söndag 15 maj 2011

TRO  INGET ANNAT....
ÄN ATT SNIGLAR BÅDE ANVÄNDER FLITIGT OCH TRIVS MED GRUS!


DÅ OCH DÅ STÅR DET ATT  LÄSA I TRÄDGÅRDSTIDNINGAR ATT SNIGLAR UNDVIKER GRUS. UNDRAR PÅ VILKA GRUNDER MAN PÅSTÅR NÅGOT SÅDANT?
TVÄRTOM! SNIGLARNA SJÄLVA  'SÄGER' ATT DET VASSA GRUSET KITTLAR HÄRLIGT MOT MAGEN;)...OCH VÄXTERNA BJUDER OFTA  PLATTA ROSETTER TÄTT MOT GRUSGRUNDEN ELLER NÅGOT ANNAT LÅGT DÄR EN SNIGEL KAN GÖMMA OCH FÖRÖKA SIG I LUGN OCH RO EFTERSOM TIDNINGARNA SKRIVER ATT DE INTE FINNS DÄR....DESSUTOM ÄR SMÅ, SPÄDA  STENPARTIVÄXTER  LÄTTUGGADE DELIKATESSER FÖR SNIGLAR.
OCH DET ÄR INTE BARA SPANJOREN ELLER HYBRIDEN ELLER DEN SVENSKA SKOGSSNINGEL SOM GILLAR GRUSLANDSKAP I TRÄDGÅRDEN. DET FINNS MÅNGA SNÄCKOR SOM HAR HUNNIT BLI EN STOR SLÄKT INNAN JAG UPPTÄCKER DEM UNDER NÅGON FETBLADSVÄXT. DÄR HITTAR JAG ALLTID DE DÄR SMÅ,PLATTA, RUNDA, BRUNA  SNÄCKORNA.

11 kommentarer:

 1. Ja det är inte sant allt som skrivs.Har plockat massor med sniglar idag på morgonen.Och de trivs överallt även på gruset.Gunsan

  SvaraRadera
 2. Stämmer så bra det du skriver. Upptäckte det i Tråvad när vi fick den spanske dit att de verkligen gillade grusgångar. Här i byn har vi den inte ännu tack och lov!

  Ha det gott!
  Christer.

  SvaraRadera
 3. Ja, det kittlar visst dödskönt i kistan att få krypa över gruset och sedan kalasa med saftfyllda växter. GGGRRRRR!!!

  SvaraRadera
 4. Sniglar läser uppenbarligen inte trädgårdstidningar! Här finns alltid flest sniglar på grusvägarna i vår by! Det blir rena rama slakten när vi går en hundsväng efter ett regn eller en daggig morgon...
  God smak har de i alla fall eftersom de gillar dina läckra stenpartiväxter särskilt mycket...
  Kram

  SvaraRadera
 5. Nä sniglarna de är lite överallt tycker jag det finns nog inget ställe som är "snigelsäkert";( Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 6. Du tar så fina bilder, och har så fina växter dessutom så jag blir helt sjuk. Fast just snigeln är jag inte så avundsjuk på, hittade årets första idag.

  SvaraRadera
 7. Sniglar är några sluga rackare.....

  SvaraRadera
 8. Älskar alla dina bilder på fina växter och djur... siglar är dock inte de finaste... men de skall finnas dem med ;)

  SvaraRadera
 9. Hej Anja,gratulace v hokeji!!!!!!!!!!Stříbro je OK!!!!! Plži už vylezli je to zlé vše zničí salát květiny ach ,ach jo.ahoj Daja

  SvaraRadera
 10. Tack snälla du för dina underbara ord på min blogg! Blir så glad!
  Visst är det kul att det finns så många utbildningar nu för tiden men vet man inte vad man vill är det inte lätt. När jag skulle välja gymnasium visste jag inte alls vad jag ville (och det tror jag aldrig man riktigt kommer att veta heller) men tydligen blev det helt rätt och jag har vuxit som person med åren. Kul med teater. Allt kreativt är kul :)
  Bloggat har jag bara gjort i ungefär ett år men kul är det. Jag älskar att fotografera och då är bloggandet ett bra sätt att använda sina bilder till något och inte bara lagra dem på en hårddisk :) Kul att du gillar dem! Taaaaaack ännu en gång!

  SvaraRadera
 11. Och stenar gillar de, rotade runt i vår stenbunke i går för att hitta stenar till trädgården och där var sniglar, många sniglar, fast inga spanjorer för de har inte hittat hit ännu ( som tur är, men jag misstänker att det är en tidsfråga) kram Sophia

  SvaraRadera

Sidvisningar förra veckan