torsdag 6 oktober 2011

                                     


       PÅ TAL OM HÖSTKRUKOR 
                       OCH BOLLKRYSS....;)))!
    
Vi är olika och tycker  olika om vad som är vackert eller inte . Själv har jag aldrig haft en bollkryss och troligen kommer jag inte att skaffa någon heller - någonsin;)))! Men, fantasin flödar inte i gardencenters och växtutbudet är magert. Det trista är att ALLA HAR  DESSUTOM SAMMMA SORTIMENT!
Själv botaniserar jag gärna mellan olika bladbegonior och rydnadsgräs. Begoniorna tål inte frost så att när vädret blir kallare tar jag in dem i fönstert och gräset planterar jag i rabatten. Sedan hämtar jag  pyntmaterial från skogen  och från trädgården: kvistar, grenar, mossor, kottar, torra blomställningar mm.Till sist, men inte minst: En av mina duktiga medarbetare som jobbar utan anspråk på vare sig lönepåök eller semester....
;))))! 
  (GRATTIS TOMAS TRANSTRÖMER TILL ÅRETS NOBELPRIS I LITTERATUR!)

Ha det så gott - gott folk,
(och fortsätt att gilla era bollkryss om ni är så kroppade;)!)

Inspirationen till dagens inlägg fick jag av  Birgitta

19 kommentarer:

 1. Har lite hatkärlek till bollkryssen. Gillar formen och färgerna på dom, men ALLA har ju sådana. Hittade ett i en väldigt ovanlig färg för några år sen - och den följde naturligtvis med hem direkt. Men å andra sidan har ju ALLA ljung, cyklamen, gräs osv. också och det avskräcker mig ju inte!!

  SvaraRadera
 2. Gillar också att piffa upp krukorna med lite andra växter...t ex palettbladet är ju väldigt användbart.
  Kram Lydia

  SvaraRadera
 3. Ja, vad skall man skriva? Det behövs nog en Tranströmer till att ge ord åt din vackra komposition! Bra jobbat, och rutet (nästan), Anja!!!

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 4. Haha, jaa, jag tycker väl både och, själv använder jag dem sällan hemma, men oftare ute hos kunder, då de ger 'mycket pang för pengarna' i höstkrukorna och häller så länge, men jag förstår vad du menar! Ska sätta ihop något arr med lite blandat och gott med bara liiite bollX i, så får vi se vad som tycks (om jag nu vågar fota det)! :):):) Mia

  SvaraRadera
 5. Håller med.Visst vore det fint om det fanns lite mer att välja på den här tiden.Ha det gott

  SvaraRadera
 6. Anja ,pohádka ,krása. Daja

  SvaraRadera
 7. Moi Anja! Samaa mieltä, suunnilleen ... näin jossakin bollkryss (suomeksi?) joka oli joidenkin aika röyhyilevien viherkasvien keskellä ja se oli tosi kaunis, siitä hävisi se pallomainen muoto ja jäljelle jäi vain kukkien runsaus niiden toisten lehtien välissä. Meillä ei kyllä bollkryssiä löydy ... Ja nyt olemme melkein siivonneet koko pihan talvikuntoon, muutama ruukku täytyy vielä tyhjentää kompostiin. Nyt saa syksy tulla! Ja taitaakin tulla, tänään on satanut koko päivän.

  SvaraRadera
 8. Hm... Nå... Inte är jag älskare av "kryssen"... men det har hänt att jag haft en. En vinröd.... Inte i år dock.
  Sant att det är trist att det är så likartat utbud i plantskolorna. i höst-krukorna har det blivit Ljung här. I olika färger.
  Begonia var tidigare en förhatlig växt för mig. Förrut. Men man kan ju ändra sig!;-) I år har jag minsann ett antal så´na. Och gläds åt dem. Ännu!

  SvaraRadera
 9. Jag kan nog tänka mej både det ena och det andra (dock ingen bollkryssa i år) Gillar din kombination skarpt, har aldrig tänkt bladbegonia för höstkorgen, kanske få bli ändring på det till nästa år. Jättesnyggt! Dock dör de omedelbart när jag får in dem på fösterbrädan oavsett årstid, inget flyt där inte. Tack för inspirationen! (:D

  SvaraRadera
 10. Så fint med begoniorna....
  Ha det bra :)

  SvaraRadera
 11. Njae, inte är bollkryssen så rolig. Håller med dig om att plantskolans sortiment är enformigt. I mina höstkrukor finns revsuga (mörkbladig), alunrot och solhatt i år. Senare blir det något vintergrönt.
  Så vackra bilder du visar (som vanligt:)). Jag var påväg ut för att fota förut, men då började det ösregna..igen... så det fick bli ett inlägg om något helt annat.
  Ha det bra!
  Maria

  SvaraRadera
 12. mon-jardin-en-ik6 oktober 2011 20:16

  Även här har alla bollkryss. Jag tycker inte om dem och har dem aldrig. I Frankrike säljer man massor med bollkryss men då till allhelgonen. Alla kyrkogårder är då ett stort hav av bollkryss och då är det vackert.
  Mycket fina bilder,igen.
  Anje

  SvaraRadera
 13. Jag är och har troligen alltid varit "kärringen mot strömmen" för jag gillar bollkryss:))) fast det ska var de vita eller svagt rosa då. Fast jag kan ju inte vara ensam om att gilla dem eftersom det finns så många:) Fast det är klart många köper väl i ren desperation över att det inte FINNS något annat:) Jaja, huvudsaken är att man är nöjd själv och dina foton är ju väldigt läckra:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 14. Vackra bilder, och bollkryss trivs inte hos oss, blir så risiga. jag är nog mer en ljungmänniska som jag gärna arrangerar lite udda.
  Kram Pella

  SvaraRadera
 15. Sama täällä. En osta valmiita kukkalaitteita.
  Täytyy itsellä olla mielikuvitusta mitä laittaa koristeeksi ruukkuun.
  Kaunist olet laittanut ruukuun.
  Kaikkea hyvää sinulle!

  SvaraRadera
 16. Nja bollkryss ligger inte mitt hjärta så varmt, däremot din första bild sånt kan jag gå igång på:)
  Ha det gott!!

  SvaraRadera
 17. Gillar både och,men veteligen har jag aldrig köpt hem bollkryss. Kanske är för snål,hihi. 100 kr för en boll som bara står en kort tid;) Visst är det underbart att plocka från naturen till höstdekorationerna. Härligt, Kram/Fia.

  SvaraRadera