söndag 29 juli 2012





-VAD GÖR DU UPPE SÅ TIDIGT?
                -Njuter av trädgården så klart!
-Vad du ser glad ut! - Självklart! Jag har fått en fantastisk järnställning till mitt jättegräs och ett paket med fint innehåll:)!
                (Du vet väl att om du klickar på bilderna blir de betydligt behagligare att titta på)
Påfallande ofta, även en  solfattig sommar, är det sol mellan 5-8 på morgon. Jag njuter alldeles otroligt av morgonstunden i trädgården! Allt som för tillfället ser lite fint ut fångar mitt intresse. I lugn och ro kan jag njuta av det jag skapat. Jag har en makalös blick för det som för tillfället är lite fint istället för det andra...;)))! Har du lust att följa med i några av de fångade ögonblicken?

Adalminas krona ur sagan av Z. Topelius Adalminas pärla.

Fyrbandad blombock, nyttodjur

Och, de goda, guld värda, relationerna man skaffar via bloggen är inte dygnsberoende;)))!
En djup tacksamhet för vänner som stöttar och delar ens passion för trädgården!
Birgittas make Sune i Glädjekällan har svetsat och donat med en fantastisk ställning till min elefantmiscantus. Nu behöver jag inte oroa mig för vindar och slagregn!
Detalj  som visar att jag kan dela denna jättecirkel!
Tack Sune och Birgitta!
Och sist men absolut inte minst: Berit i My rented garden
som skickar, bara 'så där' åtråvärda växter ur sin rika växtrepertoar! Åh, vad det värmer!
Tack Berit!
Tack för att du tittade in!

17 kommentarer:

  1. Det är väl jag som ska tacka för titten.Det är så vackert hos dig och så fint med vänner som tänker på dig.
    Ha en bra söndag.
    Anje

    SvaraRadera
  2. nydelige detaljer! og kjempefint stativ ))

    SvaraRadera
  3. Så många givmilda människor det finns ändå.Förstår att du blir glad.Bilderna på dina fina stunder är så fina.Har och så märkt att det är soligt tidigt på morgonen.Tyvärr så är jag ingen morgonmänniska.Gillar att ligga och dra mig.MVH

    SvaraRadera
    Svar
    1. Materialkostnaderna stod jag för - som sig bör :)!

      Radera
  4. kiitos Anja tästä ihanasta aamukierroksesta.
    Kyllä silmä pepäsi näitä ihania kukkia katsellessa.
    Hyvää pyhäpäivää

    SvaraRadera
  5. Vilken superbra ställning, jag blir inspirerad och får nog försöka svetsa något liknande till mina jättevädd, kransveronikorna hade behövt sådana med, men dom är för många.

    SvaraRadera
  6. Vilken fin ställning. Jag önskar att jag hade en svets och visste hur man använde den. Man skulle kunna göra hur mycket som helst och det blir ju så mycket billigare än att köpa de färdiga. Den största fördelen är att man kan få de precis som man vill ha det.
    / Sylvia

    SvaraRadera
  7. Hej igen! Jag vill meddela dej att läser dina inlägg gör jag oftast varje kväll. Men att kommentera blir det inte så mycket tid över till...De ynka dagarna, som vi hade sol o värme ville man ju ta tillvara på. Men idag är ordningen återställd, ösregn. Så jag tittar in på lite bloggar. Underbara bilder - I SOL - på många av dem, verkar det(?)Vilket fint stöd till Elefantgräset! Har faktiskt en händig man, men tid o inspiration saknas där!
    Lyckliga du, som har krolliljor, som blommar!
    ha det gott! Kram Lena

    SvaraRadera
  8. Håller med dig om att det är underbart i trädgården tidigt på morgonen:) Alldeles magiskt. Vilket fint stöd Sune har gjort till dig! Ha det gott/Monne

    SvaraRadera
  9. Jaga håller med dig om det där med solen på morgonen...Nu kanske jag inte är ute klockan 5 men runt 7 sådär! Jag har kommit över en svets som står i garaget och väntar på att användas. Kan absolut inte svetsa men det borde man kunna lära sig!? Problemet är nästan alltid , tid. Vore perfekt att låta en Sune göra efter önskemål men en Sune finns inte här.. tyvärr ;)

    Må gott och ha en bra vecka!

