måndag 1 februari 2010

HAV TRÖST! NÄR FEBRUARI VÄL HAR BÖRJAT ÄR DET NÄSTAN APRIL....


Förra året blommade min adonis i januari......
Ungefär två och en halvmånad efteråt blommade blåsipporna......plus en massa andra blommor som jag väntar med att visa tills det är dags nästa gång...

Det är många som känner förtvivlan över denna, för oss i Syd -och Västkustsverige, långa vintern. Våren känns avlägsen och längtan efter vårtecken kan kännas olidlig, när snön stundom bara vräker ner och "kvicksilvret" håller sig under +-0.

Jag har sett hur många av er har plockat fram lite sommarbilder som tröst. Själv har jag egentligen inte velat visa gamla bilder, men beslöt i alla fall göra ett undantag. Huvudsakligen tittade jag på aprilbilder och jisses så mycket som blommade förra april!

Här är huvudporten till Berget. Bilden är av rätt usel kvalité, men kanske lyckas jag lite bättre med min nya...;))?!, när det är dags.Bräckorna blommar tidigt och jag har ingen aning hur bra eller dåligt de har klarat sig denna vintern under snötäcket. Jag förmodar att de gillar läget!


Visst känner jag otåligheten krypa längs ryggraden (ÄR det DÄR den kryper;)?) i väntan på vad som göms i snö, men då talar jag förnuft till mig själv och säger att februari är en VINTERMÅNAD och att jag kan vara GLAD åt det skyddande snötäcket! (Ni, som är lite äldre har väl läst Pollyanna med kryckorna -;))!-alltså att vara positiv in till absurdum;)!))
Jag kommer ju ihåg från förra vintern hur förtvivlad jag var över ömsom barfrosten ömsom regn i jan.-febr.
Man får försöka glädja sig åt att allt det underbara är framför en. Dessutom är det en perfekt tid att så perenner och ställa dem ut i kylan under snön. Även vissa sommargrödor kräver att man sår dem nu för att hinna se dem blomma eller bära frukt i tid.
Att pyssla med sådder är ett bra surrogat för vårlängtan!


25 kommentarer:

 1. Så hoppfullt och vackert Anja! Du får gärna göra fler djupdykningar i arkivet för min del?

  Favoritfilm? Menar du rent allmänt eller från festivalen? Kul att se dig i vår. Snart dags för en liten fröträff för att råda bot på vårlängtan, tycker du inte det!?

  Kram Karin

  SvaraRadera
 2. Jag menade: kul att se dig igår! :)

  SvaraRadera
 3. Javisst kommer jag ihåg Pollyanna med kryckorna:-) Jag försöker också njuta av vintern och det blir lättare och lättare efterhand som våren närmar sig och dagarna blir ljusare. Om bara 4 veckor är det 1:a mars och för mig är mars en vårmånad oavsett om det snöar eller ej:-) Och medans man väntar och njuter av vintern skadar det inte med lite vackra bilder av vårblommor....tack för titten!

  SvaraRadera
 4. Vilka härliga bilder. Här i Holland är det också snö och kallt. Lång vinter.Idag tittade solen fram lite då och då och så märker man att dagarna faktisk har blivit lite längre.
  Anje

  SvaraRadera
 5. Varje årstid har sin charm och variationen mellan dem förnöjer! Tänk om vi hade sommar jämt, det skulle inte vara så kul.
  Kram Eva Linnea

  SvaraRadera
 6. Tusen tack Anja! Jag bara njuuuuter. Så härligt att du visar dina vackra bilder - det här är ju precis vad man vill se just nu. Lyckliga du, som har en så kuperad tomt. Det ger trädgården en annan dimension än min ganska så plana tomt. Tack för att du delar med dig!
  Kram Randi

  SvaraRadera
 7. Tror, som du, att ett snötäcke är bara bra för växterna. Din Adonis kommer nog att bli vackrare än någonsin i år! Är det förresten inte i mars som katterna börjar jaaaama? Tänk på det! Anja! /Ruben

  SvaraRadera
 8. Du har så rätt, vi bör nog vara tacksamma för all snö som skyddar nu är det är så in i bombens kallt. Men drömma om våren kan man iallafall! :o)
  Ha en fin vecka,
  Lydia

  SvaraRadera
 9. Anja, You have a jewel of a garden... I am so happy to see your last year April blooms! There is so much beauty and interest there and I do not think the quality of the photograph bad at all. I am happy too for snow covering... as I enjoy a comforter so the garden must enjoy its blanket of snow... keeps it's toes from freezing! I love your hepatica and other delicate rock garden plants in bloom. Magical and inspiring post!!! ;>)) Kram Carol

  SvaraRadera
 10. ...den som väntar på något gott.....

