måndag 11 juni 2012SPANSK RAMONDA, JAPANSK VIVA, BUKETTVIOL 'Molly Sandersson' 
eller något annat som kanske skulle passa?
Jag känner mig lite rastlös av att inte komma ut och jobba med något roligare än detta eviga snigelplockandet.
För att roa mig själv och kanske någon mer har jag en lottning av t.ex. växterna nedan. 
Tre vinnare utses. Ingen blir etta eller trea utan alla tre vinnare är värda lika mycket.
Gör så här:
 •  Lämna en kommentar om någon av bilderna nedan. Berätta varför du har valt att kommentera just den bilden.
En lott per person. Vinnaren får sedan välja någon växt från en av dessa  växtgrupper: 1) perenn rabattväxt 2) lundväxt eller 3) stenpartiväxt.

2
3
                                4
5


Dragning måndag den 18 juni klockan 16.
Hoppas att Du har lust att vara med - bara för skojs skull!
Dessutom har jag lust att utse den, i mitt tycke, bästa kommentaren! Hehhee! Det blir en subjektiv bedömning. Alltså fyra vinnare i slutändan.
           
        Med lekfulla hälsningar Anja18 kommentarer:

 1. Hej Anja!
  Visst är vädret ganska trist. Och sniglarna trivs - tyvärr!

  Jag måste kommentera den sista bilden för det är något så älskligt med de klockformade blommorna. De går rakt in i hjärtat.

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Hej Anja!

  Jag väljer att kommentera bild nr. 1. En klarare färg på blommor har jag nog aldrig sett. Vackert!

  Visst blir man trött på dessa förbaskade sniglar! Otroligt vilka skador dessa små kryp kan åstadkomma. Jag är på snigeljakt varje morgon och kväll, men det känns ibland som en hopplös kamp.

  Hoppas du får en trevlig kväll!

  SvaraRadera
 3. Den första bilden! Ingen aning om varför dock! Det där med sniglar är ingen höjdare. Jag har (än så länge) tur för jag har väääldigt få av de små slemmiga sakerna. De håller till på komposten och är lätta att hitta med saxen! Chop Chop!

  Huvva, vad elakt det lät... ;)

  Kram!

  SvaraRadera
 4. Rolig tävling du fixar, som jag "bara måste" vara med i.
  2) Svarta som nätterna!
  Urläckra violer som skulle passa ihop med de svarta aklejorna och svarta stockrosorna som jag har köpt frön till i år. De kommer att komma i "fint" sällskap i min trädgård om jag vinner dem.
  Kram från Eva Linnea.

  SvaraRadera
 5. Jag skäms, men jag måste dessvärre erkänna min avgrundsjupa okunskap: Jag har aldrig varken sett eller hört talas om den spanska ramondan förr.
  Men vilken tjusig blåklädd dam! Tack för bekantskapen, nu ska jag googla henne och ta reda på mer. Det skulle vara kul att kunna presentera henne för min spanska tvåbenta familj.

  SvaraRadera
 6. Tant Grön!
  Absolut inget att skämmas för. Det finns så många växter i världen och de flesta är okända för mig också.
  /Anja

  SvaraRadera
 7. Den sista bilden här med. För att jag blev kär när jag hälsade på dig och såg den. Jag som har hela berg fulla av ljung trodde aldrig jag skulle vilja odla det...

  SvaraRadera
 8. Nr4, vilken bild! Blomman på bilden är fångad som ett riktigt blomsterporträtt! Jag nästan känner hur den pratar med mig, -snälla ta med mig hem! Det hade den sagt om den stod där på plantskolan.

  SvaraRadera
 9. Nr 2 Svarta Molly.
  ...är som katten i natten, svår att upptäcka,men avslöjar sig med de gula ögonen. Väl upptäckt är hon en särling bland blondinerna. En.... vill gärna ha eller rättare sagt fler.

  SvaraRadera
 10. Jag gillar ju violer i alla de former så svarta Molly är hjärtligt välkommen att flytta in här hos mig. Jag kan bl a erbjuda trevliga grannar - färgstarka personligheter som matchar damen - och jämn tillgång på näring och vatten. Jordmånen är mycket god och växtzonen behagliga 0-1. Likaså har skönhetssalongen öppet varje dag då alla blommor blir ansade och plockade... Svarta Molly kommer alltså att få ett mycket lyckligt blomsterliv här hos mig om hon väljer att flytta in.

  Kram

  SvaraRadera
 11. Jag väljer att kommentera den första bilden.
  En liten växt men en stor skönhet.Färgen får mitt hjärta att slå några extra slag .Kram.

  SvaraRadera
 12. Välkommen som följare till min trädgårdsblogg. Trevligt att ha dig där! Kram från Eva Linnea

  SvaraRadera
 13. Fått fundera en stund och beslutar mig för att välja den första bilden, Spansk Ramonda.
  En liten vacker växt med en härlig färg på blommorna. Bladen är fantastiskt fina med sin mörka gröna färg och djupa veck.

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 14. Skönheten på bild nr.4 Skulle göra skillnad i min nya trädgård som gapar tom efter vackara växter. Planer på nya ideer och rabatter ramlar ständigt ner ...hinner bara inte gräva;)
  Ha en skön dag Anja!

  SvaraRadera
 15. Ingen rusning precis...;)))!

  Ang. min lilla utlottning: De växter jag visar i inlägget är bara ett litet urval av de som kan bli aktuella som vinster. När jag vet vem vilka som är bland de fyra presenterar jag lite fler växter som man kan välja mellan.
  /Anja

  SvaraRadera
 16. Hej!
  Jag gillar bild nr.4, skulle passa såå bra i mitt rosa land som är under uppbyggnad.Var på STAs trädg.runda 6 juni. En trädgård hade dessa i många nyanser men plantor till försäljning var tyvärr slut. Hoppas på tur hos dig.

  Annika A

  SvaraRadera
 17. Hej. Jag väljer att kommentera den första blomman, som med sina knallblå blommor ger mig en färgchock. Jag måste sätta mig ner, vilken underbar växt. Kanske inte härdig för det hårda klimatets trädgård hos oss här i norr?
  Ha det fint.

  Ps. Här i norr behöver vi inte plocka sniglar.De har väl inte hunnit krypa så långt norrut än, men å andra sidan har vi mygg.
  Min enda tröst i myggplågan är ju att de inte äter på våra växter.

  SvaraRadera
 18. Tänk om jag skulle vinna vackra Molly, då skulle jag minsann bli jolly! Nä, fy vad dåligt, hoppas jag får vara med i utlottningen ändå!
  Hälsningar
  Katarina

  SvaraRadera