lördag 10 september 2011

Trädgården skall behaga icke allenast av växter, utan av allt som förskönar tillvaron däri
(KLICKA PÅ BILDERNA)


Därför samlar jag allt möjligt till trädgården för kunna förhöja mysfaktorn bl. a. mörka höstkvällar...

                                        Ha det så gott - gott folk

32 kommentarer:

 1. Jag blir alldeles matt! Vad många vackra saker du har! Så snyggt arrangerat. Är det en näva på näst sista bilden? Ursöt! Vilken gosig katt! Jag har inte varit ute i trädgården idag, bara en snabbis och kollade om rosen William Morris hade slagit ut. Fy vilket trist väder vi har!!
  Kram från Maria

  SvaraRadera
 2. Kloka ord... snygga grejer du har i din trädgård, speciellt bordet med pyntet passar så fint. Missen är ju också en mysfaktorhöjare :-)

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 3. Kauniisti pyntattu pöytä.
  Meillä on vielä kasvihuone täynnä tomattia.
  oikein mukavaa pyhää sinulle ja Anderssille!

  SvaraRadera
 4. Att mysfaktorn är hög i din trädgård Anja, kan jag intyga! Sp smakfullt arrangerat in i minsta detalj.

  Vet du; nu är chilifrukterna vackert röda!
  Kram!

  SvaraRadera
 5. Mmmmm... så fint du har det Anja! Charmiga hörn och jag tror det hänt en hel del i din trädgård sedan jag var på besök. Funderar på: tar du in ditt pynt om vintern? Det är ju rätt fint om det står kvar ute, blir lite frostnypet när den tiden kommer - å andra sidan kan tingen frysa sönder?
  Åh... nu blev jag kär i din ros Burgundy Ice! Du får sluta visa skönheter! Jag vill ju bara ha :) och du vet ju att jag inte har gått om plats i min lilla täppa.
  Hade tänkt vara ute och trädgårderera idag - om nu åskan kan försvinna! Jag inte varit hemma på ett par helger och har försummat trädgården mycket i år, så det finns att göra.
  Just nu klurar jag på en häck/avgränsning någonstans - har ligusterplantor som skall flyttas och passar till häck men var?!?
  Ha en skön söndag Anja - kram ♥

  SvaraRadera
 6. Gott om plats stavas med o och inte å :)

  SvaraRadera
 7. Bästa myset sparade du ju till sist....gillar betongramen. Har du gjort den själv?
  Ha det bra :)

  SvaraRadera
 8. Jag igen :) Glömde jag skulle fråga om Hortensian - jag har ett par krukhortensia som jag provat att ha dels på friland och dels i kruka som vinterförvaras i källaren. De som är på friland fryser ju alltid ned - hur gör du med dina? Vinterförvaring inomhus? Mina vill inte blomma oavsett vad jag gör - jordförbättring? Har kanske slarvat med gödsling..... tänkte få lite tips av dig :)

  SvaraRadera
 9. Ja den mysiga saken på sista bilden den skulle jag inte ha något emot att ha i knät en ruggig dag.Och dina rostiga saker är helt i min smak.Trevlig helg.

  SvaraRadera
 10. Himla läckert, gillar speciellt din betongram...den har du gjort själv, va?
  Ryggen ska man bli kliade på! ;o)
  Ha en finfin söndag,
  Lydia

  SvaraRadera
 11. Åh så mycket snyggt du har! Säger som Lotta- tar du in allt pynt till vintern? Skulle vara kul att få se din trädgård irl. Kanske kan det bli av nästa år:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 12. Mycket vackert som ger ögonen något att vila på, det behöver vi nu.
  Ha det gott

  SvaraRadera
 13. Hejsan Ni ALLA!
  Många frågar om jag har gjort ramen själv: Det har jag. En kär trädgårdsvän, Birgitta i Glädjekällan 'sparkade' igång mig i somras och nu är jag fast i cementen;)))!
  Jag är nybörjare i pynt och cement och vet inte riktigt vad jag är beredd att lämna ute över vintern. Jag vill ju gärna ha det lite fint även på vintern.
  LOTTA!
  Mina krukodlade hortensior skall antingen ner i jorden senare i höst eller om de stttannar i kruka förvarar jag dem ljust och frostfritt.
  Rumshortensior bryr jag mig inte om att spara. Det finns så många nya fina sorter som är härdiga och otroligt vackra - inte minst senast från serien Endless Summer:'Twist and Shout' som har flata blomställningar i underbara färger.

  Åhh vad jag uppskattar frågor!/Anja

  SvaraRadera
 14. Ohh så härlig inspiration du ger.Jag har tänkt att vintern ska få bli en skapar vinter. Jag har massa plats i källaren och garaget där jag kan hållas med allt fix. Till våren har jag förhoppningsvis en del kul saker att pynta trädgården med;) Kram Fia.

