söndag 27 december 2009

HAR NI SETT VAD JAG HAR FÅTT I JULKLAPP???!!!
EN DIGITAL SYSTEMKAMERA! JAG SOM ALDRIG ÄGT NÅGOT SÅDANT!
NU FÅR NI ALLA HÅLLA TUMMARNA SÅ ATT JAG INTE ÄR FÖR "DUM I HU'VET"
FÖR DENNA!

JAG HADE INTE EN ANING OM ATT MAKEN HADE KÖPT EN SÅ FIN JULKLAPP TILL GAMLA MIG ;))!
DET ÄR MYCKET ATT LÄRA OCH JAG KOMMER SÄKERT ATT SVÄRA VE OCH FÖRBANNELSE ÖVER MIN OFÖRMÅGA, MEN KANSKE EN VACKER DAG LOSSNAR DET....VEM VET?! SOM SAGT: HÅLL TUMMARNA!
Bilderna på blommorna är tagna igår kväll i stearinljussken. Något liknande har jag aldrig kunnat ta. Granen belystes av de små lamporna och snön kl.22 . Tycker inte även ni att jag har lyckats rätt bra? (Det var nämligen inte alldeles enkelt att ställa in skärpan!) Alltså har jag övat på att ta närbilder i dålig belysning.
NU HOPPAS JAG ATT ÄVEN DU SOM TITTAR IN HÄR HAR FÅTT NÅGON RIKTIG ÖNSKEKLAPP - ELLER EN ÖNSKEJUL PÅ ANNAT SÄTT! VIKTIGAST ÄR ATT MAN ÄR NÖJD HUR JULEN ÄN SEDAN HAR VARIT!

28 kommentarer:

  1. Grattis till den fina presenten! Nu har du lite att pyssla med innan vårblommorna tittar fram igen =) Men det är skoj att lära och blir bilden inte bra så är det ju bara att radera den igen. Jag fick också fina presenter. Maken hade uppmärksammat att hans fru väldigt gärna ville ha en eldkorg och så blev det, eller blir det, ska jag kanske säga. Han tyckte att det var svårt att välja så det får jag göra själv och gör det med glädje. God fortsättning och lycka till med fotandet/ kram gittan

    SvaraRadera
  2. Grattis Anja - vilken fullträff!
    Kram och god fortsättning!

    SvaraRadera
  3. Stort Gratis!!!!!!
    Det är så roligt att fotografera med en 'riktig' kamera!
    Själv fick jag ett macro-objektiv i julklapp till min kamera.
    Tänk bara på att hålla kamerahuset neråt när du tar av och eller byter objektiv så att du inte får in dampartiklar i kamerahuset.
    Ett tips till är att köpa ett uv-filter, om du inte redan har det, så att du skuddar objektivslinsen.
    Linda

    SvaraRadera
  4. Åhhh, GRATTIS till den fina klappen...sååå snäll du måste ha varit hela året! :o)
    Systemkamera står fortfarande på min önskelista, fast jag vet inte riktigt om jag skulle klara av en! :o)
    God fortsättning (med fotograferadet också!),
    Lydia

    SvaraRadera
  5. å va kul,jag förstår att det måste vara perfekta presenten till dig! Blir förvånad när jag hör att du inte haft en sådan förut, du som fotar så mycket och halltid har så jättefina bilder. Allt blir mycket enklare med en digital kamera. Lycka till.Kram,Agneta

    SvaraRadera
  6. Grattis till det Anja och det kommer att gå hur bra som helst om du tar en sak i taget.
    Läs i instruktionsboken och välj ut en sak och träna på den tills du känner att du behöver eller vill lära dig något nytt.
    Nej jag fick ingen julklapp för jag har inte vartit snäll...Tänk vad snäll du måste ha varit...
    Vi har inte julklappar bara någon liten till barnen.
    Ha en bra dag och lycka till
    Annika

    SvaraRadera
  7. Grattis önskar jag dej också.
    Det kommer du att fixa hur bra som helst, träning ger färdighet.

    Ha en underbar fotosöndag.

    SvaraRadera
  8. Vad roligt med kameran! Hoppas du får en riktigt fin fortsättning på julen./Gela

    SvaraRadera
  9. Åh så roligt. Du kommer säkert att lära dig mycket och ha hur kul som helst. Jag fick min när jag fyllde 50 och efter det kom jag igång med bloggen och nu jag hanterar både kameran och datorn....fast jag har massor kvar att lära.

    SvaraRadera
  10. Vad roligt!!!!

    Jag tar fortfarande bara med automatisk inställning. grr att jag inte kan lära mig. Jag tror jag måste gå en kurs om det ska bli av...

    God fortsättning!

    SvaraRadera
  11. AnnCharlotte - jag fick allt det där du beskriver efter 62...;))!...och nu är jag nästan 68...;))
    Men, jag tänker inte ge upp bara för att jag har ett par år på nacken! Jag är inte gammal - bara erfaren...;))/Anja

    SvaraRadera
  12. God fortsättning Anja! och grattis till din julklapp :) Tror, nej jag vet, att du kommer fixa det utan problem :) Jag har haft stor hjälp av
    http://www.fotoguiden.se/fotoskolan.html
    Det är som olika kursavsnitt för att lära sig kameran och "tänket" :)
    Men å andra sidan - så dina tidigare bilder visat - så är det inte kameran utan fotografen som gör att bilderna blir bra :)


    Jag gick en värmefläkt till mitt lilla växthus i julklapp och nu har maken fått dit en timer så jag kan hålla en temp på + 4 till 5° i vinter. Fick också nya springkläder och skor som testades igår på en joggingrunda, ett presentkort på massage - åh så skönt! och en vacker nyårsklänning - så jag är så nöjd så!!!!!

