lördag 25 augusti 2012          HELIOTROP - EN DOFTFAVORIT

 
En  annan doftfavvo är förstås floxen. Här en ful en som heter 'Anja'. Färgen är karaktärslös, tycker jag. Den klippska kanse fattar varför jag överhuvudtaget skaffat den;)))?
Men den doftar som floxen skall - nämligen underbart!
 
Hur gör du med 'vanliga' zonalpelargoner? Jag låter varje år någon klättra i änglatumpetens kala grenar.
 
 
 
Tack för att du tittade in!

10 kommentarer:

 1. Vet inte varför men mina flox bara försvinner.Förmodligen är det för torrt och för varmt här men inga flox här inte.Min farmor hade alltid en massa och jag kommer ihåg hur underbart det var att bara gå där och lukta på dem."Anja" är väl inte så tråkig i färgen men du kanske tycker att när den ska heta som den gör ska den ha lite mer "krut" i färgen(om du nu förstår hur jag menar).
  Ha en fin helg.
  Anje

  SvaraRadera
 2. Hi, hi den har ju ett fint namn, men inte var den ful heller. Jag har inte planterat några flox ännu, men de finns på min "vill ha" lista.
  Ha en fin helg
  Carina

  SvaraRadera
 3. Åh - Heliotrop odlade jag alltid förr, undrar varför jag inte gör det längre:) Klart att du måste ha en flox som heter Anja:) Tack för din tröstekram! Nu känns det bättre.
  Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Heliotropen övervintrar jag i källaren under lysrör. För att lyckas med det så måste man vara otroligt snål med vatten, annars grips den av mögel och dör.

   Radera
  2. Häpp! Trodde inte att det gick att övervintra heliotrop. Undrar samma sak, varför odlar jag inte heliotrop. Ska göra det nästa sommar. :-)

   Radera
 4. Jag gillar flox jättemycket! Jag har nog Anja :)

  Jag måste fråga vad det är för supersfin änglatrumpet du har med tvåfärgade blommor?? Vart får man tag i en sån?

  Kram och ha en härlig söndag !

  SvaraRadera
 5. Gläd dig åt "Anja" - alla mina flox har blivit rådjursmat i år. Det blev bara en enda lite blommande stjälk kvar av alla mina plantor. Grrrr
  Ha det gott /Lena

  SvaraRadera
 6. Minä pidän leimuista, mutta en tykkää sen ruoksista.
  Kaunis tuo, Heliotrop. Täytyypä katsoa mikä se on suomeksi.

  SvaraRadera
 7. Flox har jag ingen, men nu blev jag ju sugen när du sålde in den! Jag är så sugen på att prova Bokhasi som du hade bild på här i marginalen, det låter så sympatiskt!
  Ha en skön vecka!
  Växthusmadam

  SvaraRadera
 8. Flox hade jag i förra trädgården. Så fint just den här tiden på hösten. Skulle få lite nya plantor till nuvarande trädgård av en vän:)
  Helioptopen doftar ljuvligt som violkarameller:)

  Hoppas du mår bättre! Ha det gott!

  SvaraRadera