lördag 11 februari 2012

Bloggarens funderingar
En del av Er som trädgårdsbloggar uppmärksammar nya 
följare på bloggen, vilket är förstås väldigt trevligt.
Själv har jag inte gjort det, men fom nu tänker jag också göra så! Så klart är det  trevligt att känna sig välkommen
och inte ignorerad.
När jag tittar på mina följare ser jag att någon har fått nog.Det känns tråkigt, framför allt att inte veta varför.


Bloggen är ju också ett mötesrum och utan dess kommunikation,  kommentarerna,  skulle det kännas väldigt ödsligt att blogga. Har funderat lite om jag skulle svara alla som kommenterar, men jag tror inte att folk tittar tillbaka och kollar om jag har svarat. Dock svarar jag ibland utan att ha en aning om mitt svar betyder något.
Jag njuter av att surfa runt i andras bloggar och försöker kommentera i mån av tid (och fantasi).Oftast blir det att jag prioriterar dem som själva har lämnat kommentar.
Facebook har inte riktigt blivit min grej, men jag försöker komma ihåg att ta en titt då och då.


På sista tiden har jag pysslat lite med en blogg i bloggen, som finns näst högst i högerspalten.Där vill jag beskriva lite mer systematiskt trädgårdsrummen, dess träd och buskar och större rabatter.Men framför allt vill jag ge helhetsbilder.
Inte vet jag riktigt i skrivandes stund hur jag gör med växtförteckning. Dock försöker jag få ihop till en sådan när det gäller växterna på Berget. Har redan börjat lägga in bilder på enskilda växter.
Alltså! Allt är under arbete och kommer inte att vara klar förrän om ett år:)! Jag uppdaterar rätt ofta så att om Du tycker att det vore något att kolla då och då så hoppas jag att du hittar något nytt.Det vore förstås roligt för mig om någon skulle finna mina rum lite underhållande ;)!.


                      Vad jag längtar till växthussäsongen!
                             
                            Ha det got - Gott Folk!
ps
Inom rimlig framtid skall även jag ha en utlottning av växter.
Det blir då tre som kan vinna.
Återkommer senare:)!
                                               ds 


                          
Kära Bloggvänner! Just nu är  jag dålig på att vara kommunikativ. Jag har drabbats av läskig hosta och hög feber. Har inte varit så här sjuk i hela mitt vuxna liv.Önskar Er Alla  
en trevlig helg. Jag kommenterar era bloggar i mån av ork.

23 kommentarer:

 1. Vilken tur att du berättar om dina inlägg ang. trädgårdens rum.
  Att du har en vacker trädgård har ja förstått för länge sedan.
  Men...... efter att ha sett din 'nya' blogg med fler bilder från trädgårdens alla rum kan jag bara finna ord som .....Sagolikt! Fantastiskt! Smakfullt! Njutbart! Helt Underbart!

  SvaraRadera
 2. Men, åh, vad fint skrivet, Anja! Intressant, jag har också funderat på det där hur olika bloggare gör på olika sätt och du förklarar det så bra! Jag måste nog fundera lite själv, mest brukar jag kommentera efter kommentarerna och på 'kommentatorns' blogg. Det ska bli väldigt spännande att gå runt i de olika rummen i din trädgård! Ha en fortsatt fin helg! :) Mia

  SvaraRadera
 3. Jag skulle inte vilja vara utan din blogg Anja! Alltid trevliga tips på pynt, vackra stileben och fina trädgårdsrum och växter.
  Tror du inte att de som "försvunnit" gör det av tidsbrist eller för att bloggarna krånglade ett tag och det inte gick att kommentera?
  Det här med utlottning har jag funderat av och till på, jag skulle vilja hitta ett sätt att premiera de som ofta skriver och min avsikt är kanske mindre att fiska läsare som kanske går in som följare just för utlottningen och sen aldrig mer.
  Tills jag vet hur jag vill förhålla mej till det försöker jag motstå alla era frestande lotterbjudande (:D
  Ha en härlig helg!
  Blomkärringen

  SvaraRadera
 4. Hej! Bra skrivet, jag har också funderat på de här sakerna! Tycker det är svårt att veta var man ska svara på frågor då man inte vet om frågeställaren kommer tillbaka för att kolla efter svar! Jag har också märkt att det händer att någon följare försvinner utan att man vet vad det beror på, inte så mycket man kan göra åt det:)
  Så bra att du tipsade om din andra blogg! Din trädgård är otroligt vacker och vilket härligt växthus du har! Du har skapat en fantastiskt fin trädgård!
  Ha en trevlig helg!
  Margot