    Har precis varit ute och handlat och det var isgata ute - usch..... fast i trädgården är det mysigt :) Ha det så gott, kramen :)

    SvaraRadera
  13. What a kind and observant husband. Your lovely photographs have not escaped his notice and now better equipped you will delight all who are lucky enough to know your blog with perhaps superior photos. I have so delighted in your images and look forward to seeing what you do now. Having the right tools only enables the creative eye to better convey its vision. What fun and frustrations await! It seems in this digital age we cannot have one without the other. Good Luck with your new camera Anja! Kram Carol

    SvaraRadera
  14. Edit: "Som dina tidigare bilder visat" skall det vara, alltså att du alltid fotar bra :)

    SvaraRadera
  15. Grattis till julklappen, en sådan har jag med önskat mig utan framgång men vem vet en dag kanske....
    Jag är helt övertygad om att du kommer lära dig den, ialla fall de funktioner som du behöver till att föreviga trädgården och dina nära o kära.
    Lycka till med det.

    SvaraRadera
  16. GRATTIS! Du kommer att bli en mästerfotograf.
    Kram Eva Linnea

    SvaraRadera
  17. Vad kul du kommer att ha med din kamera, och det bästa är att fler kommer att ha glädje av den. Du tar redan underbara bilder...så du har ju den rätta "knycken" det är bara lite teknik med den nya kameran som ska läras.
    Lycka till!!
    Kram Carina

    SvaraRadera
  18. Hallå där, åh vilken fin julklapp och vilken härlig trädgårdsblogg du har! Jag såg din kommentar hos The secret garden att du var djuroman, det är jag med, så jag tänkte att detta är nog en reko person: ) Så fin din gamla Skruttan var, min Oskaria är cokså 18 år och har fått juvertumör så vi vet att detta blir inte långvarigt... En god fortsättning på julen önskas fr Nordingården

    SvaraRadera
  19. Men vad roligt Anja! Det var verkligen en fin julklapp. Och självklart kommer du att lära dig att hantera den. Läsning av instruktionsboken och sedan övning. Att arrangera motiv och se bilder kan du ju redan.
    Här har vi avstått från julklappar i år. Vi och de vuxna barnen bestämde oss enhälligt förra julen för det och det var oerhört skönt att slippa jagandet av klappar. Sååå vilsamt tycker jag. Men när man har små barn och barnbarn blir det ju en annan sak.
    God fortsättning!
    Kram Ninni

    SvaraRadera
  20. Grattis, o Lycka till med bilderna framöver...fast jag kan inte se att de kan bli så mycket bättre! Du har ju alltid så fina bilder, som du visat redan.
    Här har inte tomten lämnat ngn julklapp till oss, vi tog Teneriffaresan som julklapp. Vi köper bara till barnbarnen, barnen får en peng.
    Ha det gott! Kram Lenas trädgård

    SvaraRadera
  21. Jag som tycker du haft så fina bilder - nu blir det väl proffskvalitet då! Kul med en klapp som man blir så glad över och även har nytta av.
    Jag har firat jul med alla mina barn och min närmsta familj så det var klapp nog till mig (även om jag fick paket också.)
    God fortsättning och varma hälsningar
    Eva

    SvaraRadera
  22. Kära Bloggvänner!
    Vad det värmer med så många uppmuntrande kommentarer!
    Tusen tack för alla fina ord! Vad otroligt gulliga ni är som tror så gott om mig.
    Idag är jag helt slut, men imorgon skall det bli ett stort nöje att titta in hos er och se vad ni har hittat på att blogga om i denna skälvande sista tid på år 2009!/Kramar, Anja

    SvaraRadera
  23. Säger som flera, jag trodde du redan hade en sån kamera! Hur ska detta sluta, kan bilderna bli bättre? Grattis till klappen, du måste ha varit snäll 'flicka' iår :)

    SvaraRadera
  24. Bara 2 hg?? Om det ändå vore så väl för mig... jag kan knappt tänka tanken utan att gå upp ett par kg. Som tur är så har jag ju gjort en massa julgodis, då blir jag nästan lite äcklad av att äta den så jag har inte fått i mig så mycket trots allt. Sakta men säkert försvinner mer och mer av godsakerna men jag fyller då på med frukt och nötter istället. :)

    Kram kram

    SvaraRadera
  25. Grattis Anja!
    Känner ett litet styng av avund just nu :-)
    Men inte är du för dum inte! Bara till att testa sig fram och se vad som händer när man tar en bild. Det är ju det fina med digital fotografering, man kan ta hur många bilder som helst utan att det kostar skjortan :-) Du tar ju så bra bilder innan, så nu kommer det snart stordåd från dig!
    God fortsättning på julen!
    Christer.

    SvaraRadera
  26. Fin present, en riktig önskeklapp! Jag tycker du har lyckats bra med bilderna.
    Karin

    SvaraRadera
  27. Vilken underbar önskeklapp du fått. Din man har inte kunnat missa din entusiasm för fotografering och nu önskar jag dig verkligen Lycka till med din nya leksak. Bilderna du tagit är jättefina - GRATTIS!
    Önskar dig en god fortsättning.
    Kram Randi

    SvaraRadera
  28. GOTT NYTT ÅR Anja, och grattis till den heftiga presenten.Jag fick också en fin julklapp i år ; min dotter hade tid att vara hemma länge denna julen.
    kram Wenche
    Isskålen du gorde var helt underbar.

    SvaraRadera