    SvaraRadera
  10. Vilken underbar ställning! Jättesnygg!! Likaså var den där höga rostiga (?) krukan på 5:e bilden - helt i min smak!
    I år "vågar" jag faktiskt inte be min gubbe att göra mer i trädgården. Han, som tidigare aldrig gjorde något som inte hade med måla (för det gillar han) att göra, han rensar ogräs, han gräver, han kör ut sten och barkmull - och han lägger på den utan att jag behöver stå bredvid och tala om hur och var! Så nu när det har lugnat ner sig lite med jobben där ute, nu ska han bara få leka med sin "nya" leksak - alltså en gammal traktor som ska renoveras. Fast han blir nog tvungen att hjälpa mig lite inför den 12:e.....

    SvaraRadera
  11. "Morgenstund har gull i munn" säger vi i mitt hemland (man kanske säger så i Sverige också?) och det är verkligen sant! Jag är också morgonpigg och går dagliga morgonrundor i trädgården. Jag njuter alltid när jag vistas i min trädgård, men tidiga morgnar och sena kvällar njuter jag lite extra. Det är något med ljuset, ljuden och alla dofter......

    SvaraRadera
  12. Hej Anja,
    med glädje tittar jag in hos dig!
    Stödet ser bara så fint ut och visst är det trevligt med alla härliga bloggvänner.
    Kram

    SvaraRadera
  13. Vilka guldkorn du har att glädjas åt Anja! Morgonstund i trädgården.... vet precis vad du menar, jag är själv morgonpigg av naturen och nu när jag är ledig, går jag ut i trädgården i morgonrock (ingen annan är vaken och ser mig :), och njuter av just det där speciella som bara en tidig sommarmorgon ger - fast jag ser att du har mycket mer att njuta av, än jag, men jag har en fin ros :) tack för tipset om att fråga Katarina, skall göra det för jag är lite nyfiken.

    Jodå, vi tajmde in 3 fina soldagar när vi var ute med båten, fick riktiga strandhugg och en fin bränna - jag älskar ju solen :) men vi hade ruskväder i början och på ett sätt mysigt, för vi låg i var sin koj - johanna var med - och läste böcker - total avkoppling! så nu känner jag att energin är tillbaka, lusten att fixa och dona, och har med mig färgburkar till stugan och skall måla om lite - de dagar det är regn :)

    Ha det bäst Anja, kram ♥

    SvaraRadera
  14. ... som jag stavar, *tajmade* skall det stå. Och du - så smart med stödet för Miskantus:en!!!! Jag har stöd av bockade armeringspinnar liggandes, och skall när jag kommer hem, sätta ett kring min miskantus med!!!! Guld värt med bloggvänner :)

    SvaraRadera
  15. NÄÄ jag är defensivt inte en morgonmänniska..
    Så kul att de gladde dig, för det var meningen det:) så fint stöd Sune gjort till dig...liite avunds, men jag har tänkt lära mig svetsa i vinter.
    Ha en underbar dag!!

    SvaraRadera
  16. Så trevligt att få följa med dig under tidig morgon i din trädgård.
    Ljuvliga bilder!
    Föll som en fura för sista bilden... helt underbar!

    Ang. din undran över tiden från sådd till blomma av Liljor.
    Då det gäller krolliljor har det varierar mellan 4-6 år. Lilium regale blommar på kort stjälk redan på det tredje året för att nå den slutliga höjden efter ca. 5år.

    Snyggt stöd och trevligt växtpaket.

    Ha det bäst!

    SvaraRadera