måndag 22 augusti 2011

NÄR ÄR DIN TRÄDGÅRD SOM VACKRAST?
- Nu, svarar jag,oavsett när trädgårdsjournalisten ställer frågan.

Nä. Nu ljuger jag. Tvärtom. Jag blir så osäker på vad man menar med en sådan fråga.
Just NU älskar jag när porslinsanemonen, klätterklockan, floxen, hortensiorna och m. fl.  blommar.
Jag svarar alltså:NU. Men, det skulle jag säga  i april också...


.

Men, det är klart att om man i huvudsak gillar t.ex. dagliljor eller pioner, då tycker man antagligen att trädgården är vackrast när just de blommar. 
   När är din trädgård vackrast? Hur är en vacker trädgård? Vore kul att veta vad just du tycker:)!12 kommentarer:

 1. Jag håller med dig, det är en fråga som absolut inte går att svara på. Just nu är det ju frodigt och mustigt och massor av starka kraftiga färger - men våren med sina skira färger och subtilare nyanser och späda grönska är ju också fantastisk!
  Fast det finns ju en årstid som det inte är så vackert: alltså under vintern!

  SvaraRadera
 2. Varje tid har ju sin charm. Tycker nog också att det är svårt att säga exakt...för allt blommar inte som tur är samtidigt:)Vad skulle vi då se fram emot!? Det är också en av tjusningarna med trädgård, att det ena avlöser det andra.
  Även vinter gillar jag. Tänk alla fina konturer det blir där ute av snön! En skön vilostund för planering inför nästa år. Fast den tiden kunde förstås vara något kortare:) Man är visst aldrig nöjd;)
  Ha det gott i din underbart fina trädgård!! Kram

  SvaraRadera
 3. olipa vaikea kysymys.
  Minusta puutahani on kaunis joka vuodenaikana jopa talvellakin kun on lunta.
  Jokaisella ajalla on oma viehätyksensä.
  Kaunista on sinullakin nyt.

  SvaraRadera
 4. Jag säger nog som du;) för det är ju en helt omöjlig fråga att svara på. Där emot kan jag kanske svara på när den är minst till sin fördel:)) Nämligen i mars. Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 5. mon-jardin-en-ik22 augusti 2011 18:37

  Som alla andra tycker jag som du. En omöjlig fråga att svara på.Alla årstider har sitt som är vackert.Så fntastisk fina bilder du visar av din augusti-trädgård.Jag tycker synd om min just nu. Det är igen väldig torrt och det är så vansinnigt varmt(37 grader)så växterna hänger och mår tydligen inte bra.Och ingen regn än.Tyvärr.
  Ha det bra
  Anje

  SvaraRadera
 6. Kuvista päätellen sinulla on kaunis puutarha, ainakin minun mielestäni. Vihreä ja täynnä yllätyksiä, kauniita kukkia ja kauniita esineitä. Se on kaunis jopa sateellakin. Tai sitten olet etevä kameranhoitaja ja löydät aina jotakin kaunista kuvattavaksi. Meidän puutarha on mielestäni kaunis jostakin kohdin mutta kovin harvoin koko puutarha ... Mutta voin nauttia niistä pienistäkin kohdista ja useinkin nautin enemmän vihreydestä kuin kukkien väreistä.

  SvaraRadera
 7. Ja jag skulle klart kunna svara så där halvt poetiskt att på morgonen när solen inte kommit över hustaket än och det är tyst och lugnt och jag kan strosa runt helst med kameran och se förändringarna från sist, då är min trädgård som vackrast.
  Annars får det bli på våren för den ger hopp och hösten för den ger lugn fast det var med ett svar som baserades på känslan inte skönheten genom ögat, svår fråga det där Anja.
  Kram

  SvaraRadera
 8. Om du tycker din är vackrast just nu förstår jag dej! Så mycket vackert, men det visar du ju oftast...
  Jag föredrar nog efter midsommar då rosorna o pionerna slår ut i full blom...Kanske? Eller då alla mina narcisser är i full blom...Kanske? Eller då perennrabatten står i full blom tillsammans med gräs o rosor...? Eller då körsbär o alla fruktträden blommar? Suck...SVÅRT att svara på!
  Kanske det är alla tider på året UTOM november, december,januari, februari o mars!?
  Må väl i din underbara trädgård!
  Lena

  SvaraRadera
 9. Jag tycker att det alltid finns något som gör att man tycker att det är vackrast just nu.....fast vintern är inte den vackraste tiden.
  Ha det bra ;)

  SvaraRadera
 10. Just nu säger jag nog nästan alltid,utom efter hällskurar och stormar för då är det inte vackert med alla nedslagna blommor och gräs.
  Ha det gott!!

  SvaraRadera
 11. Fantastiskt vacker hos dig! Jag tycker också om trädgården nu men bäst i piontid. Då är allt på väg fram. Hela sommaren är kvar att njuta av.
  Karin

  SvaraRadera
 12. Svår fråga, men som värst är min trädgård på sensommaren. Utblommad och överväxt, men så rensar man och höstfärgerna börjar komma och då blir trädgården som vackrast igen.
  Ha det bra!

  SvaraRadera

Sidvisningar förra veckan