lördag 30 juni 2012

NÄR SÖMNEN SVIKER
är det lätt att få tiden att gå under dessa ljusa timmar....
Att t.ex. pigga upp en trälåda med knopphandtag och 
inner'sula' av en gammal pilskärm. Dessa lådor köpte jag 5 för 100 - det kan de vara värda - kanske....De grånar snart av sig själva och då ökar deras attraktionskraft betydligt ;)!
Att se igenom bilder från igår, innan regenet, gör mig glad. Solvändornas solgiriga ansikten vänds åt ett och samma håll, medan fjällbrudens eleganta slöja gör sig bra i sällskapets glada färger.
Rätt växt på rätt plats är succé! Mitt gula penningblad gör ett underbart jobb åt mig: Den döljer bland det fulaste jag har - en vidrig ådra med oxiderad rostgegga och vatten. Det finns inget jag kan göra åt detta mer än att dölja det...Dessutom skiner den oavsett vad himlen erbjuder för väder.
Låga buskrosor planterar jag i rabatten och varje gång jag passerar känner jag en underbar doft...Det sägs att den som gillar gult är en positiv person - hoppas att det stämmer lite på mig.....
Nu är det högsommar. Rosorna börjar slå ut  t.o.m. hos mig även om de flesta är ännu i knoppstadiet.
Jag har njutit alldeles kopiöst av min sömnlösa sennatt - kanske vill sömnen komma nu, klockan 7. En timme kan jag nog unna mig i så fall!

9 kommentarer:

 1. Själv vaknar jag tidigt tidigt denna årstid. Njuter av tystnaden i trädgården, plockar lite smultron och har hela världen för mig själv ett par timmar innan alla vaknar. Gillar ditt lådpyssel och din penningblads-lösning. Finns inga dåliga växter - bara fel (eller rätt) placering. Kram.

  SvaraRadera
 2. Att sova är gott, men inte kan man ju sova bort tiden nu när det är sommar, det är min egen tröst när sömntimmarna nu minskat.
  Nej nu är det tid att njuta av sommarens ljusa nätter.
  Sova och blogga på allvar hinner man på vintern.
  Ha det fint!

  SvaraRadera
 3. Gillar lådan! Väl använd natt!
  Fick ett tips mot sömnlöshet som faktiskt funkar ganska bra: i stället för att gå upp eller ligga kvar och låta tankarna irra fokuserar man på sina kroppsdelar, börjar med tårna: stortån, nageln, leden, undersidan, tå för tå, sen trampdynan, hälen, vristen, smalbenet, vaden osv. Det är så tråkigt så man somnar!
  Kram/Laila

  SvaraRadera
 4. Hur skall man kunna veta vilka kommentarer DU betraktar som "artighetskommentarer"?

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 5. Svårt det där med komentarerna.Jag tycker det är roligt att få och att ge dem men klart att det ibland blir lite jobbigt,säkert den här årstiden.S
  Ha en fin helg.
  Anjeolvändorna har blommat över hos mig ,jag klippte ner dem en bit och nu kommer dem för andra gången.Jag älskar dem.

  SvaraRadera
 6. Du är ju en så positiv person, så gult passr dig alldeles utmärkt. I dag har jag planterat en vit rhododendron. Kommer du i håg när jag frågade dig om det? Det är nog två säsonger sen, och jag var nyinflyttad i Nöbbele. Visar snart på bloggen vilken sort.
  Sommarvarma hälsningar från Eva Linnea

  SvaraRadera
 7. Jag som har sett ditt gula penningblad kan intyga att det gör sig så bra, där det står!

  SvaraRadera
 8. Tack för senast. Har varit mer ute än vid datorn.
  Gult passar dig, positivt.
  Det blir en kort kommentar. Har en katt som är överallt, vill nog ha uppmärksamhet.
  Ha det gott!!!!!!!!!!!

  SvaraRadera
 9. Har du tagit bort kommentarerna? (Hittar inga under senaste inlägget.)
  Vill bara säga att det märks att du vaktar din Twist of LIme. Min är ynklig och snigelangripen. Fick en idé idag: sniglar gillar ju inte revsuga - funderar därför på att plantera mörkbladig revsuga runt min Twist. Vad tror du om det?

  SvaraRadera