fredag 10 juni 2011

  EN SEDELÄRANDE HISTORIA MED LÅNG NÄSA FÖR MIG

 Jag har skrytit för alla som varit beredda att lyssna med ett halvt öra att jag väntar på en busslass trädgårdsbesökare som betyder något extra för mig. Visserligen har jag noterat att jag har alltid fått vänta väldigt länge på mailsvar, men vad 17 - Det ordnar sig, tänkte jag.

 Jag skulle bjuda på fika (på begäran) vid stranden - det enda stället där dryga 20 personer kan sitta och fika samtidigt. Den ligger ca 50 meter från vår tomt.  
Resenärerna skulle anlända med buss. Eftersom det inte finns någon  vändplats för så stort fordon på vår väg skulle de få parkera bussen ca en kilometer från oss och promenera resten av vägen. Maken erbjöd sig att köra skytteltrafik för dem som inte gillade att promenera.
Hela arrangemanget byggde på hyfsat väder med andra ord.
Men. Alla väderstationer som jag kollade igår lovade heldagsregn idag. Då skickade jag kontaktpersonen en förfrågan hur vi skulle göra....Jag har liksom ingen möjlighet att erbjuda  47 personer fik under tak....  . Hon har fortfarande inte hört av sig. Därför blir det inget.
Det blev med andra ord en konstig historia. Jag klarar inte att ta emot så stor grupp utan att få förbereda mig ordentlig. Kanske finns det andra som utan problem klarar att serva 47 personer i vilket väder som helst, 50 meter från trädgården. Jag gör det dock inte!
Jag är sårad och besviken. Jag saknar inte besökare i allmänhet - det har varit mer än vad jag nästan orkar med, men dessa var ju såå väntade. Mycket omtumlande upplevelse.

 Det sedelärande var att aldrig skryta i förväg (DEN historien borde jag ha lärt mig redan ....)
Det var idag jag upptäckte näsorna i lönnen... de har nästan samma färg som bladen. 
Wille och jag får gå och njuta av trädgården själva - den har aldrig varit så här i iordninggjord så här tidigt på sommaren!

20 kommentarer:

 1. Så tråkigt när det blir så där och man har glatt sej så och väntat.Men så dålig stil att inte höra av sej och berätta hur det blir.Så vackra näsorna är i lönnen och så fint flätad stammen är.Tröstekram.

  SvaraRadera
 2. Det låter jobbigt! Jag tror inte du är ensam om att inte kunna servera 47 personer kaffe i ösregn.. Njut av trädgården med Wille, fast det är förstås snopet och konstigt att inte höra av sig. kram Sophia

  SvaraRadera
 3. Tycker inte alls du är skrytig. Man måste väl få tala om en sådan här sak, utan att det räknas som skryt! Och inte behöver du vara rädd för att näsan skulle bli en lönn-näsa längre, det är bara på Pinoccio som näsan blir stor, men det var visst när han ljuger det! När han skröt, tror jag inte att det hände någonting alls (om han skröt alltså, vilket jag nog tror han kunde drista sig till ibland) ;-)

  Ha det gott, Anja!
  /Ruben

  SvaraRadera
 4. PS
  Ursäka presens imperfekt, presens imperfekt i en salig blandning.
  /R

  SvaraRadera
 5. Hejsan Anja!
  Usch och fy vilken dålig stil av kontaktpersonen att inte höra av sig ordentligt om hur det blir.
  Att ta emot trädgårdsbeök innebär stor förberedelse på alla plan för den som ska visa.
  Hoppas verkligen att du får en ordentlig ursäkt.

  Superläcker stam på lönnen och vilken vacker färg på bladen.
  Önskar dig en riktigt härlig dag!

  SvaraRadera
 6. Det var dårligt gjort tycker jag, vilken nesa. Så många till kaffe inne så måste man minst ha ett slott!! Det begriper väl alla. Själv hade jag traskat runt i din trädgård med paraply och bara njutit, oansett väder, kaffen kan jag dricka hemma :)

  SvaraRadera
 7. Konstig att inte höra ifrån sig,det måste ha blivit något missförstånd,det är väl självklart att man måste veta hur man skal göra med så många människor.
  Förstår du är besviken.
  kram

  SvaraRadera
 8. Kan bara instämma med tidigare kommentarer. Det är både konstigt och väldigt dåligt gjort. Ärligt talat så är inte många jag känner till som ens skulle orka göra sig besväret med så många gäster på en gång.

