måndag 7 februari 2011

SVÅRT
ATT FÅ TILL DET


NÄR JAG  VILL ÄNDRA  BAKGRUNDSFÄRGEN  OCH HEADERN.
DET ÄR SANNERLIGEN INTE LÄTT. HAR HÅLLIT PÅ OCH VELAT MED FÄRGER HIT OCH DIT. INGET HAR ÄNNU KÄNTS SOM 'JAG'.
JAG LÅTER EN BAKGRUNDSFÄRG  VARA I NÅGRA TIMMAR INNAN JAG KOLLAR HUR DEN VERKAR OCH ÄNDRAR IGEN.
KANSKE TAR DET ETT PAR DA'R INNAN JAG ÄR KLAR, MEN VISST ÄR GRÖNT MIN FAVORITFÄRG....,


BAKGRUNDSFÄRGEN SOM JAG HADE TIDIGARE VAR MELLANMÖRKGRÅ. JAG HAR TRÖTTNAT PÅ DEN.

(OJ, VAD GLAD JAG SKULLE BLI OM JUST DU SKULLE HA LUST ATT TYCKA TILL....:)!....-
1) DET GAMLA GRÅA   2) NÅGON GRÖN NYANS   3) DEN SOM ÄR JUST NU 4) MÖRKARE
      5) LJUSARE  )6 ELLER KANSKE NEUTRAL VIT?)      

18 kommentarer:

 1. Hej Anja! Tycker alltid du har vackra och genomtänkta bilder i headern! :) Och jag tycker gärna till.. gillar grönt allra bäst. Oavsett nyans...
  Ha en finfin vecka!

  SvaraRadera
 2. Jag håller med dig om att det där inte är lätt. Det är ju inte bara bakgrundsfärgen utan även accentfärgerna som ska stämma...men framförallt ska bakgrunden göra det gröna (i bilderna) grönare....tycker jag ;))

  SvaraRadera
 3. ÅÅÅ jag tycker själv det är sååå svårt. kan tyvärr ej råda dig. Ha det fin fint i alla fall/Gela

  SvaraRadera
 4. Kära svärmor!
  Det där med färger på bloggen är ett kapitel för sig. Mitt tips är dock att undvik grönt för mycket av det vackra du delar med dig av är plåtat i det gröna! :)

  Tror att det fina du vill visa, kommer bättre till sin rätt med annan bakgrundsfärg! Men det är vad jag tror ;)

  Kram från oss på Jambacken och en svällande mage

  SvaraRadera
 5. Hej Anja!
  Du vill ha en färg som passar in på dig! Men då kan jag säga, så vackra färger finns inte!!! (Och om de verkligen fanns, så skulle de inte vara bloggsäkra!)
  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 6. Hej Anja
  Mycket vacker header igen!Jag för står fortfarande inte hur man gör när man designer sidan, det ända jag har lyckas med är att lägga in ett par bilder i högre fält, och det var inte meningen.

  SvaraRadera
 7. Jag gillar din header! Bakgrundsfärgen är också fin, brunt och grönt i de flesta nyanser är fint tycker jag. Samtidigt vet jag att somliga har svårt att läsa vit text mot mörk bakgrund, men detta var lättläst för mig i alla fall!
  Ha det gott!
  Christina

  SvaraRadera
 8. RUBEN!
  DU HAR DÅ LÄRT KÄNNA MIG VÄL ;))))!/ANJA

  SvaraRadera
 9. Den bruna du har valt här var väldigt vilsam för ögat. Annars är grönt min favorit också, men det kan ju hända att dina fantastiska bilder står fram bättre mot en annan bakgrundsfärg. Jag är själv nollad när det gäller att ändra sånt, får ta hjälp av min snälla tös.
  Lisa/Lisas trädgård

  SvaraRadera
 10. Yummy new caramel color Anja! Green and brown are great together. Your new header is stunning. I am trying to understand the meaning of Ruben's comment!! ;>)) Google translate can confuse. I enjoy the changes you make to your blog. Maybe I should try a new background too. Certainly brown is a perfect color for a garden blog. Lovely! I hope you enjoy the day and week! Kram Carol

