måndag 7 november 2011

         EN TACKAR OCH TAR EMOT!
Vilket väder!Vindstilla, sol och ca 10 grader - den 7 november!
Nog måste jag säga att lite har en blivit kompenserad under den sista tiden för den usla sensommaren och hösten.


En högväxt aster på 1,3 meter som jag planterade för 14 år sedan. Namnet har försvunnit - om det ens har funnits från början. Den har aldrig varit så vacker som i höst. Mild höst är tydligen något den gillar. Märkligt nog har den ingen bladmögel i år - annars brukar den angripas lätt.
En söt aster med små vita blommor med röd mitt. Pigg och kaxig!
Några rosor som jag odlar i krukor får flytta in i källarvärmen nu. Jag klipper bort alla blommorna och har dem naturligtvis som snittblommor.
Chilen, Capsicum  'Jalapeño' är den jag odlar alltid. Nu försöker jag övervintra tre krukor. Om du tittar noga på knopparna ser du att vita flygare försöker lägga an plantan. Men, jag gör den villfrestelsen kort. Med en bommulltuss doppad i kallt vatten tvättar jag bort dem.  För så här små angrepp räcker det med bara vatten. Man får även se efter under bladen. Men jag tar en titt minst en gång i veckan. De där vita flygare är riktigt envisa rackare om de får 'fot'fäste!            Ha det så gott – Gott Folk !
                                  /Anja

15 kommentarer:

 1. Ja, astrar är verkligen höjdare så här års.
  Hälsningar
  Eva

  SvaraRadera
 2. Du på tal om Chili. Går den klippa ner som man gör med Pelargonerna? Min enda ser ut att kunna bli väldigt fin och såklart fler om man gör det. Men har aldrig tidigare haft Chili plantor så har ingen aning;) Vet du? Kram/Fia.

  SvaraRadera
 3. Alla på fastlandet pratar om den milda senhösten och den dåliga sensommaren och tidiga hösten!?
  Vi hade en mycket bra sommar, men sen kom det 2 veckor i september med ganska mycket regn. Men den här senhösten är precis likadan som förra året - med den skillnaden att då hade vi nästan en liten badsjö mitt på gräsmattan på baksidan. Alltså var den perioden mycket regnigare, det är den enda skillnaden. Efter det kom det dock snö redan i mitten på den här månaden, hoppas det inte gör det i år!

  SvaraRadera
 4. Åh vilka fina astrar:) Mina höga är mer åt det rosa hållet. Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 5. Den första höga aster var fin.Härlig färg.Tur det finns lite sådana blommor som bara håller på tills kylan sätter stopp.Förresten har du sol?Vi har inte sett solen på jag vet inte hur länge.Bara grått och dis.Ha det gott.

  SvaraRadera
 6. Tänk att det räcker med så lite som en bomullstuss och vatten...Har du liknande tips när det gäller mjöldagg?
  / Hälsningar, Karla.

  SvaraRadera
 7. Så söta astrar du har. Jag har inte riktigt fastnat för dem, men dina fina bilder får mig att inse att de ÄR fina. Vita flygare är ena riktiga uschlingar! På dem bara:-)).
  Kram Maria

  SvaraRadera
 8. Visst behövde vi lite kompensation....
  Ha det bra :)

  SvaraRadera
 9. Jag trodde nästan inte mina ögon när jag tittade på termometern på Söndagsmorgonen . plus 8 grader kl 10. Otroligt.
  Grått och blåsigt ,mycket dis men vad gör väl det när vintern dröjer.:o)))

  Ha en fin start på veckan

  SvaraRadera
 10. Ihanan värisiä Syysastereia sinulla.
  Ihanan syksy.
  Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle!♥

  SvaraRadera
 11. Żeby pogoda pozwoliła Ci się nimi długo cieszyć. Pozdrawiam

  SvaraRadera
 12. Anja, já molice stříkám vyluh z tabáku....možná pomůže Daja

  SvaraRadera
 13. summer stays in your flowers...

  SvaraRadera
 14. Ja, det är allt skönt med den milda hösten, det enda är att jag aldrig blir klar med trädgården.. men skönt är det! (:D Verkar som om det ska bli lite kallar i nästa vecka, runt nollan. Fina aster du visar, ja de har verkligen fått komma till sin rätt denna höst/vinter. Ha det gott!

  SvaraRadera
 15. Our weather this year was crazy and depressing. The gardens did horrible until early fall when all of my flowers perked up. Too late for my vegetable garden though. Now we are having cold weather. Oh who knows what winter will bring!
  Take Care,
  Ulrike

  SvaraRadera

Sidvisningar förra veckan