torsdag 16 augusti 2012


DET BLOMMAR I SOL OCH SKUGGA

En liten kärrliljesläkting är bofast hos mig sedan 8 år tillbaka i full sol (när den nu skiner) i torvblockskanten. Någon pragmatiker kan undra varför man odlar sådant som som kräver ett 'förstoringsglas' för att se;)? Ja, säg det:)))!

En blyg blomma, med ödmjuk nacke är lundskönan som gillar tillvaron i skuggigare läge

Ha det gott – Gott Folk!


14 kommentarer:

 1. Fina och söta växter du lyckats bra att fånga med din lins!
  Tror att sommaren kommit hit nu...jätte varmt redan nu på morgonen:)
  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 2. Oh, så vackra... Speciellt lundskönan. Bara namnet är ju poesi i sig!

  Jag hoppas att även ni där på västkusten får lite sensommarsol och -värme nu.

  Kram

  SvaraRadera
 3. vilken söting den var . Ja ibland funderar man själv vad man sysslar med då man odlar dessa pyttar som man gör. Men kryper man nära dem så får man ta del av deras skönhet och då vet man varför:)
  Min Lundsköna den blåa är i full knopp just nu och jag väntar och väntar på att den ska slå ut...den vita har jag frösått i år så den får jag nog vänta ett tag på:)
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 4. Anja, det är så kul att följa din blogg för du bjuder verkligen på ovanliga och vackra växter! Jag känner att jag lär mig massor när jag läser dina inlägg. Dagens två söta små var ju underbara båda två.......tror nog jag noterar båda på min lista över "växter och fröer att hålla ögonen öppna efter"
  Kram Nora

  SvaraRadera
 5. Nærsyntplanter ble disse døpt på et norskt hageform. Disse små vakre, som vi må tett på for virkelig å nyte til fulle. Deinanthe caerulea står blygt og vipper med skjørtet her også. Denne må nytet fullt ut med en gang, for den står der jo ikke så lenge. Jeg håper jeg klarer å få tak på den hvite varianten også. God augustkveld til deg Anja. Livet er slettes ikke så verst :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Du har ordverifiering i din blogg vilket gör det svårt för mig att lämna kommentarer, som inte har den skarpaste synen i världen.
   Det gör att jag ger upp. Jag vill inte hålla på att kämpa med gissning av bokstäver och siffror.
   Med välmenande, vänliga hälsningar
   Anja

   Radera
 6. Allt behöver inte vara stort och blaffigt och komma emot en, kan vara bra att få anstränga sig lite för att upptäcka. Söta är de!
  Kram

  SvaraRadera
 7. Jag tänker att guuu vad trist om allt vore stort och färgglatt. Det är kontrasterna som gör det. Fina!
  /iet

  SvaraRadera
 8. Du visar två vackra växter idag.
  Alla behöver inte vara stora för att kunna inneha stor skönhet.
  Blå Lundsköna har inga knoppar här hos mig med den vita blommar snart.

  Ha en fin kväll!
  natti, natti!

  SvaraRadera
 9. Ja varför odlar man sådant som är så smått :) kanske för att de är så söta :) Kram Suss

  SvaraRadera
 10. Vackra!!! I sin lummiga lurvighet..och söta små//kram Karina

  SvaraRadera
 11. Sinulla on niin pajon erilaisia kukkia. Pienet kukat eivät ota isoa tilaa ja niinhän mahtuu enemmän kukkia puutarhaasi. Pienet ovatkin kauniita.
  Kaikkea hyvää sinulle!

  SvaraRadera
 12. Allt behöver inte vara stort och vräkigt! Det är kanske lätt att det blir så ifrån början.... jag har en kollega på jobbet som är mycket växtintresserad och mest intresserad av små stenpartiväxter. Han går verkligen igång när han pratar om dem. Från början fattade jag ingenting men det kommer smygande.... ;)

  Kram och ha en härlig söndag!

  SvaraRadera
 13. Hallå Anja, såg just att du också är vaken! Här öser det ner, ångrar mitt glädjerop över fredagens lagoma skur! Ser att dina små skyddslingar lever och frodas och hoppas att din trädgård inte lider alltför mycket av det dåliga sommarvädret!
  Kram

  SvaraRadera