  SvaraRadera
 15. mon-jardin-en-ik11 september 2011 09:45

  Så mycket vackert du visar.Verkligen ett ställe med hög mysfaktor. Tänker med vemod på min franska trädgård. I.o.m. jag inte är där vintertid ställer jag in allt med mys-faktor. Ganska roligt att få plocka fram igen på våren.Nu är det bara en balkong att ta hand om.
  sv:Vi brukar säga att här i Holland börjar semestern.Inga byfester,utflykter m.m.Här blir det theater.museum och concerter.
  ha en fin fortsatt söndag.
  Anje

  SvaraRadera
 16. Instämmer alla övriga. Mysfaktor är hög i din trädgård! Underbart bord med fina saker på...och Wille gör ju inte saken sämre;)
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 17. Hei Anja, fine bilder og flotte arrangementer! Hilsen Tone

  SvaraRadera
 18. mon-jardin-en-ik11 september 2011 14:51

  Pâte de Fruits är frukt och socker som man kokar länge. I Frankrike hittade jag något som heter Vitpris och det är ett medel med mycket pectin i. Man använder det til både sylt ,gelee och dem här godisen.I Sverige hade jag en dansk recept på godiset som man kokar till julbordet.Problemet är att jag inte kann komma på namnet av frukten. Men det är ett ganska hård, luddig päron.Vet inte om det går att göra godiset på björnbär om man inte kann använda det här Vitpris.
  Anje

  SvaraRadera
 19. Fina detaljer du har, vackert! Här består detaljerna för tillfället av tomma jordsäckar, överblivna plantor efter omflyttningar mm Inte så snyggt! (:D Men så småningom ska jag plocka fram inspirationen från din och andra bloggar och skapa små fina hörn. Tack för inspirationen så länge!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 20. Så jättefint och mysigt! Men mysigast, i särklass, var ju kissen, så klart! /Katarina

  SvaraRadera
 21. Tack för svar Anja :) De flesta jag har är nog rumshortensia och kanske ingen större ide att ta vara på dem..... får köpa någon härdig ur Endless S. istället.

  SvaraRadera
 22. En fråga till - rena rama frågestunden idag :) Elkrassen jag fick av dig står kvar i sin fina stora kruka - tror du jag vågar låta den stå ute under en buske i vinter eller skall jag förvara den i källaren?

  SvaraRadera
 23. LOTTA
  Vill du ha eldkrasse nästa år också så förvarar du den frostfritt. Plantera ut den i april om du vill slippa bära ut och in.

  SvaraRadera
 24. Hej igen Anja!
  Nej nej nej, jag köper absolut ingen ny buxbom, det tror jag man ska akta sig för nu! På bilderna är det japansk järnek och myrtentry! Ganska buxbomslika, eller hur?
  Hälsningar
  Katarina

  SvaraRadera
 25. Så mycket vackert hos dig, inte minst 'Burgundy Ice' i förra inlägget, varför har jag inte den?
  Kram

  SvaraRadera
 26. Ja du Anja! du har verkligen lyckats göra en trägård med mysfaktor. Det är en trädgård jag sent kommer att glömma, du har det så fantastiskt mysigt och överallt finns de en massa detaljer :) Kram Suss

  SvaraRadera
 27. Mys, mys, mys! Men just nu är det inte så mysigt i Täby (där jag bor) för regnet skvalar ner utanför fönstret. Rena rama hösten.
  En bra vecka önskar Eva Linnea

  SvaraRadera
 28. Hienot kuvat,kauniit vaasit:)

  SvaraRadera
 29. Hög mysfaktor på ALLT - bordet (ja, tack!), järnkorgen, lerkrusen, ramen, katten... Nu måste jag snart göra något åt vårt omysiga växthus, det lilla med stenmuren är ju praktiskt men - ja, praktiskt, punkt. Synd att det är så himla långt från Gbg till Fagerdala! Skulle behöva ditt "öga" här för att få syn på möjligheterna!
  Kram

  SvaraRadera
 30. Ja, du har det verkligen vackert där!! Tror till och med att jag såg skymten av en trälåda med fransk text;)
  Kram!

  SvaraRadera
 31. Ahh, jag blir verkligen behagad här, och mycket inspirerad inför kommande loppisar. Det blir nog att haka på släpet, för ett skrivbord inser jag nu saknas!
  Kram

  SvaraRadera
 32. Åhh, jösses sååå mycket vackert pynt du har i din trädgård. Snygga kombinationer mellan rost, trä, växter, ja, allt.

  SvaraRadera

Sidvisningar förra veckan