måndag 15 mars 2010

DET ÄR INTE MYCKET JAG HAR ATT KOMMA MED JUST NU - BARA AMARYLLISARNA SOM INTE LÄMNAR MIG I STICKET!
NÅGRA SNÖDROPPAR VID HUSGRUNDEN ÄR ALLT AV VÅRTECKEN UTOMHUS ;(!
GRÖNSAKSSÅDDERNA GER EN VÅRILLUSION INNE MEN WENCHES UTSTÄLLNING SOM HAR ÅTERKOMMIT UNDER NÅGRA VÅRAR ÄR ETT SÄKERT VÅRTECKEN OCH DEN JAG SKALL BESÖKA IDAG.

AMARYLLIS ÄR VERKLIGEN EN TACKSAM BLOMMA ATT HA. JAG HAR BLOMMANDE AMARYLLISLÖKAR F.O.M. FÖRSTA ADVENT OCH FRAM TILL NU. JAG SKÄR AV BLOMSTJÄLKEN SÅ FORT BLOMKNOPPEN HAR BLIVIT TILLRÄCKLIGT STOR OCH FORTSÄTTER ATT VATTNA MED LITE NÄRINGSVATTEN OCH VIPS KOMMER DET NYA BLOMSTJÄLKAR. MINST TVÅ BLOMNINGAR RÄKNAR JAG MED PER LÖK OCH SÄSONG.CHILE HAR JAG SÅTT SÅ SOM JAG BRUKAR ÄVEN I ÅR, MEN BARA 'EARLY JALAPENO'.
LAGOM STARK OCH SALLADSGOD SOM GRÖN. DESSUTOM ENORMT HÖGAVKASTANDE.

HÄR SER NI HUR EN "STACKARS KVINNA" FÖRSÖKER AVBILDA NÅGOT I TRÄDGÅRDEN OCH EGENTLIGEN ÄR MOTIVET INTE SÅ PJÅKIGT. DET SER UT SOM DRAPERI ELLER NATURTAVLA . SNACKA OM ATT ALLT BEHÖVER INTE VARA VINTERGRÖNT I TRÄDGÅRDEN FÖR ATT VARA VACKERT OCH VINTERATTRAKTIVT, MEN DEN HÄR BILDEN ÄR ROLIGARE I JANUARI ÄN I MITTEN AV MARS......

LIKT RÅDJUR PÅ JAKT EFTER MAT HAR JAG GRÄVT I SNÖN, SOM DEN JULROSHUNGRIGA OCH VÅRLÄNGTANDE TRÄDGÅRDSMÄNNISKA JAG ÄR. DÄR, UNDER EN HALVMETER TUNG OCH ISIG SNÖ FINNS NÅGRA GULGRÖNA BLOMEMBRYON TILL JULROSOR. DJURET PÅ BILDEN ÄR DOCK INGET RÅDJUR....;))!
HÄR ÄR MAIJA I SITT RÄTTA ELEMENT: ALLTID REDO FÖR LITE KLÄTTRING. HON FÖRSÖKTE MÅTTA IN ÄVEN GLASFIBERFLAGGSTÅNGEN, MEN HADE TYDLIGEN NÅGON MATERIALKÄNNEDOM FÖR ATT HON LA NED DET PROJEKTET PÅ EN GÅNG.

TILL SIST EN FÖRTVIVLANS ROP TILL POSTGÅNGEN MELLAN SKOTTLAND OCH SVERIGE: ÄR DET VERKLIGEN RIMLIGT ATT ETT BREV INTE KOMMER FRAM SOM ÄR SKICKAT DEN 9 MARS? ALLTSÅ SYFTARE JAG PÅ MINA FRÖER FRÅN SRGC!

14 kommentarer:

 1. Såå härligt med trädgårdssällskap!
  Jag längtar tills jag kan börja släppa ut Brisa.
  Fast med vargen i faggorna vet jag inte om jag vågar längre.
  Hon har ju aldrig varit ute...
  Linda

  SvaraRadera
 2. Fina bilder!
  Jag satsade på amaryllisar i år (knappt några hyacinter) och de kostade 49:- vilket skulle visa sig vara ett fynd: de blommade med 2-3 stjälkar var och varje en hade upp till 6 blommor!! Den sista amaryllisen blommar nu, idag med 4 blommor.
  Planterar du chili från köpta eller fruktfrön?
  Ja, jag ändrar färg ibland bara (tigerfärg).
  :)

  SvaraRadera
 3. Vilka bra amaryllistips Anja! :) Det där får jag lov att testa. Jag tycker nog den "stackars kvinnan" lyckades väl med sitt avbildande. Fröerna kommer nog snart, ibland kan det ta längre tid än vad man tror att det ska göra.