  Vi kanske kan komma och fika upp fikat du ordnat till dem och du får spendera lite tid med vår växande lilleman? ;)

  Kram Helene

  SvaraRadera
 9. Attans också. 47 pers under tak är ingen barnlek, det förstår jag verkligen att du inte fixar på så kort varsel. Men den där röda lönnen är sannerligen en sevärdhet! Det är gästerna som får skylla sig själva tycker jag. Njut nu ordentligt av din iordninggjorda trädgård!

  SvaraRadera
 10. Jag tycker det är dålig stil att de inte hört av sig, de måste ju förstå att en "vanlig" trädgårdsägare inte kan husera 47 besökare inomhus?? Du måste blivit besviken och lite arg kanske.... det hade jag blivit i alla fall :( Hoppas du nästa gång, får kontakt med en bättre arrangör. Tur att jag bara skall husera 11 personer på måndag ;) Kram ♥

  SvaraRadera
 11. Nää fy vad trist;( Det måste ju vara ett missförstånd på något sätt, inte beter man sig så annars? Förstår om du är besviken och sårad men de är ju DE som missar en fin trädgård hos en rar människa;)) Vilken underbar lönn, har du flätat den själv:) Ha en trevlig helg Anja och lägg detta tråkiga bakom dig/Monne

  SvaraRadera
 12. Så nonchalant - om kontaktpersonen läser din blogg hoppas jag att hon/han nu sitter med skammens blossande röda rosor på kinderna och dessutom får lite ont i magen över sin fadäs.

  Kramar Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 13. mon-jardin-en-ik10 juni 2011 21:26

  DEt var riktig dålig gjort av den person som hade hand om det här. Klart att man behöver förbereda sig när det kommer så många. Och sen inte höra av sig alls.Glöm det nu och njut av din vackra trädgård. Önskar dig en härlig pingsthelg.
  Anje

  SvaraRadera
 14. Jag blir så nöjd av att bara titta på din trädgård så här via bloggen...Jag, som bor så långt bort från dej, så jag inte kan ansluta mig till en bussresa ens till din fina trädgård...Vilka fina bilder, vilken vacker trädgård! Vad de missar vet de väl inte om...?!
  Lena

  SvaraRadera
 15. Men vilket sätt av de som skulle komma eller kanske mera den som var kontaktperson.De hade ju kunnat bara komma och vandra i din trädgård för där hade dom iallafall fått en underbar påfyllnad i hjärtat, genom att se allt det vackra.
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 16. Så dålig stil att inte höra av sig i god tid om de inte tänker komma. Det är ju slöseri med både din tid och pengar för fikat, oförskämt tycker jag. Tråkigt när man blir besviken på människor så där.

  Vad heter lönnen med de vackra näsorna? helt suveräna!

  Ha en bra dag och försök att skaka av dej besvikelsen, de är inte värda det.

  SvaraRadera
 17. Men... hur blev det nu egentligen? Jag måste vara trög för jag förstår inte riktigt..??

  Hur som helst så är din trädgård suveränt vacker, med eller utan kaffe!!!

  SvaraRadera
 18. Nä, va trist! Och dålig stil att inte kunna meddela dig i tid. Det är helt enkelt deras förlust...
  Din(a) lönn(ar) är helt ljuvlig(a)! För visst är det tre plantor? Och jag blir väldigt nyfiekn på vad det är för sort.
  Kramar till dig!

  SvaraRadera
 19. Usch, vad trist Anja! Men din trädgård och Lönnen ser helt betagande ut!
  Karin

  SvaraRadera
 20. Synd när det blir fnurror! Nä- vem har plats under tak för ca 50 pers.... i en privat trädgård?!
  Men du- gläds över övriga besökare!!;-) Jag önskar så jag någon gång får bli en av dessa!!!
  Vacker Lönn! (Lönnar??)

  SvaraRadera

Sidvisningar förra veckan