måndag 6 september 2010
TACKA VET JAG SEPTEMBERSOLEN NÄR
AUGUSTI VAR  EN "FÖRLORAD" SOMMARMÅNAD
AUGUSTI REGNADE BORT HOS OSS. HÖSTANEMONERNA HAR FORTFARANDE INTE SLAGIT UT TACK VARE AUGUSTI"MÖRKRET".
DÄREMOT KAN JAG GLÄDJA MIG ÅT EN VACKER SEPTEMBER  - HITTTILLS!
JAG ÄLSKAR HÖSTENS MYSTIK SOM UNDERSTRYKS AV UNDERBARA KONTRASTER MELLAN LJUS OCH SKUGGA.ETT MÄRKLIGT NAMN PÅ EN UNDERBAR, RELATIVT NY POULSENROS.
HAR INGEN ANING HUR NAMNET SKRIVS, MEN MIN ETIKETT LÄR VARA BEGRIPLIG ÅTMINSTONE. DENNA ROS STÅR I EN AV DE ALLRA SOLIGASTE RABATTERNA OCH ÄVEN OM SOLEN LYSTE MEST MED SIN FRÅNVARO SÅ LYSTE DENNA ROS IGENOM HELA AUGUSTI! 
DEN RÖDBLDIGA HAR JAG HAFT ET ANTAL ÅR REDAN OCH DEN HAR ALDRIG BLOMMAT TROTS EN MYCKET SOLIG PLACERING (FÖR VAD HJÄLPER EN SOLIG PLACERING UTAN SOL - TYP!)
PERUKBUSKEN HAR KLARAT NU TRE VINTRAR. 
NÄRBILD PÅ PERUKBUSKEN I SEPTEMBERLJUSETSEPTEMBER ÄR OCKSÅ VÄXTHUSETS TID. DET ÄR ALLDELES UNDERBART ATT SITTA OCK JOBBA MED VÄXTER HÄR INNE. DET HÄR ÄR DOCK INTE ARBETSPLATSEN,UTAN.... !


....HÄR ÄR MIN NYA ARBETSPLATS

MEN, TRÄDGÅRDSLIVET HANDLAR OCKSÅ OM ATT SKAFFA HEM LITE NYTT.
I HELGEN BESÖKTE VI RÅNGEDALA HANDELSTRÄDGÅRD DÄR JAG KÖPTE MITT ALLRA FÖRSTA ÄPPELTRÄD FÖR SPALJERING. SORTEN HETER RÖDLUVAN OCH JAG TAR TACKSAMT EMOT ERFARENHETER AV DENNA SORT OCH OM SPALJÉODLING AV ÄPPELTRÄD. NEDERSTA GRENARNA ÄR REDAN SPALJERADE. DET SKALL PLACERAS SOM STAKET FRAMFÖR VÅRT LILLA, ( I ÅR VANSKÖTTA)  GRÖNSAKSLAND.
ÅTERKOMMER MED BILDER I ETT SENARE INLÄGG.

PÅ VÄGEN TILL PLANTSKOLAN STANNADE VI PÅ EN AV DE FINASTE RASTPLATSER VI VET, BORÅSTORPET MED DE VACKRA OMGIVNINGARNA/ÄGORNA. 


   JAG ÖNSKAR ER ALLA NÅGRA UNDERBARA SEPTEMBERSTUNDER!/Anja

14 kommentarer:

 1. Vilken underbar poulsenros!!! Tack för att du påminner om höstens speciella ljus. Jag har definitivt fotograferat för lite på sistone!
  Ha det gott,
  Charlotta

  SvaraRadera
 2. Oj, vad du kan trolla med septemberljuset. Som ett skådespel inuti perukbusken. Vilken fin och välstädad arbetsplats du har!!! Är det där du sköter om alla dina exklusiva frösådder?
  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 3. Du har det värkligen härligt i ditt växthus.
  kram

  SvaraRadera
 4. Tappade andan när jag såg bilder på perukbusken!
  Anja vilken bild!!!
  Vilket ljus och vilka droppar.
  Fint du har det i växthuset.
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 5. Så fint du har det i växthuset. Vilken fantastisk arbetsplats.
  Mycket vackra bilder du visar oss.Både från din trädgård och från rastplatsen.
  Ha det bra nu i septembermånad..
  Anje

  SvaraRadera
 6. en helt fantastiskt vacker ros.. vilka färger förstår att du är nöjd med den. Hösten är härlig på många sätt.. så länge solen lyser o luften blir klar o syrerik.. trädgården mognar med alla färger och allt känns härligt. Sen det som kommer efter med regn o rusk ska vi inte nämna.. utan nu njuter vi.. i fulla drag. Kram Moa

  SvaraRadera
 7. Bilderna på perukbusken är underbara! Jag tycker så mycket om färgkombinationen lime och vin. Rosen har också en ljuvlig färg! Så mycket fint du är omgiven av. Jag förstår att du njuter.
  Kram Ninni

  SvaraRadera
 8. Åter: Underbara bilder på underbara växter, Anja!!
  Njutning!
  Fniss- Trodde också att orken skulle tryta av det späckade programmet vi hade på Österlen. Men vet du?! Dagarna hade precis motsatt effekt! Gav istället ny ork, inspiration & energi!;-)

  SvaraRadera
 9. Ojojoj, den perukbilden var en riktig höjdare! Så vackert!

  SvaraRadera
 10. ....och jag som tyckte att den första bilden är bland det bästa jag någonsin tagit....och INGEN annan tycker det;))!
  Kanske säger det något om mig....?/Anja

  SvaraRadera
 11. Den här tiden är lite magisk Anja. Precis som bilden i ditt växthus.

  SvaraRadera
 12. Nu har vi verkligen haft det fint ett tag. Hoppas vädret håller sig över helgen ;-)
  Tycker mig känna igen fisklådan vid din nya arbetsplats. Vad fint du fått till det.
  Bilderna på perukbusken ger habegär.
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera
 13. Underbara bilder som vanligt!!! Läste ditt inlägg om betongen som vittrade. Det finns datum märkning på viss betong. Jag har märkt att om man använder gammal betong, eller betong son har stått ett tag blir sämre. Betongen måste också blandas ordentligt annars kan det bli mer eller mindre beståndsdelar i den. Jag har sett detta fenomen genom erfarenhet så jag har inte läst det någonstans. Men jag gjuter flera hundra kilo betong varje år. Sparad betong vittrar. Som du förstår så har jag haft stora problem med vår blogg. Allt försvann. även min länklista, och du med den....lägger in dig på nytt.
  Kram Carina

  SvaraRadera
 14. Oh Anja, I love your new look! Beautiful!! There are so many spectacular photos in this post... the smoke bush close up in the light is stunning and what a lovely rest place on the way to the nursery. Your work space looks perfect. Kramar Carol

  SvaraRadera

Sidvisningar förra veckan