söndag 29 april 2012

HEJ OCH VÄLKOMMEN
hälsar pensén,
trädgårdsaurikeln och
fjädersparris lite blygt 
till en korg med nya 'familjemedlemmar' även om de flesta hamnar någon annanstans än i krukor.
De heter: 
vitsippan 'Ble Eyes',även om hennes ögon är rosa så vitt jag kan se;)!,

snöjokvill, en liten,liten skönhet med rötter från Marocko,
vit nunneört som ingick i en mix av solida - sektionen. 
Även en otroligt vacker vintergröna'Atropurpurea' med ovanlig färg på blomman kunde jag inte motså.
Den tänker jag plantera i denna korg över sommaren så att den får klättra i handtagsbågen. (Har ni tänkt på att marktäckare med långa revor duger även bra som klättrare?)
Visst slank det med lite fler växter som t.ex. Pleione limprichtii, purpurjungfrusko som jag har försökt att få trivas tidigare men misslyckats. Efter att ha partat med odlaren Gerben  själv fick jag jättebra odlingstips! Få se om de funkar.
Det är ju detta som är den stora skillnaden att köpa växter hos en odlare som kan växterna och i de stora kedjorna där personalen i huvudsak är okunniga om sina produkter. 

Vill du också fylla en korg med  växter som är svåra att få tag i ? Min korg fyllde jag hos Gerbianska trädgården,som  finns i Råda säteriet och har även webbförsäljning.
Inspirationen till besöket gav Birgitta!


                                  Ha det gott!16 kommentarer:

 1. Härliga ovanliga växter! själv har jag spenderat några timmar på morgonen med att gå igenom vad jag ska ha för vårlökar i höst (det gäller att vara ute i god tid när man gör stor gruppbeställning), men nu måste jag ut och se vad som kommit upp av höstens plantering. Det bara "hoppar upp" i rabatterna nu när värmen har kommit.

  SvaraRadera
 2. Så många ovanliga och vackra växter där i din korg. Bara namnet snöjonkvill är ju som en dröm och sedan den undersköna blomman, ojoj.

  Kram

  SvaraRadera
 3. Näe, Anja, kukelurar du ihop med Gerben, nu blir jag avundsjuk!! ;-)
  Anemone 'Blue eyes' är min favorit. Vinkan har jag sett i real life, och den är riktigt fin. Vi har den vanliga blå, vilken inte heller är så dum, sam vinca mayor (som har tappat alla blad i vinter). Men den lever!!

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 4. Svårt att motstå Gerbens växter:) Väldigt många söta växter du lockar med:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 5. Det blir fint i korgen med dessa skönheter. Jag blir ganska ledsen när jag ser hur frosten har hållit hus här och nu i natt blev det ett otroligt oväder igen. En del har slagits sönder.Bara trist.
  Undrar om Johanna arriverar i morgon. Allt står färdig
  att ta hand om henne på bästa sätt.Håll tummarna att hon klarar den långa resa.
  Anje

  SvaraRadera
 6. Madam har shoppat loss, ser jag! Idel pärlor, många har jag aldrig hört talas om men skulle säkert falla för om jag träffade dem i verkligheten. Håller mig borta från plantskolor just nu eftersom besök på t.ex. Zetas alltid innebär en massa akut arbete i trädgården...
  När kommer dina besökare? Hur går det med allt styr?
  Kram

  SvaraRadera
 7. Ahhh, en snöjonkvill går ju inte av för hackor! Den var underbar.... liksom anemonen. Vincan kom jag över i höstas och jag ser en knopp på väg, även om den ser misstänkt felfärgad ut. Är den blå blir jag lätt galen!
  Ha det gott.

  SvaraRadera
 8. ÅÅ vilka fina fynd damen gjort!!!Jag har varit in på Gerbens sida hur många gånger som helst och dräglat:)Ska väl beställa tror jag också..
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 9. Det var en skikkelig godiskurv! Min Anemone nemorosa Blue Eye er helt hvit, så selv om den er vakker er jeg litt skuffet. Jeg vender meg vel med. Ha en fin hageuke!

  SvaraRadera
 10. Åhh tack för att jag får hälsa på fröken pensèe! Härliga växter du fått tag på, den där vitsippan ska jag nog ta och köpa, så söt!

  Ha en trevlig kväll/Ulrika

  SvaraRadera
 11. Gode billeder.
  En flot kurv med så mange smukke planter.
  Tak for kigget.
  Ha` en god dag.

  SvaraRadera
 12. Underbart :) de kommer bli snyggt Kram Suss

  SvaraRadera
 13. Åh.. så många annorlunda sorter, för mitt öga i alla fall.. =).. kommer att bli underbart är jag övertygad om i din plantering. Ha en fin vårvecka.. kram!

  SvaraRadera
 14. Underbara växter du har köpt. Javisst är det bra då man kan få hjälp av kunniga och Gerben både vet och kan.

  Har tittat som hastigast i nya AoT och vad får jag se om inte din trädgård.
  Helt, helt underbart och äntligen har tidningen hittat hem till dig.
  Ska lusläsa ikväll!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 15. Grattis till en fin artikel i AoT! Det var jättekul att se och läsa, och lite kände jag igen från bloggen också. Du kan verkligen vara stolt!
  Ha det gott! /Leena

  SvaraRadera
 16. Vilka härliga foton på olika växter du visar. Numera har jag bara fönsterbräden att odla på,så det blir mest orkidéer och blombuketter. Men jag kan verkligen njuta av vackra foton och blommor i naturen. Ha en bra helg!

  SvaraRadera

Sidvisningar förra veckan