  SvaraRadera
 11. Headern i sig är välgigt fint.Kan nog inte råda dig. Skulle behöva "se" det själv.Tycker faktisk att det ser bra ut men jag skulle inte ha tagit färgen i "Anja's Hill".I min smak för skarp mot dem fina bilderna.
  Ha det gott.
  Anje

  SvaraRadera
 12. Dina headers är alltid fina (får inte till det hur jag än försöker...). När det gäller bakgrundsfärg håller jag som du kanske gissar på den gamla grå som jag tycker bättre lyfter fram färgerna i dina foton och som inbjuder till annan textfäg dän vit som för mina ögon är ganska svårläst.
  Är begravd i bokslutsarbete och våndas över blanketter och skatteverkets obegripliga anvisningar. Suck.
  Kram/Laila

  SvaraRadera
 13. Hej Anja!

  Det där med färger är verkligen ett kapitel för sig.... Men ganska roligt att laborera med. Tycker färgen du har nu är varm men ändå med ett avtryck i sig. Grönt är verkligen fint det också, men det kan förstås finnas en risk att alla 'gröna' bilder inte kommer till sin rätt med en sån bakgrundsfärg. En bakgrundsfärg är ju tänkt ska lyfta det den är bakgrund till.

  Dina header är alltid fina.... vad är du inte är nöjd med där tro???????? :-)

  Lycka till!
  Kram
  Charlotte

  SvaraRadera
 14. Hej Anja! Här kommer en "röst" på 3) som det är nu. Jag gillar när grått (och brunt) går mot rosa. Det blir pastelligt men inte så "gulligt" som ren rosa. Caffe Latte (brunt/grått) kallas det visst för nu för tiden när färgen ser ut som om man har mjölk i den. Lingon & mjölk eller blåbär & mjölk finns ju också som färgangivelse. Möjligtvis ska du blanda lite mjölk i rubriken också!? Men den lyser fint så du kanske ska ha den så?
  Kram från ett regningt Täby och Eva Linnea

  SvaraRadera
 15. Bakgrundsfärgen ska ju vara en fond till dina bilder som ju är det viktigaste för dig att lyfta fram. Den färg du har nu är enligt mitt förmenande den absolut bästa. Den är vilsam för ögonen, den funkar ihop med texten och den konkurrerar inte med din foton. Låt den få representera jorden som är ursprunget till dina vackra växter!
  Kram Lena

  SvaraRadera
 16. Snälla, Söta, Rara Alla!

  1000 tack för ert engagemang i mitt lilla lyxproblem!
  Det verkar som om de flesta av er tycker att den nuvarande bakgrundsfärgen är OK och det tycker jag själv också. Jag tycker också att texten med en aning blått blir lättläst (dock inte för Laila. Tror du Laila att du ändå kan stå ut? Jag brukar inte trötta ut folk med överdrivet mycket text;))!)
  Anje tyckte att den giftgröna i headern konkurrerade med bilderna så att jag passade på att ändra den också.
  Nu är jag nöjd (tills jag tröttnar;)!)/Anja

  SvaraRadera
 17. Har suttit och gjort om mina bloggar jag också i dagarna så jag är välbekant med den typ av lyxproblem du dras med, been there done that som dom säger på utrikiska.

  Om jag var du och tyckte om grönt skulle jag har provat att ändrat bakgrundsfärgen och plockat upp någon av de blågröna nyanser du har i headern. Det är bra som det är, men du kan ju alltid testa om du inte känner dig helnöjd ännu.

  SvaraRadera
 18. Oj vad svårt att råda dig. Jag som har svårt att bestämma mig för hur jag ska ha det. Du får pröva olika färger så känner du säkert vad som passar dig.
  Ha det bra!!!

  SvaraRadera

Sidvisningar förra veckan