  Kram Karin

  SvaraRadera
 4. Jag kan inte ens se min husgrund än, än mindre några snödroppar :-) :-)

  Så söt Maija är! Kan tänka mig att hon trivs där i solen :-)
  Ha det gott!
  Christer.

  SvaraRadera
 5. Som svar på din fråga: Mina står tillsammans med stora rosa buskrosor i samma färg och innanför en 40 cm hög häck.

  Tänk att Maija vill gå ut när det är så mycket snö! Min lilla Pus sticker inte ens ut nosen för att kolla läget. Vad du är duktig, som gräver i snön. Jag försökte, men gav upp direkt. Snön är så isig så man kommer ju inte igenom. Hos mig finns inte ett enda vårtecken!!! Men snart så.....
  Kram Randi

  SvaraRadera
 6. ;-) jag ser den stackars kvinnan vilt krafsande i snön, letande efter våren....
  Ha´t himla gôrgôtt
  Nina

  SvaraRadera
 7. Vad!?!? Har du amaryllisar som blommat ända till nu?! Jag ska nog inte skryta så mycket om mina lågpresterande dito nästa år.
  Den där snögrävningen ser inte mycket ut för världen, undrar om det inte endast är katten som varit framme. ;-) /Ruben

  SvaraRadera
 8. Ja kära nån, skall jag leta efter vårlökar får jag gräva mycket, mycket djupt! Vår trädgård ligger i skugga en månad till så vete sjutton om snön försvinner ens till påsk :)

  På tal om att blinka med ögonfransarna - det har du ju lycktas rätt bra med tidigare, för vem gräver den nya roddislunden åt dig? ;)

  Visst brukar ni odla potatis? Jag skall prova i hink i år, eller pallkrage, beror på vad som hinns med att ställa i ordning. Nu har jag inhandlat sättpotatis och de skall få förgro så det blir tidig potatis. Några provar jag att sätta vid stugan vid havet, finns ett gammalt potatisland där som pappa anlade för längesedan.

  Jag är så otålig! Vill starta med allt NU!!!

  Kram ♥

  SvaraRadera
 9. Här behöver också grävas djupt för att komma ner till julrosorna. Nu hoppas jag att regnet som skall komma i slutet av veckan gör att snön försvinner i ett naffs.
  Vilket trevligt sällskap du har i Maija.
  Ha det gott - vi ses i morgon
  Birgitta

  SvaraRadera
 10. Tack för tipset med amaryllisen. Det ska jag försöka komma ihåg.

  Tycker nog att dina frön borde komma fram nu. Så långt är det ju ändå inte?

  Kram Mari

  SvaraRadera
 11. Sometimes they delay mailing things if it is too cold, but I'm sure seeds would be ok. Your little cat looks happy to be outside. Are you starting chili from seeds? They grow like crazy here, must be the heat.

  SvaraRadera
 12. Hoppas dina efterlängtade fröer anländer snart.
  Skär du av Amaryllisen innan den slagit ut alltså? Antar att du i så fall sätter den i vatten och de lär ju hålla lika länge då. Måste pröva ditt sätt nästa år. Ha det så bra"

  SvaraRadera
 13. Vilket bra tips när det gäller Amaryllisen.
  Du blir säkert lite avunsjuk när jag berättar att här är det vår på riktig. Solen skiner, ingen vet längre vad snö är för något,Snödropparna och crocus blommar för fullt och även dem första påskliljorna.
  Hoppas dina frö kommer snart.
  Anje

  SvaraRadera
 14. Du är otrolig som klarar dina amaryllisar så länge!

  Det är absolut inte rimligt tycker jag!
  Jag postade ett krya-på-dig-kort till en dålig väninna, 4 dagar tog det för 1 mil! Jag borde åkt dit och gett henne en kram istället!

  SvaraRadera

Sidvisningar förra veckan