har ju haft lite bloggtorka i sommar. Men jag vet ju hur mycket jag har lärt mig genom åren, hur mycket inspiration jag hämtat, hur många idéer jag fått ... just genom att läsa andras bloggar och genom att blogga själv. Jag tycker fortfarande bloggen är ett alldeles utmärkt verktyg. I bloggar går att söka efter information. Den försvinner inte i flödet. Och för att inte tala om vilka trevliga människor man får lära känna.

  Trädgårdsbloggarnas dag vore inte fel, eller kanske bloggarnas dag. Det är ju dessvärre så att bloggandet går ner över huvud taget och det finns ju många intressanta ämnen att läsa om i bloggar. Jag vet ibland när jag sökt efter information och så har jag hittat någon jätteintressant blogg som jag tänkt att "den ska jag följa". Och så ser jag att senaste inlägget var 2014 eller så. Det känns deprimerande.

  Vi trädgårdsbloggare (eller bloggare över huvud taget) får peppa varandra att fortsätta. En egen dag vore nog inte fel men jag känner som du, jag skulle nog inte orka administrera det. Jag måste försöka komma igång själv nu efter bloggtorkan. Och jag kan säga en sak Anja, du har gett mig mycket inspiration. Dels genom din kommentar hos mig dels genom ditt inlägg.

  Ha en fortsatt fin vecka!
  /Anita

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din kommentar Anita!
   Jag funderade också först rent allmänt om bloggar, men tyckte att det finns en sådan uppsjö alla möjliga ämnen och jag personligen skulle bara vilja lyfta fram just träddgårdsbloggar/-are. Men jag är långt ifrån bestämd i den frågan.
   Angående det där att vilja följa eller ens kommentera någons blogg som verkar fin och trevlig så har jag varit med om likadana saker. Bloggens sista inlägg var för ett antal år sedan.

   Och tack det samma Anita! Dina bilder förför och växtkombon likaså!

   Radera
 2. Hej Anja!

  Du är då en kreativ person får jag lov att säga. Trädgårdsbloggar är väl kanske inte inne längre, jag vet inte, men det finns så mycket annat som lockar i sociala medier där allt går så snabbt. Det lockar inte mig, jag förstår inte varför allt måste gå så fort numera. Jag vill ha tid att tänka, reflektera och för den delen även argumentera när något berör mig så bloggen är det perfekta mediet för mig. Jag har inte ork eller kunskap för den delen att introducera trädgårdsbloggens dag men det vore himla kul om någon driftig person tog sig tid att organisera något sådant. Våra trädgårdsbloggar är ju en guldgruva för alla som vill anlägga en trädgård.

  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Gunilla för dina tankar! Vi är många som vill ha tid att ta in intryck och läsa i lugn och ro och vill få trädgårdsbloggen att överleva.
   Vi får väl se om det dyker upp någon som känner sig manad.

   Radera
 3. Vilken underbar reflektion! Jo jag lär mycket den här vägen, får massor av intryck och absolut inte minst - nya härliga trädgårdsbekanta. Trädgårdsmagasin har med tiden och ökad kunskap slutat ge mig något - tyvärr. TA är förstås undantaget :)

  Jag gillar det reflektiva i bloggandet. Trenden på Instagram bland sk 'influencers' är numera storytelling... så kanske är instagramflödena fulla av det snabba och en motkraft på väg??!??! Vem vet ;)

  Ha en fin helg! Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Instagram har jag ännu aldrig provat. Storytelling på instagram...?!...kan det verkligen funka? Är den bättre än bloggens berättelser?
   Hm. Då blir det kanske ännu viktigare att lyfta bloggen....eller är det kanske bara ett bakåtsträvande? Kanske borde jag skaffa en kristallkula som berättar om framtiden...??!! ;-)

   Radera
 4. Eftersom jag älskar att blogga - i första hand om min trädgård, men också om annat som jag funderar på - så tycker jag att en trädgårdsbloggsdag skulle vara perfekt. Absolut inte en allmän bloggdag, då försvinner vi trädgårdsnördar i det allmänna flödet.
  Sen det här med Instagram, Facebook osv. Har enbart Facebook, men skriver inte så mycket där. Tycker det är lite tråkigt att man måste (bör) fatta sig kort - men jag gör det ibland. Och Instagram har jag ännu inte förstått vitsen med alls!
  Men det bör väl finnas någon där ute i cyberrymden som gillar utmaningar och kan ta tag i det här med DAGEN, eller.....!?
  KRAM och tack för idén
  Susie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jätteroligt att du sympatiserar med tanken.
   Frågan är hur man skulle lyfta en sådan dag? Kanelbullens dag genererar kanelbullar i vartenda bageri, tulpandagendagen likaså. Hur skulle man lyfta fram vår dag? Jag har tänkt än så länge bara halva tanken. Den viktigaste halvan är än så länge dold i dunklet.

   Radera
 5. Håller med om att bloggen är en superbra form. Hoppas den får leva länge än och gärna en blogg-dag.
  //Helene

  SvaraRadera
 6. Det vore helt underbart med en Trädgårdsblogg-dag! Det kanske skulle behövas för att folk skulle ta upp bloggandet igen. Jag älskar bloggandet. Både att skriva och läsa andras och som tidigare skrivet så har jag fått så mycket inspiration och så mycket vänner och flera av dem är verkligen hjärtevänner. Bland annat du :)
  Jag har både instagram och facebook men jag vet du... jag har inte fått en enda ny vän på facebook fast jag haft det sedan 2009!! Men bloggen som jag startade 2012 har jag i dag nära relationer med fler än alla mina fingrar. I bloggandet finns det tid att reflektera och fundera... Men det är väl så att folk inte prioriterar den tiden idag. Jag är periodare i bloggandet ;) Men under den mörka årstiden så vill jag mer :D

  Jag pratade med Hélena häromdagen och Blooming Friday ddrar i gång snart. Kanske vi kan börja med att göra ett upprop där?

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra där Veronica! Ingen dum idé att föra tanken vidare till Blommig fredag :-)!

   Radera