  SvaraRadera
 11. Oj såå ändlöst vackert, och vad det blommade hos dig i April förra året. Här är det nästan en vintermånad. Väldigt tidig vår. Men sen kommer det snabbt igång. Det finns för och nackdelar med allt. Man borde vara tacksam över det skyddande snötäcket, men jag tänker mest på oplogade landsbygdsvägar, skrapa is på bilrutan, halka, skottning...m.m
  Hoppas att våra älsklingar iallefall uppskattar det skyddande snötäcket som dom fått.
  Kram Carina

  SvaraRadera
 12. I can't wait to see what shows up under the cover of snow from your place! Such pretty photos!! I have all sorts of things popping up here, but we do not have the protection of snow so I need to keep leaves over them until it gets much warmer.
  Ulrike

  SvaraRadera
 13. Tänker på dig och din önskan om ett tjockt snötäcke och det försöker jag trösta mig med när jag ser allt det vita. Nu är det precis som Anja på berget vill ha det.
  Själv borge jag varit i säng för länge sedan men jag sitter här med önskelistan inför resan.
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera
 14. Blommade allt det i april.. är det ett april skämt eller...
  Nej jag skojar för jag vet ju att du har många våriga blommor.
  Det är härligt att se på sådana bilder just nu tycker jag. Det finns hopp och framförallt att det går fort när det väl kommet igång.
  Jag längtar lite faktiskt. Jag är mest trött på att det snöar varende dag. Igår idag och imorgon... jo så är det.
  Nästa vecka skall jag börja med vårblomsjobb och det skall bli kul.
  Stora kramen till dig från mig
  Annika

  SvaraRadera
 15. Ack ja- de stunder man är förnuftig tänker man på snön som det goda täcket för växterna... och när man ser barnens glädje ute i det vita blir man så glad för deras skull.... Men när ens hjärt och själ talar är det längtan man känner!;-)
  Jag tittar för övrigt så gärna på "gamla" bilder!;-) Underbara vår - och sommar-dito du visar!

  SvaraRadera
 16. Jag är både tacksam för snön som förhoppningsvis skyddar både rosor och annat känsligt men rädd att tyngden av den bryter av och missformar mycket också. Försöker så gott det går att ta bort från vintergrönt men de är så känsliga i kylan så de går lätt av. Jag undrar jag hur det kommer se ut när snön väl är borta.
  Det är i alla fall underbart att se lite bilder från din trädgård, den ger oss hopp om kommande stunder.
  //CAmilla

  SvaraRadera
 17. Tack för lite upplivande bilder Anja, de ger mig lite hopp om att våren kommer även i år. Växterna är nog de sista som klagar på snötäcket, tror de ligger och gottar sig och laddar inför våren. :)

  I min barndom kan jag minnas att vi hade mycket snö så det här är ju nästan som att återuppliva gamla minnen.

  Tänk, om bara ett par månader är det ju faktiskt april. Längtar...

  Kram Mia

  SvaraRadera
 18. Heisann AnnA!
  Hvilket smart tips.Å sette frøpottene under snøen!
  Jeg har utsatt såinga... har ikke vært i modus ennå (det har bare blitt blogging), men å sette dem ut under snøen, det er tingen! Da passer dem seg sjøl..
  Det er deilig å ta våren litt på forskudd som å titte på de små, nusselige planter fra i fjor på innlegget ditt og å forflytte seg litt sørover.
  Jeg må også noen ganger, ta meg et tak i nakken og si TENK POSITIVT! Har det noe med alderen å gjøre , altså?
  Tenkte på å presentere deg som bloggvenn, men tror jeg vil legge om profilen. Dere kjenner jo hverandre alle sammen. Hva er poenget med presentasjoner da?
  Mulig jeg ser etter nyoppdagede blogger fra min side fra nå av, men dersom jeg vil forsette med bloggvenner, kan jeg sette deg på lista?
  Jeg går ikke lenger tilbake enn ett år på bloggene!
  Mer enn det krever for mye tid av meg...
  Gi meg beskjed om hva du vil!
  Ha en fin uke!

  SvaraRadera
 19. Heisann ANJA!
  Nei, det var kun en "slip of then pen!"
  Det var til deg. Jeg har alt presentert AnnAs blogg på bloggen min.
  Spørmålet er:
  Har du noe imot om jeg presenterer din blogg på min blogg (jfr. Min presentasjon av Wenches blogg) når og hvis det måtte bli aktuelt?
  Du bestemmer!
  Svensk er jo ditt andre språk, så jeg forstår problemet ditt med å forstå norska!
  ;:OD)

  SvaraRadera
 20. Vad Glad jag blir av dina komplimanger för min blogg Anja :) ...och jag älskar ditt berg med alla härliga växter...Undrar hur länge vi får vänta på våren i år...:)
  Tjingeling
  Monica

  SvaraRadera
 21. Å. så fint du har det (eller hade). Men säkert är att snön skyddar dina fina växter. Men man kan ju längta så hjärtat värker...

  SvaraRadera
 22. Ville bara säga att du har en award att hämta hos mig.
  Må gott.
  //Camilla

  SvaraRadera
 23. Oj! Jag trodde att jag hade kommit fel! Den nya ingångsbilden är jättefin som alla de andra från berget. Det där med växtmångfald stämmer verkligen. Du inspirerar mig och säkert många andra.
  Otroligt att det kan blomma så redan i april hos dig.

  SvaraRadera
 24. hej Anja!
  bara Malin här (Mariannes syster dotter)
  Nu hittade jag dig igen, min andra blogg har jag lagt åt sidan och nu startar jag min nya, mycket att göra innan den känns som *hemma* :)
  vad kul att få följa din blogg och härliga bilder igen:)
  på tal om bilder så visade Marianne bildspel från hennes födelsedags fest, ni var jätte fina och verkar haft trevligt!!!
  Ha det så gott // Malin

  SvaraRadera
 25. Härliga bilder som får mig att sluta huttra och frysa:)
  Kanske kan jag trösta dig lite..titta in hos mig!

  SvaraRadera

Sidvisningar förra veckan