  SvaraRadera
 5. Oj, jag var säker på att jag var föjare av din blogg sen flera år... så kan det gå. Kul med dina hagerum, jag ska kika inom nu direkt :)

  SvaraRadera
 6. Nu såg jag med dina rum, perfekt översikt och jag känner mig ännu mer övertygad om att jag måste komma upp och se din trädgård när du visar upp den.
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
 7. BÄSTA BLOMKÄRRINGEN
  När det väl bli dags för lotteriet gäller bara en lott per person. Det enda som krävs är en kommentar.

  Jag vill inte heller att man måste länka hit och dit eller bli följare för att få ytterligare lotter.Men vi är olika och var och en gör som den vill naturligtvis. Om någon skulle vilja ändå bli följare så blir det ingen extra lott, men ett stort tack i nästkommande inlägg ;)))! Jag inser att det inte verkar så upphetsande, men så kommer jag att göra.
  DOCK ÄR VI INTE DÄR ÄN - DET DRÖJER TILL LITE BEHAGLIGARE TEMPERATURER;)!

  SvaraRadera
 8. Ja hej--jag har funderat i samma banor som dig..kommentarer är kul, och ibland är de få i bland många..jag följer gärna blomsterbloggar för att jag älskar blommor, förut hade jag trädgård och drömmer om en ny..och jag undrar också, om man ska svara, OM mina bloggvänner går tillbaka och läser svaren..jag har några som alltid svarar, och dit går man ju tillbaka..Dina blomsterbilder gillar jag//Karina

  SvaraRadera
 9. Nu såg jag din andra blogg, och den skall jag titta in till oxå :) Jag är ju en periodare vad gäller att läsa och kommentera, för i vardagen hinner jag inte med, men så kommer helgen och då är det roligt och trivsamt att sitta i lugn och ro och läsa vad andra pysslar och donar med.
  Om någon frågar något hos mig, brukar jag svara med en kommentar i resp person blogg, ofta ställer jag frågor men så... hrmpf.. så glömmer jag att återvända till bloggen för att läsa svaret, och blir glad när någon svarar på min fråga, med en kommentar i min blogg.

  Ja jisses vad man längtar nu!! Handlade loss på blomsterlandet idag, allt bara för denna längtan!! Men det ser ut att bli mildare nu, så även jag kan ta mig ut till lilla växthuset och dona där lite.

  Ha det allra bäst Anja ♥

  SvaraRadera
 10. Ja hur ska man göra? svara eller inte svara, Hm?!?! brukar svara på den andras blogg om det är en direkt fråga annars brukar jag ju inte svara för tror inte heller att andra går tillbaka :) men vet några som gör det och då brukar jag gå tillbaka o kolla på deras kommentarer om jag skrivit något hos dem :) Kram Suss

  SvaraRadera
 11. Hej! Blir glad av att läsa dina betraktelser över dina vänner växterna!
  Lo

  SvaraRadera
 12. Vad bra att du tog upp det om kommentarer, som ny fattar jag ju ingenting. Trodde man skulle svara alla som lämnat kommentarer på sin egen blogg, men syrran som bloggar sa att det var väldigt ovanligt så då slutade jag. Jag går istället in och kommenterar andras bloggar för det är ju roligt och så vill man ju gärna att nån ska kika in till en själv också! Men från det ena till det andra så kikade jag in på din extra blogg, gud så fint och vad mycket stilleben...här kommer jag att kika runt länge! Ulrika

  SvaraRadera
 13. Visst är det svårt att "kommunicera" på rätt sätt. Själv brukar jag svara i mitt eget inläggs kommentarsfält på frågor eller, som nu, direkt hos bloggaren i deras senaste inlägg.

  Tack för att du ger mig hopp om Cinerarian. Jag ska försöka ta hand om henne och om hon överlever ska jag ta sticklingar och göra som du tipsade om. Dessutom känner jag att jag bara måste bli bättre på att ta hand om mina inomhusväxter och då kan jag lika gärna börja nu med fina C.

  Kram

  SvaraRadera
 14. Oi kun kaunista sinun puutarhahuoneessasi onkaan.
  Isot kuvat niin näkyy hyvin.
  Tulen kyllä käymään siellä.
  Kaikkea hyvää sinulle ja eiköhän tämä talvi kohta hellitä.

  SvaraRadera
 15. Vi verkar vara många som funderar på samma saker. Jag svara och kommentera om någon frågar på dens sida. Provade att ge en kommentar till alla som kommenterade hos mig förut på min sida...men det rann ut i sanden. Tycker dock att tex. Hannele som komenterar alla sina kommentarer är väldigt trevligt! Dit går jag alltid tillbaka och läser:)
  Ska bli härligt att gå in och titta i dina trädgårdsrum!!! Bra och tur att du info om den:)Vill verkligen inte missa något.
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 16. Kara Anja, If the translation is at all right, I think you are writing about welcoming new followers, when they join your blog? I have never done that either . . . not sure of the protocol. Answering comments is easier on blogger now with the reply buttons but I agree . . . I wonder if anyone comes back to read a reply. . . unless there is a question, of course. I am going to see your blog within the blog now. To let you know . . . I always delight in visiting you here in your enchanting garden/world. Kramar/Carol

  SvaraRadera
 17. Jag har tyvärr aldrig välkomnat nya följare, men det kanske man borde göra. Att dom blir följare innebär ju att de tycker att bloggen är intressant på något sätt.
  Krya på dig!
  Christina

  SvaraRadera
 18. Krya på dig Anja.
  Det där att vara följare har jag själv inte vågat mig på. Tror inte att tiden räcker till men visst är det trevligt och roligt när det finns läsare till det man skriver.
  Har ännu inte tittat in i dina olika rum via nätet men en vacker dag kommer jag.
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera
 19. Hej Anja
  Du har det nog vackert med snön i din trädgård nu.
  Att följare kommer och går,får man nog räkna med, det kan finnas så många orsaker till det.Det skulle vara svårt för dig att svara på alla inlägg,då du har så många.Jag har ju många besökare men ytters få skriver något, så det är enkelt att svara.
  ha det gott
  kram

  SvaraRadera
 20. Heisann - og kjære Anja!

  Jeg er ikke innom så ofte nå, har hundre tusen andre mer preserende oppgaver som venter for tiden, men gamle venner glemmer man da aldri likevel.
  Jeg har også fundert på hvorfor bloggere melder seg av følgeslista uten å i det hele tatt la oss få vite hvorfor. Litt feedback er alltid av det gode, men det er ikke godt å miste noen når det ikke gis noen forklaring. Kan man ikke bare stå på lista da til 'Dovre faller' !!!
  Ønsker deg alt godt på Valentines Kveld, med masse store og varme klemmer fra Bjørg Nina. Du har alltid en plass hos meg ♥

  SvaraRadera
 21. Jag har inte varit synlig på ett tag. Tyvärr är det så att jag har haft ganska mycket värk och inte orkat läsa på datorn, tabletterna gör mig lite snurrig alltså värre än vanligt. Men jag har inte glömt dig.
  Jag brukar allid läsa alla kommentarer jag får. Så visst betyder din kommentar något för mig.
  Krya på dig!!!! Jag hade något liknande förra året. Så ta det lugnt jag gjorde inte det och fick bittert erfara vad trötthet är.
  Vila ordentligt!!!!

  SvaraRadera
 22. Ja det är frågeställningar som vi alla brottas med tror jag.. i början välkomnade jag nya läsare men det har med tiden blivit svårare med tid. Men visst är det trevligt att bli välkomnad eller få svar på sina små funderingar. Jag har undrat lite nu det sista när jag ser att man kan svara på sina läsares kommentarer.. blir det någon slags tillbakakoppling till dem om man svarar under deras tro.. vore ju bekvämt och praktiskt. Just nu svarar jag på båda ställena om det är rena frågor eftersom jag inte vet hur det fungerar.. du kan ju kolla förresten själv om du får någon notis om att jag svarar på din fråga hos mig om stolarna.. jo jag ska måla dem vita och skvava på dem så de ser lite slitna ut.. =).. Önskar dig en bra helg o hoppas du är piggare nu..Kram

  SvaraRadera
 23. Kan inte annat än hålla med. Jag fortsätter att följa din underbara blogg även om jag inte kommenterar så ofta. Krya på dig och ha en fin helg! Kram Frida

  SvaraRadera

Sidvisningar förra veckan